Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plavání, mohu díky němu zhubnout?

Od: maple3 odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

potřebovala bych radu ohledně plavání a hubnutí. Plavání je jeden ze sportů, který mě opravdu a dlouhodobě baví. Potřebovala bych zhubnout +-10kg a hlavně zpevnit. Myslíte, že plavání je pro tento cíl ideální? Jelikož dojíždím a jsem ve škole brzy, napadlo mě, chodit plavat ráno alespoň 2x do týdně na hodinu. Především je důležitý jídelníček, což je mi naprosto jasné. Co si o tom myslíte? Za každou radu budu velmi vděčná, děkuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

5x

Já začla hubnout právě plaváním.Chodila jsem brzo ráno,bo jsem všechno zapomněla,byla jsem ztuhlá a nevydržela pod vodou ani 10sekund.Kondička na nule.

Chodila jsem 2-3x týdně a dřela.Opravdu se dá i v bazénu spotit a hubnutí šlo.Rozhodně mi zhubly paže a zpevnily se záda,nemám žádné faldy kolem podprdy na zádech,ani na bocích.Závratně jsem nezhubla na kg,ale tím jak se to vše zpevnilo,vypadala jsem hubenější,hezčí a v kondici.

Plavala jsem především prsa a učila se dýchat tzn.krátký nádech-dlouhý výdech.Potom jsem přešla na kraula a ten je nejefektivnější,hlavně co se týče posílení rukou,zad a celkového středu těla.U krala se drží tělo co nejvíce nad vodou,napnuté.Také je nutné potom zařadit plavání s deskou tzn.desku mezi nohy a plavat krala jen rukama,držet desku ped sebou a kopat kraulové nohy,prsové nohy,pro pokročilé vlnění(to je supr na rozcvičení a posílení beder a břicha)Také na zádech s deskou,kopání,vlnění.Treniknk si stanov sama např.10prsa-10s deskou různé styly-10kraul-10deska-(na závěr)10rychlý kraul atd.To si prostě vymysli tak at tě to baví.Vše dělat opravdu tak at se zadýcháš at si držíš dostatečné tepy,potom to bude mít efekt.Na závěr do horké páry pokud tam je*jasne*

P.S.:doporučuju plaveckou čepici,nepoteče ti tolik voda do obličeje,plavání je příjemnější a samozřejmě dobré brýle.Také jsem chodila v době treninků(půl bazénu trénink)a koukala jsem na ně pod vodou a snažila se držet krok.Jak člověk plave jen tak sám,tak si rád odpočine,chce to opravdu dřít,sledovat si čas a honit se.

doplněno 10.01.18 19:46:

jinak s jídelníčkem se dá poradit jen všeobecně.Kukni sem na Idnes,určitě se tam dočteš co potřebuješ ;)

ona.idnes.cz/...

maple3
hodnocení

Děkuji mockrát! Určitě Vaše rady využiji a už se velmi těším! Ty kila jsem napsala spíše orintačně, spíše záleží na cm. Mám ještě otázku, jak dlouho trvalo než jste se k tomu dopracovala? Samozřejmě vše není hned :)

lucie*

Já plavala jako dítě,potom nic,žádný sport,nadváha,takže když jsem ve 25letech vlezla do bazenu ,tak to byl fakt debakl.Tipla bych tak půl roku a už to bylo hodně znát.Hlavně na kondičce,byla jsem rychlejší jak přítel sportovec,triatlonista.Ženské mají k plavání lepší předpoklady,jsme ohebnější,takže se i rychleji do toho dostanem.I vzhledově jsem to pocítila stejně cca půl roku.Hlavně teda na zádech a pažích,protože plavu hlavně kraula,je více dynamický.Opravdu je nutné si to stanovit jako trenink a lítat jeden bazén za druhým.Styl se vypiluje plaváním,postupně budeš natahovat ruce dál,více se soustředit na každý pohyb,střídat rychlost a když tě to bude bavit ,doporučuju plavací packy.

Plastové placky na ruce,takže rukama vytvoříš ještě větší odpor a dá se i slušně posilovat.Je to dobré třeba na závěr treninku ,si na poslední bazény dát packy na ruce.Ideální je s nima plavat kraul a prsa.Nebo střídat rychlé plavání a plavání s packama.Já chodila ze začátku jen na hodinu(i s párou,sprchováním atd.)takže cca 35min.plavání,ale časem jsem čistou hodinu jen plavala.

doplněno 10.01.18 21:59:

...no a pokud ti nevadí chůze,kukni po okolí,jestli nemáte nějaké fitko,kde se dělá H.E.A.T. nebo walking.Je to chůze na (nemotorvých) pásech,rozhýbáváš jej vlastní silou.Je to vlastně simulace horské chůze na youtube je spousta videi.Hlavně je to velmi účinné na hubnutí,spálí se u toho opravdu hodně kalorii.To je daleko účinější,takže jestli to někde okolí najdeš,zajdi to zkusit ;) doporučuju.

