Menstruaci mám teprve rok..tudíž nepravidelnou..minuly měsíc jsem ji mela dvakrát úplně nečekaně ..a před ms nikdy na sobě necítím nic ze bych ji mela dostat .. je to fkt nepříjemné chci se teda zeptat jak zjistit jestli tento měsíc budu mít také nebo vynechá?Popripade daji mi i v 16 antikoncepci protože jsem někde četla ze jde ji mít méně často .. A ano je mi jasné ze to není příjemné nikomu ale ja v ty dny jsem fkt ve stresu aby něco někde chápete Diky..
To Vám zde nikdo neřekne, zda menstruaci tento měsíc dostanete nebo ne. Ale je to naprosto normální, nějakou dobu to trvá, než se cyklus ustálí. Antikoncepci Vám lékař v 16ti letech předepíše, poraďte se s ním.
Já když ji měla ještě nepravidelnou a dostala to dvakrát do měsíce tak jsem ji poté zase dlouho neměla.. Ale každý má jiné tělo Jinak doporučuji nosit stále slipove vložky když nepoznáš kdy ji asi dostaneš.. určitě tě mnohokrát zachrání
Je to normální, že na začátku bývá menstruace nepravidelná. Ustálí se až s věkem.
Jinak nechávat si předepsat antikoncepci v 16 letech a jenom kvůli tomu, abys měla méně často menstruaci, mi přijde jako dost špatný nápad. Hormonální antikoncepce je medikament, který radikálně zasahuje do reprodukční funkce ženy a má mimo jiné také své vedlejší účinky, nejsou to lentilky. Poraď se o tom s maminkou, co ti na to řekne.
Katko, příjemné to opravdu není nikomu a obavy má každá. Podle mne je ale nesmysl si kvůli "pohodlí" nebo obavám, "aby někde něco" zadělávat zbytečné problémy. Hormonální antikoncepce je zásah do organismu a pokud ještě není cyklus pravidelný, neměla by ses jej pokoušet ovlivňovat uměle. Chceš přece být zdravá!
Tenké vložky nejsou špatný nápad - na rozdíl od antikoncepce ve vašem věku a s nepravidelným cyklem. Ta může mít i ten nežádoucí účinek, že až ji vysadíte, nemusíte menstruovat vůbec, protože tělo bude zvyklé na "podporu" - což může vést k jiným problémům.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.