Nejste přihlášen/a.
Ahoj, budu smažit žampiony, ve vrstvě oleje v pánvi, nechci se patlat s trojobalem, máte nějaký recept na těstíčko, v jakém žampiony obalit? aby na nich samozřejmě drželo.
díky
Wamp, právě jsem si ovařila květák a naložila kuřecí kousky. Budu dneska zkoušet a jestli to je fakt dobré, určitě dám bodík.
Suzymon,je to dobré,opravdu.
Po konzumaci dejte vědět.
Mimochodem,děláte mi chutě,zřejmě se budu po Vás zítra opičit
Wamp, tak se vracím a dávám bod. Právě jsem dovařila a dojedli jsme. Bylo to výborné. Zadělávala jsem pivem. Zařadím do našeho jídelníčku. Udělala jsem si k tomu jogurtovomajonézový dip s vulkanickou solí a drceného kuminu a byla to delikatesa. Já jím bez přílohy, můj syn s bramborama na másle. Olizujeme se až za ušima.
Wamp, a já to budu dnes večer opakovat. Syn si "poručil" a já na to mám znova chuť. Já většinou moc receptům z internetu nevěřím, špatná zkušenost. Ale tento se mu povedl. On na ten internet totiž může napsat recept kdokoliv a kolikrát žasnu, jak si někteří lidé věří a mají o svém umění vysoké mínění. Ale chápu to, protože když nemají s čím srovnávat a pořádnou "kuchyň" nikdy neochutnali, tak jsou nadšení z každého výtvoru. Mně třeba v poslední době chytla touha vyrábět čokoládové pralinky. Dostala jsem totiž na vánoce kupovanou bomboniéru a nepatřila zrovna k těm levným a je to takový hnus, že jsem se naštvala a začala se pídit po tom, jak bych si mohla pralinky vyrobit sama. A našla jsem mnoho návodů. Tady i v cizině. Vybrala jsem si a už v tom "jedu" od vánoc. Ale kvůli tomu jsem toho pročítala hodně a když jsem viděla co někteří patlají a nazývají to "úžasnými domácími pralinkami" bez úvozovek, tak jsem se nestačila divit. A je marné jim vysvětlovat, že jsou třeba kvalitní suroviny a že je nutné čokoládu temperovat, jinak to není opravdová pralinka která nemusí být nutně v lednici kvůli tomu, aby se jim neroztekla.
Suzymon,děkuji za pochvalu
Dnes jsem tedy dle Vašeho nápadu udělala v podstatě to stejné.
Všichni měli boule za ušima
Kamarádka dělala pečené žampiony. Vybrala a na malé kousky nakrájela nožky žampionů a smíchala je s nakrájenou Nivou. Houby narovnala na pekáček, listeny nahoru a lžičkou do každé dala směs z Nivy a nožek. Přes to položila poskládaný pásek anglické slaniny a to celé špoupla do trouby. Byla to veliká dobrota.
Já místo klasiky - hladká mouka, vajíčko, sůl, dávám třeba špaldovou mouku nebo celozrnou mouku a k tomu trošku škrobové moučky (tak asi jednu čtvrtinu ).
Nebo přidám vločky. A jelikož děti mají dobré zuby, tak milují přidat do těchto těst vařenou rýži. Krásně křupe. Nebo když zbyde bramborová kaše, neředím mlékem, přidám vejce a obalím v tom kde co. Nojo, no... to jsou samé experimenty
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.