Nejste přihlášen/a.
Dobry den po novem roce jsem se rozhold jit s vahou dolu protoze jsem se prozral k hrozne vaze. Hodne jsem toho nacetl a pustil se dotoho. Zmenil jsem stravu, uplne vytesnil sladke a davam mensi porce. Jim 6x denne takze mezi snidani, obedem a veceri si vzdy dam chleba (uz jen pouze zitny) s sunkou syrem nebo treba tvarohovou pomazankou. Vzdycky je toho chleba jen kousek a na nem hodne sunky se syrem abych dostal do sebe hodne bilkovin.
Ale uz mi to ale leze krkem proto bych potreboval poradit co zaradit do jidelniku misto toho co jsem psal.
Mam fyzicky narocnou praci a proto kdyz jsem zredukoval jidelnicek kila jdou dolu "sama". Bohuzel nemam cas si nosit krabicky. Potrebuju neco co jen vytahnu z kapsy a do minuty to mait v sobe. Obcas si davam smoothie, rano ovocne, odpoledne uz jen zeleninove to ale piju na silu. Celkove krome tech svacin mam pestrou stravu ke ktere davam temer vzdy zeleninu.
Přesně vím o čem mluvíte - svačinu rychle po ruce, rozbalit a rychle mezi prací zbaštit. Akorád doma se lépě chystají ty sladké varianty.
Napečte si domácí musli tyčinky, recepty najdete na internetu. Uložíte doma do krabice a máte je po ruce. A hlavně, víte co v nich jíte.
Domácí sušenky ve spoustě variant, z různý mouk, s různou příměsí ořechů nebo sušeného ovoce, fantazii se meze nekladou. Výhodou je, že je to suché, ve vzduchotěsné nádobě vydrží dlouho.
Jinak je také možné v levnější domácí pekárně si připravit různé druhy chlebů / tousťáků z různých mouk a pak chystat jako klasické svačiny v nejrůznějšímí ingrediencemi. Místo pouhé šunky a sýru můžete koupit salát a přidat tam list salátu jen s lučinou. Někdy stačí lučinu zpříjemnit klasickou hořčicí a přídat nějakou bylinku např pažitku. Nebo mezi to vsadit sázené vejce. Zase vás odkážu na internet, po zadání ´rychlé svačiny do práce´ něco najdete. I když je fakt, že jako základ hlavně uvádí ovoce, ale nějaký typ se najde.
Dobrý den, což si zkusit zakousnout ke svačině nějakou energetickou tyčinku (či dvě) - informace si už asi dohledáte. Je to v obalu. nekazí se a do kapes se jich vejde i více. Zdravím!
wamp - vím, ale tazatel má fyzicky náročnou práci, energii potřebuje a jinak se stravuje snad dobře.
A co si občas dát do kapsy k svačině nějakou musli tyčinku nebo cereální? Ovesné sušenky též nejsou špatné..
Proteinové tyčinky - dobré a ne drahé mají v drogerii Rossmann.
Bílý jogurt se směsí semínek a oříšků.
Ano v Rossmanu ty energetické tyčinky kupují štíhlí lidé. Kupují různé kaše a raw tyčinky a co jsem si všimla, všichni byli štíhlí. Byla jsem na kase, tak jsem to viděla a žádný tlusťoch je nekupoval. Levné ale nejsou. Jedna stojí 35 Kč.
Já zas nestíhám obědy, tak si nosím z LIDLu tuňákový salát NIXE mexický . Mají 4 druhy a jiné mi připadají moc kyselé, chutný je jen tenhle se zeleným pruhem. K tomu kousek chleba nebo nějaké cereální suché placičky, třeba sezamové. Ty proteinové či müsli tyčinky jsou horší a horší, samý cukr! To už banán vám dá víc. Jinak si nosím pomazánky z LIDLu Toppo, francouzskou nebo mexickou. Jestli Vám jde o bílkoviny, tak si uvařte pár vajíček. Pak si vyrábím večer předem do šroubovacích plast.kelímků kaše /no, spíš hmoty/ z lámané pohanky, jáhlových a ovesných vloček , do kterých vmíchám ořechy, rozinky, sušené švestky, datle , fíky, mandle a mletou skořici a doředím rýžovým nebo sojovým mlékem. To pak mám na více svačin a dloubu to lžičkou.
Ovoce a zeleninu - třeba častěji... banán, jablko, mrkev...
pít citronovou vodu - ne minerálku, ale vodu s citronem
pít více než doporučené 2 litry denně
Voda s citronem se nedá pít pořád. Kyselé není dobré na žaludek a moč. cesty, reflux. chorobu jícnu. Stačí nastydlý moč. měchýř a už se to pít nesmí. S kyselým opatrně. Jinak vodu, minerálku a čaje pít. Hodně lidé, hlavně mladí, kupují müsli tyčinky s proteinem, raw tyčinky, ovesné, žitné, ječné kaše s různými příchutěmi.
Nemáte čas si nosit krabičky a chcete svačinu zhltnout do jedné minuty?
V tom případě budete muset jíst opravdu pouze "jenom" to ovoce či zeleninu.
Další možností je jogurt,tvaroh,zakysaná smetana,podmáslí.
Výživná bílkovina.
Bene,ty energetické tyčinky jsou velmi kalorické.
Proto jsem je nezmínila.
Ted jsem se dival na ty proteinove tycinky. Maji super obsah bilkovin ale taky strasne moc velkou energetickou hodnotu treba 1200KJ jak uz psal wamp. Neexistuji nejake mene kaloricke?
Třeba tahle má jen 652 KJ. sportujes.sk/...
Jde jen o to, hledat, ne všechny mají hafo cukrů a velkou energetickou hodnotu. Nebo si dělat doma vlastní tyčinky.
PS: Tady je i výhodné větší balení těch nízkokalorických, abyste to nemusel kupovat po jednom:
Myslím, že tyčinka spolu s jedním velkým jablkem a třeba pomerančem už jako svačina slušně zasytí.
Ja se snazim jist pravidelne tech 5 az 6 jidel denne, mensi porce proto davam jednu svacinu mezi snidani, obedem a dalsi mezi obedem a prvni veceri. Delam na montazich. Cely den venku a nemam moc casu, takze si tu svacinu chystam kazdy vecer dopredu ale jen neco jednoducheho co jde zabalit dat do kapsy a rychle do sebe "hodit".
(na obedy chodi kazdy den do hospody)
Ale jak uz jsem psal me krom chleba se sunou a syrem nic nenapadlo tak jsem rad za kazdy postreh. Kazdopadne tortila je supr napad!
UZ JSEM PORIDIL PAR PROTEINOVYCH TYCINEK - VSEM DIKY ZA NAPAD (me na peceni moc neuzije takze do domacich se zatim poustet nebudu)
Urcite je obcas zaradim do jidelnicku na tu svacinu.
Pokud Vas napadnou dalsi varianty cim nahradit ten chleba sem snima...
Dneska jsem si na svačinu na těžký úklid vzala borůvkový milkshake: asi 300ml mléka, banán, borůvky, 1 vanilkový cukr, tyčový mixér se postará o zbytek. Někdy do toho prsknu i jeden jogurt. Mělo by se to vejít do půllitrové lahve.
Nebo grahamové křehké plátky. Či kaštanové a švédské, ale ty grahamové jsou prý nejzdravější. Mají ale jednu nevýhodu: nasávají vlhkost, takže dát mezi ně Lučinu, zvlhnout do dvou hodin. Takže třeba se sýrem a šunkou + ovoce?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.