Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Začátek pečení na zakázku

Od: natynka odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

je mi 17 let a miluju pečení a vaření. Doma peču skoro neustále a občas peču i známým na narozeniny nebo podobně. Ráda bych se dostala so podvědomí lidí a přivydělávala si tím, ale nevím jak na to. Mohl by mi někdo poradit?

Děkuji za každou radu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikdo*
hodnocení

9x

Záleží na tom, na jaké zákazníky se chcete orientovat. My začínali na nedělních blešácích. Ale pokud nechcete začít na černo, tak potřebujete v první řadě živnostenské oprávnění pro činnost řemeslnou, Pekařství a cukrářství, dále pro činnost volnou, Velkoobchod a maloobchod. Ta vám umožní prodávat i nakoupené zboží. Pro získání řemeslného živnostenského oprávnění musíte mít buď vzdělání, nebo si zajistit odpovědnou osobu. Druhá věc vyřešit si daňové záležitosti, tedy se zaregistrovat k placení daně. Třetí věc je, už to tu padlo, zajistit si podmínky(prostory), doma nelze, pro vykonávání živnosti: hygiena, hasiči, dodavatelé energií, životní prostředí, stavební odbor, bezpečák, no je toho mnoho.

Známá taky pekla, nabízela na FB, jen si chtěla trochu přivydělat. Pak dostala jemné upozornění z hygieny (zřejmě sledují i soc. sítě), spočítala, kolik by to stálo a už nenabízí. Za ten průs... to nestojí. Na oficiální rozjezd se všemi náležitostmi zřejmě nemáte.

Chtěla jsem napsat něco podobného. U nás jedna pekla dorty na svatby, ve volném čase nedělala prakticky nic jiného, ale jednoho krásného dne ji někdo udal a teď už raději nepeče ani pro známé.

lucie*
hodnocení

4x

Sdílej fotky svých prací na fb,nech se sledovat na fb a taky si můžeš založit "alba"nebo jinde "alba blogy";)kukni sem...

emimino.cz/... a modrykonik.cz/...

doplněno 16.01.18 22:38:

Jak už zaznělo,záleží jak moc to chceš rozjet.Jako každý znám i já několik holek co pečou.Prostě jedna paní povídala;)jedna tě doporučí,ozve se jiná...třeba v práci jsem věděla o třech(od jedné pekla dcera),které dělaly krásné dorty,jen tak,doma,příležitostně"pro známé"a měly pořád co dělat,nikde se neprezentovaly,nenabízely se.Ono když se to ví v té práci,kde je kvantum lidí,tak je zakázek dost i bez "reklamy".

majsterjoe*
hodnocení

2x

Legální cestou to nebude jednoduché, na to potřebuješ svou provozovnu a ostatní blbosti. Hygiena ti to doma nedovolí. Ale stačí když se mezi známýma rozkřikne že děláš dobré výrobky, lidi se ti pohrnou. Nejlepší reklamou je kvalita.

iz*
hodnocení

1x

Začněte hygienou. Vyhovět v domácích podmínkách hygienickým předpisům asi bude nejnáročnější část.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]