Nejste přihlášen/a.
chtěla bych se poradit od kdy je možné miminku dávat i dětský čaj a případně jaké množství? Mému je dnes 10dní.
Děkuju
2x
2x
Doporučuje se dávat čaj když se zavádí příkrmy,to je dnes odpravdu už kolem 4m.To ale neznamená,že je to povinné,stejně jako zavedení příkrmů.Všeobecně se s tím dnes spěchá,prý aby si miminko vybudovalo odolnost na snášení lepku a jiných alergenů.Nevím,já klidně počkala až jsem cítila,že miminka jsou na tohle připraveny.
Děti jsou různé ,ty moje pily čaj a vodu a kolem 8m a i to byla náhoda.Začla jsem jim dávat čaj v podstatě jen v noci jak se budili a tím si zvykli na tu chuť.Přes den je zajímalo jen mlíko...přes den začli pít až kolem 10m a množství to bylo kolem 100-200ml za den.Jinak k tomu bylo několik porcí mlíka.Pokud dítě čůrá a pije mlíko není nutné jej prolívat čajem.![]()
Zase bych se držela staré dobré intuice...nebojte jako matka opravdu poznáte sama nejlépe kdy je správný čas na čaj,příkrmy...atd.
doplněno 09.01.18 14:30:
...a pokud jde tazatelce o kmínový či fenyklový čaj,(pokud se ptá kvůli nadýmání miminka) tak já rozmíchávala umělé mlíko v čaji nebo jsem koupila fenyklové kapky babycalm,ty se dávají rovnou do pusy dítěte,zabírají a jsou přírodní.
2x
ano všeobecně se doporučuje až od 4 měsíce. Já dávala od narození, ne fenyklový, ale kmínový.Povaří se trocha vody s kmínem, stačí do stříkačky, jestli je mimi plně kojené. To mé bylo do konce 6 měsíce, ale čaj dostával od narození, přesto má dodnes problém s pitím, je to velký boj, ach jo.Kojené děti nechtějí pít, takže já doporučuji už od narození.Trochu vody ještě nikomu neublížilo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.