Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Těstoviny a vaření

Od: aala odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, právě jsem se ocitla v dost zapeklité situaci :D . Nejsem nejaky varilek, takže si jdu pro radu a nové nápady :). Chci na večeři udělat těstoviny popř. brambory, ale s čím, aby to bylo aspoň trochu chutné? :/ Brambory a rybí dfilé jsme měli včera :D . Nakoupit do města jedeme zítra. A já mám dnes k dispozici na večeři: těstoviny, brambory, mraženou zeleninu (hrasek, kukuřice, mrkev), eidam, kečup, olivový olej, cibule, rybí filé, kuřecí malé párky a nějaké to koření. Jde z toho něco udělat? :) Něco zapéct nebo tak, aby to bylo k jídlu? Kdyžtak zaexperimentuji :D . Mooc děkuji, za slušné rady :) . Hezký večer

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

6x
avatar naufrago

Zapekla bych brambory, mraženou zeleninu a párečky. Trošku eidamu dovnitř, více na povrch. Možná bych brambory potřela mašlovačkou namočenou v kečupu, ale fakt maličko. A kapičku oleje.

 

kepler*
hodnocení

3x

Dalo by se. Zapékané těstoviny nebo brambory s tou zeleninou i párečky do zapékací misky, nebo pekáče a šup s tím do trouby. Předtím posypat strouhaným eidamem. Chtělo by to ale zalít smetanou a rozšvrlaným vajíčkem. V nouzi mlíko + hladká mouka.

 

pohanka*
hodnocení

1x

Polévka z mražené zeleniny, je-li muškátový květ, případně přidat do ní jednu bramboru na kostičky /máslová jíška, nemusí ji být mnoho/.

Uvařit těstovinu, párečky na plátky na tenko se v horkých těstovinách prohřejí, postrouhat sýrem a pokapat kečupem. Případně párečky plátky opéci.

Ještě záleží, jaký druh těstoviny máte, ne každá se hodí s kečupem. Třeba takové flíčky jsou lepší zapečené.

 

hodnocení

1x
avatar aja1946

Mám tyto oblíbené, když nemám moc času.

1. zapeču se špenátem a nějakým sýrem /balkán, kozí, bryndza/

2. zapeču se šunkou případně uzeným a pórkem.

3.rozpustím nivu v trošce smetany a do toho zamíchám těstoviny.

4. a opravdu výborné jsou zapečené se zelím a šunkou nebo uzeným.

 

nikdo*
hodnocení

1x

Těstoviny uvařit, dát stranou. nezapomenout osolit vodu. Na pánvi si udělat z asi lžíce až dvou cukru karamel, zalít hned horkou vodou, nasypat zeleninu, šťávu asi z půlky citronu, krátce podusit jen aby trochu změkla, dát stranou. Na pánvi osmahnout cibulku, na ní cokoliv od masa, kolečka párku, nebo kuřecí prsa, nebo šunku, šunkový salám, vepřové nakrájené na nudličky, prostě co máte, co vám chutná, osmahnout, zalít dobrými krájenými rajčaty, nebo rajčatovou šťávou, ne moc, jen to spojit. Dochutit solí, cukrem, octem. pak to vše smíchat jako eintopf, nebo si to hezky naservírovat na talíře. Kdo má rád nějaký sýr, může dát, není ale nutné.

 

hodnocení

1x
avatar babkazov

Na pánev trochu oleje, nakrájet česnek, ale jen na chviličku, rád se spálí a zhořkne. Zalít smetanou a když je jí málo, pak trochu vody ze špaget (když nemáte vývar) a rozvařit, na hrubém struhadle nastrouhaný, sýr.Zamíchat se špagetami, připepřit a když je třeba, přisolit. Bleskovka a dobrota.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]