Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Perníčky - čím slepit?

Od: petaja® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, myslíte, že by se perníčky mohly slepit marmeládou a polít čokoládou? Znám je jen jako zdobené bílkovou polevou, napadá vás někoho ještě jiná kombinace? Díky za rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den Petajo.

Vnoučata milují slepované perníčky džemem, nahoru jogurtová poleva, nebo čokoládová, nebo bílá. Mohou je mít celý rok. Je to mňamka. Jogurtovou polevu kupuji hotovou. Jen můj názor.

doplněno 12.12.12 16:09:

Slepit rybízem.

doplněno 12.12.12 21:32:

Nyní mám doma tyto polevy a marcipán, tak budeme s dětmi vytvářet různé dobroty. Z toho marcipánu se ozdobí šíleně moc perníčku. Pak se jim udělají oči, ústa a hned je veselo.

doplněno 12.12.12 21:37:

Rybíz je výborná kombinace, perníčky nejsou moc sladké. *palec*

Perníčky - čím slepit?
hodnocení

Dobrý den viky, slepím je rybízovou, anebo ostružinovou a nahoru čokoládu. Vykrajovala jsem malé tvary a mám jich šíleně moc, tak kromě klasického zdobení je chci nějak ,,ozvláštnit".

hahanaj*
hodnocení

0x

Jistěže mohly, ale bude to dost sladké .Mně by chutnaly jen tak bez jakékoliv polevy - ale nepeču je .

hodnocení

0x

jasně, takhle se přece prodávají perníky v obchodě (zabalené a měkké "nakynuté"). Taky se polévají jen s cukrovou polevou (taky k zakoupení v obchodě) :) myslím, že meze se nekladou. Zbývá vytipovat nejlepší marmeládu - za mě nějakou docela kyselou, aby vynikla.

Ale pokud se bavíme o klasických tvrdých (klidně změklých) nechal bych je jen u toho zdobení popř polítí čokoládou a ještě zdobení nahoru.

pohanka*
hodnocení

0x

Kupované perníky jsou slepované též švestkovými povidly a polité čokoládovou polevou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]