Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kojenec přes den spí, v noci nespí

Od: lencalka odpovědí: 13 změna:
Dobrý den,
můj 14 denní kojenec přes den po nakojení pěkně spinká, ale v noci po nakojení pláče, nechce spinkat. Má to otočené, jak se s tím dá bojovat, otočit mu spaní na noc?
Děkuju

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Dobrý den,
přítelkyně by asi odpověděla lépe, ale zkusím to.

Nejdříve musí být spokojená máma, pak bude spokojené dítě. Jako máma se musíte nad spoustu věcí povznést a neřešit je - brát je jak jsou. Už malinké děti rozlišují mezi spánkem v noci a přes den. Navíc je dobré tomu učit už tím, že v noci moc nerozsvěcíme, moc se s nima nehrajeme a co nejdříve po kojení a odříhnutí zpět uložíme.

Pokud ho bolí bříško po kojení v noci a před den méně neznamená to, že má otočený rytmus. Budete to muset zkousknout.

Naše malá také často v noci po kojení hodinu i dvě protrpí a až pak usne. Prostě to tak je. Další kojení je už v pohodě a usne dřív. Každé díte tohle snáší jinak a každá máma jí jiné věci a s tím souvisí bolesti bříška.

Některé mámy jí jen suchary s čajem a jejich děti trpí kolikami, jiné jí luštěniny a jejich děti jsou v pohodě. Vyhýnejte se profláknutým potravinám, které nedělají dobře (čerstvé pečivo, koření, luštěniny, cibule, rajčata, luštěniny atd) a vydržte to.

Cibuli doma nepoužíváme už skoro dva měsíce, vůbec do ničeho. :) Kuřecí křídla se také neosvědčila (tipuji kvůli kůži). Zkoušejte. Na 14 denní mimčo nebuďte přísná.

doplněno 10.01.18 13:49:

Ještě doplním, že na proprdění funguje pasení koníků (nám to lékařka doporučila zkoušet prakticky hned po návratu z porodnice), nechat mimčo na zádech bez plínky (více kope nohami) a nám aktuálně nejlépe funguje položení na naši hruď jako při říhání - téměř na stojáka, jen mírné položení.

pb®

Proč nechat miminko i sebe trpět, když na větry 100%ně fungují Laktobacílky baby od Swiss. Cena okolo 150ti Kč. Mám dva syny, ročního jsem kojit přestala poměrně nedávno. Oba dostávali laktobacílky, starší až od 14ti dní věku, takže pár proplakaných večerů jsem si taky užila, ten mladší je dostal už v porodnici a nebrečel kvůli nadmutí ani jednou. A to jsem žádný zvláštní jídelníček pro kojící matky nedodržovala. Naopak, cpala jsem se třeba tři dny po sobě hrachovkou a vůbec jedla úplně všechno. A taky jsem sama užívala laktobacily na konci těhotenství, tak jako nám to říkali na předporodním kuzru. Vždy si ťukám na čelo, když si rodiče stěžují u miminek na prdíky a tříměsíční koliky a zkoušejí všechno možné, když řešení je tak jednoduché, levné a dostupné v každé lékárně a i v drogerii DM. A nechápu, proč se tohle všeobecně neví a nešíří, proč to neříkají matkám už v porodnici.

doplněno 11.01.18 11:28:

Jenže Bio Gaia jsou jednak příšerně drahé a pak tuším že jsem to kdysi zjišťovala, neobsahují tolik kmenů ani tolik miliard bakterií. Já chodím nakupovat přímo do podnikové prodejny Swiss, kde paní o tom jednak hezky povídá a pak mi vždycky prodá balení, kterému bude končit expirace, za zlomek ceny. Laktobacily Swiss jsou přeplňované, to znamená, že z výroby je v každé tobolce víc miliard bakterií, než je psáno, tak aby mohli deklarovat uváděný obsah i na konci expirace. A podání je jednoduché, stačí prášek z tobolky vysypat a rozpustit v tročce mlíka a vpravit dítěti do pusinka. Třeba na lžičce, pokud pije z lahvičky tak z lahvičky, já dávala do kojícího kloboučku, ale plně kojené děti to z té lžičky nebo injekční stříkačky přijmou dobře.

