Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam zmizely para ořechy?

Od: maky® odpovědí: 7 změna:

Dříve byly v každé prodejně a nyní vůbec nikde. Pouze objednat na internetu, to je divné, co se s nimi stalo, ví někdo?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

0x

Smiřme se s tím, že toto zboží nebude běžně k dostání, ale spíše ve specializovaných prodejnách. Stejně jako kešu, banány, kakao.

Ne, že by zmizelo úplně, ale sklizeň, pěstování je závislé na mnoha faktorech, něco ovlivňuje podnebí, nemoce rostlin, kácení amazonských pralesů.

V Praze jsem je dlouho nekupovala pro jejich vysokou cenu, ale Diana - svět oříšků a ostrůvky se sušenými plody ve velkých obchodních centrech je nabízely zcela běžně.

V Praze, v Dianě je mají za 78,- Kč za 100 g.

liska*
hodnocení

0x

Běžně se prodávaj, ale loupané! Balené i na váhu, nebo v čokoládě.

Co jsem dlouho neviděla, tak ty se skořápkou. Ty hnědé tvrdé stroužky. To je fakt.

doplněno 18.01.18 20:26:

Běžně myslím LIDL, zdravé výživy, speciální stánky s ořechy a suš. ovocem i některé prodejny potravin.

hodnocení

0x

Já je vídám, ale už méně než dřív - prý strašně trpí na plísně. Určitě jsem je nedávno viděla v Bille v té jejich značce (nebo nějaké, kterou Billa vede), takový žlutý obal.

hodnocení

0x

Kupuji je zde. Vlastně u nich kupuji skoro všechno. Ty para mám vyzkoušené a nežlukly a ani nechychytily plíseň ani po půl roce. Ale co nesním hned, tak skladuji zavakuované.

grizly.cz/...

doplněno 19.01.18 13:54:

Jelikož hodně nakupuji ořechy, semínka a jiné zdravé potraviny, tak jsem dlouho hledala ten nejlepší internetový obchod, protože kupovat předražená balení v obchodech se mi nechce a kolikrát ani nemají to, co bych chtěla. Ať se všelijakých mlsů týče, nebo jednoduše exotické koření a tak dál. Pak jsem objevila tento obchod a nakupuji u nich stále. Akorát se nějak v poslední době zhoršili s vyskladňováním zboží. Však jsem zde kvůli tomu i založila otázku, ale nikdo neodpověděl. Nakonec jsem si to našla sama. Podle mne se u nich něco změnilo v osazenstvu. Buďto museli propustit nějaký personál, třeba zrovna kvůli těm novým zákonům a aby udrželi ceny zboží pořád tak přijatelné, museli to asi někde "nahnat". To teda nemám potvrzené, to jsem si vydedukovala podle nových zkušeností a skutečností. Ale kvalita zboží se naštěstí nezměnila. Zrovna dneska mi konečně přišla moje objednávka, ale čekala jsem na ni skoro 14 dní. To dříve nebylo zvykem. Bylo expedováno hned druhý den. Nyní člověk musí čekat, až se na něj dostane řada. Ale teď už to vím, tak s tím budu jednoduše počítat. Kvůli takové prkotině, na tak dobrý obchod nezanevřu. Kupuji tam mandle, mandlovou mouku, všelijaké sušené ovoce a mají opravdu hodně velký sortiment ve všem a výběr velký. Mrkněte se tam.

doplněno 19.01.18 13:57:

A tyhle moje jsou trochu nažloutlé, protože jsem je už opražila, mám je tak raději. Ale nemusíte.

Kam zmizely para ořechy?

hodnocení

Děkuji všem, už jsme je sehnali v Bile vyloupané. Totiž jsem myslela, že manžel shání ty se skořápkou, proto jsem tvrdila, že je nikde nevidím.:-D

carlos11*

Pokud mám relevantní informace, tak příčinou absence paraořechů na trhu je výskyt pro člověka nebezpečné plísně v dodávkách s Brazílie. Všechny dodávky pro Evropu byly zrušeny a zboží vráceno. Co se od té doby změnilo, nevím. Ovšem ořechy na trhu nejsou. Pokud je někdo prodává, tak to nejsou ořechy od tohoto hlavního dodavatele.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]