Nejste přihlášen/a.
Další zaručený recept
Účinky hřebíčku jsou jistě prospěšné, nikoliv však zázračné:
Hřebíček – účinky
Působí antibakteriálně a antisepticky. Celkově posiluje imunitní systém.
Pokud se přikládá lokálně, tlumí bolest.
Ústní vodou lze i kloktat při potížích a bolestech v krku.
Je močopudný.
Používá se na bolesti kloubů, revmatické nemoci, svaly.
Dezinfikují se jim rány a zranění.
Používá se i rýmu a záněty horních cest dýchacích. Zde je vhodná i aromaterapie s použitím hřebíčkových vonných silic.
Ayurvéda doporučuje hřebíček i pro posílení srdečního svalu.
Zlepšuje chuť k jídlu a uvolňuje křeče v břiše, podporuje vylučování trávicích enzymů a celkově zlepšuje trávení. Účinně bojuje proti střevním parazitům. Někomu též pomáhá při škytavce.
Někteří autoři též uvádějí příznivý vliv silice na akné, afty a další kožní potíže.
Kladně působí na menstruační cyklus.
Říká se, že hřebíček je silné afrodiziakum.
Lněné semínko je prospěšné pro trávení, někdo dokonce říká, že funguje preventivně proti obezitě... Jenže určitě není na hubnutí. M.
No, píšou to...
Já než pokusy, tak raději česnek
Dobrý den, hřebíček se přidává i do hruškového kompotu - a ten mnoho lidí v těle dlouho neudrží, tak by se mohlo zhubnout. Myslím, že i to lněné semínko má "protahovací" schopnosti. Budete častěji vyhledávat WC. Zdravím!
No, sníte cokoliv, potom hruškový kompot s hřebíčkem a než se tělo rozkouká (vezme si živiny), tak už s tím zase běžíte na WC . A nepřibíráte.
Jinak je vcelku jedno, které jídlo si tím zkazíte. Myslím, že autor tohoto zázračného receptu na hubnutí se jmenoval Cimrman (ale ověřeno to nemám) . Uvažujte raději vlastní hlavou!
Bez změny stravovacích návyků nezhubnete. Hřebíček + lněné semínko Vám ploché břicho určitě nezaručí. Nevěřte všemu co slyšíte!
Jestli to zvládnete, nemusíte sypat do jídla - stačí zamíchat s tekutinou a vypít. Nebo s ním posypejte nakrájené ovoce, to bude nejjednodušší.
Uškodit vám to snad nemůže, no...podle toho, kolik toho chcete spořádat Pokud bych se já rozhodla toto podstoupit, dala bych si tuto směsku do nějaké kaše, vloček apod. Lněná semínka se dají jíst i v jogurtu, tak proč ne i hřebíček... Takže za mě vločky nebo jogurt. M.
No, koukám, že se to vyvíjí slibně. Už je z toho hubnutí s rajskou a segedínem
Neměl byste věřit každé "blbosti", co kde slyšíte. Odčervování lidí je nesmysl. Hřebíčkem si snad neublížíte, ale na "odčervení" nevěřte!
Hřebíček by Vám neměl uškodit, pokud to s ním nebudete přehánět.
Měla jsem na mysli "odčervování lidí" → to je nesmysl. (Nemám teď po ruce odkaz, ale četla jsem o tom na webu parazitologické společnosti. Odborníkům – na rozdíl od různých pofiderních webů – věřím.
Ještě jinak: Nemáte věřit, máte si zjistit, jak to ve skutečnosti je → ověřovat všechny informace, které se k Vám dostanou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.