doplněno 11.01.18 11:33:

Tak jsem to našla, Bio Gaia 1kmen a 100milionů v denní dávce, Swiss 5kmenů a 1miliarda v denní dávce a to je o půlku levnější.

díky @pb za doporučení, zkusíme ty laktobacily taky. Ono doporučení se dá najít na spoustě stránek, ale nějak nevěřím, že to nepíší prodejci. Vám věřit můžu. Jen sáhneme po kapkách, protože nevím v čem bychom prášek rozpouštěli, když je kojená. Za týden můžu dát vědět, zda to funguje. :)

doplněno 11.01.18 10:20:

díky @lucie, právě ty BioGaia jsem ráno objednal, ani nic jiného jsem v kapkách nenašel. Takhle už malá dostává kapku vitamínu D každý den. Výhoda je v tom, že se jí dá kápnout rovnou do pusy a není s tím jednak žádná práce a jednak nic potřeba navíc. :)

lucie*

My zas používali(nejvíce doporučované,také nejdražší)BioGaia,ale třeba v Polsku v lékárně jsou podstatně levnější doporučila nám to pediatrička,že tam kupuje léky.Swiss taky byly v poho,pro trochu větší už stačí jen do mlíka přidávat kefír nebo acidomlíko.Pokud je kojená může se tou plastovou stříkačkou nebo tou odměrkou třeba od Nurofenu nabrat voda s kapičkami s stříknout do pusinky.Když jsou to kapsle,tak se rozdělá a vysype do vody a stříkne nejlépe před kojením,takže není nutné kupovat vždy kapičky.

doplněno 11.01.18 11:01:

jo,jo to dáváte Vigantol,moje děti jej dostavaly jako předčasně narozené,ale doporučuje se to ted všem aby se předcházelo ADHD a autismu atd.Prý by to mohlo mít spojitost ,asi sami doktoři neví.Od roka se potom doporučuje-* rybí tuk eyeQ,také je dražší,protože je to nějaká patentovaná kombinace rybího tuku.Ale je snad jediný vhodný od roka,takže se tím nahradí Vigantol.

Mě vyrostli hyperaktivci,takže máme od 1,5roku ten rybí tuk přímo nařízený+magnezium,že by jim to mělo zklidnit nervovou soustavu.Němli by tolik běhat,řvát,nervovat se*smich*nevím,asi to ještě nezabralo.*smich*řvou pořád a já už fyzicky nemůžu.

lucie - řvou pořád a já už fyzicky nemůžu

Přestanou - vážně. Jednou ;) Naši taky přestali :)

lucie*
hodnocení

4x

Já moc na nějaké otočení dne a noci nevěřím.Děti jsem samozřejmě nechávala spát ve dne,ale vše mělo svůj režim.Cvičili jsme handling,polohovali,potom jídlo,spánek.Vzbudili se,změna místa,hračky,motivování,jídlo,spánek...a tak ten den šel dokola.

Kolem 17hod.byl konec a nastolily se večerní podmínky,přítmí,klid,koupání,krmení a spánek.V noci taky tiché krmení,žádné mluvení,mazlení,nic.

U mě to fungovalo,pochopili kdy je den a kdy noc,přes den jsem je i budila,at nespí déle jak cca 2hod.Dodnes(2r)chodí do postelí v 18hod a kolem 19hod,jsou tvrdí.Ovšem noční křik a vstávání bývá i tak,ale stačil dudlík,napít a byl klid.

doplněno 10.01.18 15:00:

Jak miminko povyrosty,tak na polohu na břiše doporučuju ten veliký balon a pokládat ho na něj a jemně koulet do všech stran.Nevědomky zatíná svaly,motivuje ho to.Pokud by to byly prdíky,osvědčily se mi kapičky Babycalm,jsou přírodní,fenyklové.Dávala jsem je do pusinky přímo z pipety před krmením,ale i jen tak,měli je moc rádi.

