Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy s menstruací

Od: tereza7 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně svojí dcery, která má 14let. Od svých 12 let má pravidelnou menstuaci, ale teď ji od listopadu nedostala. Byli jsme na vyvolávací injekci, ale prozatím nepomohla a mestuace se stále nedostavila. Gynekolog říkal, že pokud do 14 dnů se nedostaví, bude ji muset vyšetřit. Chtěla jsem se zeptat co v takových případech dělat. Nezhubla, žádné změny na ní nepozoruji. Nevím jestli to není u dospívajích dívek možné. Těhotná není, chlapce ještě neměla a moc se mi nechce ji nechat vyšetřovat. Prosím o radu. Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Terezo, gynekologovi nevěříte a nechala byste si poradit od neznámých lidí? Copak Vám na dceřině zdraví vůbec nezáleží?

Máte-li pochybnosti o postupu gynekologa (a na to máte právo), nechte si zdravotní pojišťovnou doporučit jiného ke konzultaci. Je lepší se obrátit na dalšího odborníka než na laiky. (Konzultaci hradí pojišťovna.)

Z laického hlediska:

Ve 14 letech se mohou objevovat nepravidelnosti, přestože už menstruace byla pravidelná. Mně se zdá přehnaná i "vyvolávací" injekce → přijde mi to zbytečný zásah do takhle mladého organismu.

Ale já jsem laik, takže můj pohled berte "s rezervou". Ovšem neměla byste "brát s rezervou", že je lékař schopen dát vyvolávačku bez vyšetření.

hodnocení

0x

tereza7 - Chtěla jsem se zeptat co v takových případech dělat.
Nechat ji vyšetřit.

hodnocení

0x

Dobrý den. Gynekolog dal dceři vyvolávací injekci, aniž by ji vyšetřil? To se mi nějak nezdá...V každém případě u dospívajících dívek mi to přijde normální, že to nějaký čas trvá než se cyklus ustálí. Ale nejsem gynekolog. Takže se řiďte tím co Vám radí odborník, ne lidé na netu.

lucie*
hodnocení

0x

Souhlas s tím co už zaznělo.U gynekologa už byla,tak není důvod bát se tam zajít znova.Raději chodit častěji a vyřešit problém,než něco zanedbat.Menstruace ve 12letech je brzo (ale né ojedinělé,bývá i v 10letech) takže hormonální kolísání a rozhozený cyklus se dá předpokládat.Nebála bych se ,ale rozhodně gynekologa navšívit.

doplněno 13.01.18 20:54: Tazatelka nepsala,že vyšetření nebylo*nevi*..."že dostala injekci a říkal, že pokud do 14 dnů se nedostaví, bude ji muset vyšetřit" třeba bylo,nevíme.To ovšem nic nemění na faktu,že tohle se řeší s doktorem a nečeká se na rady.*jasne*

liska*
hodnocení

0x

Asi bude třeba k lékaři. Ten ví, jak vyšetřovat tak mladá děvčata. Možná použije ultrazvuk a pak jí předepíše tabletky k obnově cyklu. Jinak ta vynechání menses je problém docela častý, zvláště u dívek, které hodně sportují, nebo jsou enormě tenké, případně jsou na nějaké dietě a chybí jim železo ap. . Má v pořádku štítnou žlázu a hladinu cukru? Hloupost by byla něco zanedbat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]