Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych se poradit ohledně dětských plenek značky Dada, obsahují nějakou nebezpečnou látku, která by mohla mít negativní vliv na zdraví dítěte? Myslím si, že třeba plenky Babylove nature mají přírodnější složení než Dady.
Co si o tom myslíte nebo spíše víte to někdo?
Děkuju
Záleží jako to slovo nebezpečné myslíte.
Obecně všechny klasické masivně používané plenky jsou ekologická katastrofa. Jendak je to převážně plast (polypropylen a polyetylen. Savé jádro obsahuje gelový absorbant také vyrobený z ropy. Jsou v podstatě v přírodě nerozložitelné, udává se, že jedno děcko v plenkovém období vyprodukuje přes jednu tunu těchto plenek. Samozřejmě o zdraví závadnosti nebo nezávadnosti plastických hmot se z dlouhodobého hlediska stále spekuluje. To že je něco povolené, ještě neznamená pravdu (viz. Roud-up, už měl být dávno zakazaný, ale prachy hýbou světem).. Navíc při jejich výrobě se samozřejmě používá spousta jiných chemickách látek (bělení, měkčení, vlastní výroba atd.)
Plenky Babylove natur, jak už samo heslo biodegradovatelné, znamená, že jsou vyrobené z přírodních materiálů - hlavně celuloza (což je vlastně papír), kukuřičný škrob (jako absorbent nebo jako surobina pro bioplast), bambus, bavlna. A protože jsou biodegradovatelné, lze je kompostovat (to ale neznamená, že je házet do popelnice pro kompost), lze je i spálit v kotle na tuhá paliva, v komunále se rozloží.
Tady máte recenze plen Dada emimino.cz/... s kvalitou a chemikáliemi je to ošidné.Ony všechny ty pleny jsou plné "chemie",hlavně ty absorbéry uvnitř.To si nevyberete...na některé děti reagují opruzením,začervenáním a některé děti nereagují na nic.
Já i u dvojčat požívala textilní pleny(jednorázovky vyjímečně),nic na tom není,jednoduché,finančně lepší a moje svědomí bylo taky v klidu,že dětem nedávám na zadek a důležité orgány nic "chemického".No a taky byli pod jednorázovkou dost horcí,nevětrá to,což mě taky odradilo.
V odkazu s recenzemi si můžete vyhledat Babylove nature.Také DM a jiné firmy vyráběji ekologicky odbouratelné pleny,jsou dražší,ale víte,že plena je rozložitelná,bez"chemie".Na feedo.cz/... bývají často v akcích,ale i tak jsou Eko pleny vždy dražší.
Dobrý den, Vy si myslíte, že by nebezpečné plenky někdo vyráběl, resp. prodával? Nebezpečné výrobky jsou z trhu okamžitě stahovány a jejich prodej je zastaven. Zdravím!
Shodou okolností byl 20.11.2018 v programu ČT1 "Černé ovce"test plenkových kalhotek: ceskatelevize.cz/... . Sice se tam značka Dada neobjevila, ale vámi zmiňované Babylove byly ve stejném pořadu v cca 4,40 minutě zmiňovány proto, že obsahují nežádoucí látky. V roce 2015 na stejné televizi byl také test plenkových kalhotek: ceskatelevize.cz/...
I když už v rodině žádné mimino nemáme (a pokud bylo, používali jsme látkové pleny), ten pořad mě zaujal. Pokud dítě s plenkami máte, vřele doporučuji zhlédnutí obou pořadů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.