Doted mám metodu děti přes den utahat a funguje to,u miminek je to jednodušší,stačila hračka,změna místa,polohování,handling,později něco na kousání,hrací deka,křesílko/lehátko(v tom jsem je nosila i do kuchyně at vidí jak vařím)...*jasne*

vernon
Ale ano, srovná se to. U dcery to bylo totéž, vůbec jsme se nevyspali (prochodil jsem s ní v noci celý barák, než usnula) a najednou to pominulo a byl pokoj.

hodnocení

3x

S dvoutýdenním miminkem se nebojuje - pro něj je to zvykání si mnohem složitější a určitě potřebuje delší čas než vy. Každé dítě je jiné, ale většinou se to srovná do konce šestinedělí - i když výjimka se najde.

hodnocení

1x

Clayman má pravdu, pokud pláče, může tam být problém v bříšku, zkuste i nahřívací polštářky.

Také se uvědomte, že takhle mrňavé dítě bude mít každých pár dní (a ve starším věku každých pár týdnů) jiné návyky. Chvilku Vám spí líp přes den, pak přes noc, pak vůbec *smich* pak pořád... adaptovat se musíte Vy, spánek se nesmí odpírat a nedá nařídit. Dá se mu pomoct, pokud je dítě evidentně unavené, ale jinak nic.

martinka*
hodnocení

0x
Nám pomohla plastová trubička kousíček se strčí do zadečku a bylo po bolesti bříška kupuje se v lékárně a po sléze miminko pevněji uvázat do zavinovačky a v rukou s ním procházet mezi pokoji kde je jemná lampička a tma

lencalka
hodnocení

Jeee děkuji vám všem za všechny vaše názory, budu zkoušet podle vašich rad a přes den si s miminkem hrát ať jen nespí a v noci se to doufám pak časem zlepší.
Co si myslíte o tom, že ho přes den i v noci předávám z postýlky do kočárku, který je v jiné místnosti?
Děkuju
martinka*
Třeba zkoušet co zabere u vás kamarádka v noci syna vozila po bytě v kočárku teď jsem si tak vzpomněla že mi malá docela často usínala hlavičkou na prsou vždy pozorovala kam utíkají moje vlasy
lucie*

Přes den v přendavání miminka nevidím problém,je to pro něj změna.Já jsem i pro lehátka,vajíčka,později skákadla,chodítka.Jasně,tvrdí se,že je to problém a dětem to ničí těla:-D,ale selským rozumem,když je vše s mírou,tak se nic nezkazí.Přes den bych cca co dvě hodiny měnila místa,polohy,kočárek,vajíčko (mě v něm přes den spali,nosila jsem je ve vajíčku do sušárny,když jsem věšela prádlo,houpala jsem je ve vajíčkách,pouštěla jim hudbu) a v noci jen postýlka,v případě pláče uklidnit a položit zpět,nic víc.My máme takovou tu želvu co svítí hvězdičky na strop,takže tam mají příjemně,vidí světýlka stropě.Mě se líbí ,když mají děti řád a v noci se prostě spí v postýlce*nevi*

Ovšem jsou maminky co spí s dětma až do desíti let,přišoupnou další postel at se vejdou a je to.My máme rádi i svůj klid pro odpočinek,děti do postele nechceme,i proto že si tam povídáme,díváme na telku,na pc.Takže si nepředstavím jak by mi tam děti spaly,rušili bysme je,neměli by pohodlí.Nějaké přecházení v noci taky neuznávám.

Kluci jsou tak zvyklí na svou postýlku,že v ten danný čas sami od malinka vyžadují,že tam chtějí.Jak jako miminka nebyli v ten čas v postýlce,řvali a řvali.Mají to svůj "revír",kde jim nikdo neleze,jen jejich.Takže i ted jak jsou nemocní,nechtěli se mnou být,pomuckat ano,chvilku se nechat konejšit,ale potom sami odešli do postýlek.

Je to individuální,takže hlavně se řídit citem a instinktem*placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]