Já třeba dýl než hodinu plavání v kuse nedám. Pak mě chytaly křeče do nohy.

doplněno 10.01.18 22:18:

Škoda, že jste z daleka, jinak bysme mohly chodit třeba spolu plavat.;)

lucie*

Jasně,je to individuální.Křeče jsou ve vodě problém,v bazénu se to dá,ale třeba někde na přehradě to není sranda.Doporučuje se pohyb min.30min.u plavání by to mělo být i více,protože se tělo pohybuje v chladném prostředí.Já chodila první do páry(dělají to tak i na treninku)at se tělo zahřeje,prohřejí svaly a potom hurá plavat.Ovšem rozehřátá z horké páry skočit do bazénu není příjemné,takže to nechám na každém co mu sedí;)Každopádně na závěr se v té horké páře protahuju,hlavně ruce,nohy.Takový příjemný závěrečný relax s protahovačkou.

doplněno 10.01.18 22:45:

nick- to jo;)občas se ke mě přidali kolegové z práce,měli totiž doporučeno plavání od doktora(na záda) a kde jinde lépe zpevnit záda než v bazénu.Když jsem jim strčila desku,tak se styděli,že nejsou malé děcka,ale potom pochopili,že je dobré trénovat "spodek"i "vršek"zvlášť,na zahřítí a posilování je to ideální.Držet se desky a dělat jen prsové"žabí"kopání je celkem fuška a makačka na vnitřní stehna.

I když je člověk v plavkách,v podstatě je to nejlepší sport,kde se nemusí stydět za kila navíc.Kromě té chvíle než zalezete pod vodu,je jinak člověk pořád schovaný pod vodou:-Dvenku při běhání jsem se cítila vždycky blbějc.

rqweo
hodnocení

4x

Tak, jak je dotaz postaven, "pro tento cíl ideální" zní odpověď ne. Ale možná ve spojení s jinou aktivitou a vhodně nastavenou stravou jak do složení, četnosti i množství by to mohlo zafungovat.

hodnocení

1x
Plavani a chozeni. Ktomu zadne tucne a sladke a kila pujdou dolu. Nepijte ani limonady s cukrem.
maple3
hodnocení

Děkuji, denně nachodím přes 10 000 kroků, takže v tom moc problém nevidím :)

hodnocení

0x

Určitě! Plavání vám zpevní postavu a když budete v jídle ukázněná, budete mít báječnou postavu. *palec*

doplněno 11.01.18 07:38:

pochopila jsem správně, že denně asi necelou hoďku? Žádné závodní plavání? Stále jako rekreační? Pak to je naprosto v pohodě? Pak nebude žádné svalstvo navíc. Jen zpevněné a spálené kalorie. *hej*

asd1
hodnocení

0x

Rozhodně tím nic nezkazíš, i bez hubnutí ti to vylepší postavu. Pro hubnutí musí být výdej celkově o něco málo větší než příjem, takže po hodině plavání nesmíš sežrat půll prasete, ale jen čtvrtku. Je dobré nehubnout rychleji než 1 - 2 kg za měsíc, a ze začátku může ubývat tuk a přibývat svaly, tak se váha může držet na místě, tím se nenech zmást... Jinak na hubnutí jsou ideální běžky - polodenní až celodenní výlety. Bez sněhu nordic walking. - Je zapojena spousta svalů, v zimě navíc tělo musí topit, Pohoda a přitom výdej energie je hodně velký. Mám vyzkoušeno, že pokud jezdim víc jak 100 km týdně, tak můžu sežrat cokoliv a stejně hubnu, naopak jíst musim abych nechcípnul.

maple3
hodnocení

Děkuji za radu, běžky mě až tak nenadchly, ale někdy na ně ráda vyrazím. Na jiných diskuzních fórech jsem se dočetla, že spíše naberu svalovou hmotu než abych ubírala, díky za tipy ;)

majsterjoe*
hodnocení

0x

Každý pohyb je dobrý pohyb. Pokud máš čas, je plavání dobrá věc. Ale nepočítej že díky tomu zhubneš.

hodnocení

0x

Jen malá připomínka, pokud budete plavat jen prsa, zatížíte páteř.

hodnocení

0x

Při plavání se sice hubne, ale postava se mi moc nezpevňovala. Akorát horní část - ruce a paže, prsa. Břicho ne. Jinak já plavu ráda naznak a k tomu není dobrá čepice a když mám brýle, tak zas nevidím, protože jsou mokré, navíc mám červené oči víc víc než když je nemám. Pokud chcete plavat i na zádech, čepici nedoporučuju, protože gumová čepice nadnáší a plave se hodně špatně, nakřivo. Plavání je výborný na záda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]