Nejste přihlášen/a.
Mám v mrazáku zmrzlé jahody a borůvky. Mám je dát na kynutý koláč (táč) zmrzlé nebo rozmrzlé, kdy už pouštějí šťávu?
Ovoce dávám na kynuté těsto přímo z mrazáku. Ale aby to nebyla ta "tvrdá hrouda", jak píše Ben, ovoce si v létě připravím do mrazničky v tenké vrstvě na tácy /rybíz, borůvky.../ jahody, višně a půlky vyloupaných švestek také tak vyrovnám, jen v jedné vrstvě. Nechám přes noc, po zamražení druhý den přesypu do krabiček nebo sáčků a pokud nevypnou na dlouhou dobu snad proud, ovoce se už nikdy neslepí, protože je zamražené pěkně jednotlivě.
Toto ovoce dávám pak hned na kynuté těsto, ať už navrch na koláč, nebo ho balím do buchet "honzovek". Mám s tím dobré zkušenosti.
Pokud byste nechala ovoce rozmrazit, bude hadrovité a poteče z něj šťáva, která ulepí všechno. S rozmraženým ovocem se bude špatně manipulovat a také vzhled hotového koláče nebude tak pěkný /pocintaný/. Jaga.
Dobrý den, obávám se, že po vytažení ovoce z mrazáku to bude tvrdá hrouda, tak nechte rozmrznout, aby se dalo alespoň rozprostřít do plochy (ale, aby ještě neteklo). Zdravím!
Já jsem to z dotazu nerozpoznal, že tazatelka už má ovoce připravené jako další rádci. Zřejmě moje chyba.
Pokud píši o rozmrznutí, tak tím myslím onu (možnou) hroudu, nikoliv až na kaši.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.