Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je mi 17 let a miluju pečení a vaření. Doma peču skoro neustále a občas peču i známým na narozeniny nebo podobně. Ráda bych se dostala so podvědomí lidí a přivydělávala si tím, ale nevím jak na to. Mohl by mi někdo poradit?
Děkuji za každou radu.
Záleží na tom, na jaké zákazníky se chcete orientovat. My začínali na nedělních blešácích. Ale pokud nechcete začít na černo, tak potřebujete v první řadě živnostenské oprávnění pro činnost řemeslnou, Pekařství a cukrářství, dále pro činnost volnou, Velkoobchod a maloobchod. Ta vám umožní prodávat i nakoupené zboží. Pro získání řemeslného živnostenského oprávnění musíte mít buď vzdělání, nebo si zajistit odpovědnou osobu. Druhá věc vyřešit si daňové záležitosti, tedy se zaregistrovat k placení daně. Třetí věc je, už to tu padlo, zajistit si podmínky(prostory), doma nelze, pro vykonávání živnosti: hygiena, hasiči, dodavatelé energií, životní prostředí, stavební odbor, bezpečák, no je toho mnoho.
Známá taky pekla, nabízela na FB, jen si chtěla trochu přivydělat. Pak dostala jemné upozornění z hygieny (zřejmě sledují i soc. sítě), spočítala, kolik by to stálo a už nenabízí. Za ten průs... to nestojí. Na oficiální rozjezd se všemi náležitostmi zřejmě nemáte.
Chtěla jsem napsat něco podobného. U nás jedna pekla dorty na svatby, ve volném čase nedělala prakticky nic jiného, ale jednoho krásného dne ji někdo udal a teď už raději nepeče ani pro známé.
Sdílej fotky svých prací na fb,nech se sledovat na fb a taky si můžeš založit "alba"nebo jinde "alba blogy"kukni sem...
emimino.cz/... a modrykonik.cz/...
Jak už zaznělo,záleží jak moc to chceš rozjet.Jako každý znám i já několik holek co pečou.Prostě jedna paní povídalajedna tě doporučí,ozve se jiná...třeba v práci jsem věděla o třech(od jedné pekla dcera),které dělaly krásné dorty,jen tak,doma,příležitostně"pro známé"a měly pořád co dělat,nikde se neprezentovaly,nenabízely se.Ono když se to ví v té práci,kde je kvantum lidí,tak je zakázek dost i bez "reklamy".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.