Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antibiotika - alkohol

Od: lu19 odpovědí: 7 změna:

dobrý den, chtěla bych se zeptat.. když jsem brala antibiotika po jak dlouhé době můžu pít alkohol?

doplněno 12.01.18 18:54:

děkuji všem za odpovědi :) jsem ráda za tak rychlé odpovědi

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Pokud není u léku výslovně zakázaná konzumace alkoholu (v příbalovém letáku, či upozornění lékaře), zas bych to tak moc nehrotil. Samozřejmě, že není dobré se druhý den po ukončení léčby střískat do němoty, ale 1 pivo, či sklenka vína po večeři Vám nic neudělá.

pb - Proti kašli je nejlepší "ricinový olej". Ne, že by Vám kašel vyléčil, ale po jeho užití se bojíte zakašlat *smich*.

figurek*
hodnocení

4x

Nenechte se strašit fundamentálními potírači alkoholismu. Pivo nebo decku vína si klidně můžete dát i s antibiotiky.

Na zdraví. *pivo*

pb®

Jo, já taky nepovažuju víno za alkohol, zvlášť když si ho dám v množství tak velkého panáka. Jenže jednou jsem měla prášky s kodeinem proti kašli. Uvařila jsem si k večeři nějakou italskou mňamku a k té si dám ráda náprstek vína. A co se nestalo, díky alkoholu se vstřebal kodein hned a ne postupně, takže jsem se normálně sfetovala po jedné tabletě. Bylo mi fakt divně, zorničky zúžené. Příště bych takové tablety odmítla, člověk sice nekašle, ale to neznamená, že ho to ke kašli nenutí, jen jaksi kašlat nejde, ale nepříjemný pocit na pruduškách je pořád.

hodnocení

0x

S tím alkoholem určitě ne ihned, jak polknete poslední tabletku. Je to velká zátěž na játra, tak bych pár dní počkala. Záleží též, jestli se těšíte na pár panáků slivovice, nebo si chcete dát po jídle malou skleničku piva či vína. Dala bych tomu týden, ale nejsem odborník.

lucie*
hodnocení

0x

Říká se takové pravidlo,že jak dlouho je člověk nemocný,tak dlouho by měl být v rekonvalescenci.U antibiotik platí,že po dobrání,min.dva dny by měl být člověk opatrný,protože je náchylný k nemocem a bacilům.Hlavně má narušenou imunitu a potřebuje doplnit laktobacily,tz.jogurty.tabletyk s laktobacily.Takže u alkoholu bych také tipla dva dny a s pitím to nepřeháněla.Alkohol oslabuje organismus a po antibiotikách hrozí návtŕat nemoci,protože je oslabená imunita.

hodnocení

0x

Rozhodně se nic nestane, když si trochu dáte přesně v polovině doby. Já už to udělala mnohokrát, ale trochu, to znamená sklenku vína nebo piva.

jabraka*
hodnocení

0x

Odborníci řeknou:Alkohol snižuje účinnost některých ATB.Tak proč riskovat?

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]