Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Scvrklé žampiony po smažení v trojobalu

Od: boban® odpovědí: 5 změna:

Dělal jsem smažené žampiony v trojobalu. Ale po usmažení se žampiony uvnitř scvrkly, třeba na tom obrázku z internetu, co přikládám jsou žampiony krásně velké a plné a přitom trojobal dostatečně opečený. A druhá fotka se svrklým žampionem je moje

Kde jsem udělal chybu?

doplněno 14.01.18 04:32:

Jedině mě napadá zkrátit dobu smažení...ale teplota oleje byla dostatečná

Na druhou stranu jsem je smažil v pánvi, kde bylo jen 1 cm výška oleje, tak možná jak jsem žampionů přidal moc, tak se olej ochladil, čímž jsem je musel smažit déle, aby se trojobal osmažil dozlatova...*zmateny*

doplněno 14.01.18 04:34:

žampiony jsem před obalováním v trojobalu neoplachoval, možná by rychlé opláchnutí moho zamezit vysušení...

Scvrklé žampiony po smažení v trojobalu
Scvrklé žampiony po smažení v trojobalu #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, řekl bych, že bylo smaženo moc prudce a dlouho (vysušeno). Zdravím!

Hlavně dlouho by smaženy. Na friťáku je symbol 150 stupňů a 2 - 3 minuty!

doplněno 14.01.18 06:43:

Jen pro srovnání s pánvičkou, ta doba.

hodnocení

3x

Tak až budete dělat po druhé, tak smažte v kastrůlku se silným dnem, kam můžete nalít oleje tolik, aby mohly žampiony volně plavat. Rozhodně je předem nenamáčejte, protože se na nich pak zase neudrží ten trojobal. Opláchnout ano, ale pak osušit. A k tomu fotu. Nezapomeňte na to, že fotka se dá kosmeticky upravit. A to může být i tento případ. Vaše foto je reálné, foto, které jste našel na internetu, už může být upraveno, aby to lépe vypadalo. Takže s tím si hlavu nelamte. Ale opravdu smažit v malé vrstvě oleje na pánvi a žampiony otáčet, to není dobrý postup. O tom silném dnu kastrůlku mluvím proto, že takový kastrol daleko lépe udržuje teplotu oleje, nemusíte zvyšovat "oheň" a nic se nepřipaluje. Mám opravdu vyzkoušeno.

doplněno 16.01.18 15:46:

Ano, také to může být tím, že nebyly čerstvé. Ale právě že nebyly čerstvé, tak v nich bylo méně vody. Ta se už odpařila v regále vzduchem. Já beru žampiony pouze na váhu a musí být absolutně tvrdé a bílé. Rozkřáplé a měkké, nikdy neberu. Já je totiž jím i syrové a to musí být absolutně čerstvé. Chutnají po oříšcích a jsou v syrovém stavu velmi zdravé.

hodnocení

2x

Je možné, že byly (starší a) vlhčí a smažením se odpařila voda v nich obsažená.

iz*

Přesně tak. Mám zkušenost, že toto dělávají starší žampiony.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]