Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Test zralosti ananasu?

Od: liska* odpovědí: 4 změna:

V Lidlu jsem pozorovala paní, jak jde ananas po ananasu a všechny zatahá za ty nejvyšší zelené špičky toho střapce nahoře. Ananasy byly všechny stejné, jen sotva spodní čtvrtinu měly žlutou. Nakonec jí zůstal v ruce jeden ten tvrdý ostrý list, z čehož usoudila, že tohle je ten nejzralejší kousek. Aspoň tak mi to vysvětlila na můj udivený dotaz. Nejlepší prý, když se list vytáhne lehce. Pomyslela jsem si, že stejně tak lehce půjde vytáhnout z nahnilého ananasu. Já, když ananas kupuju, tak ho netahám za uši, ale beru ten nejžlutější a nechám v teple aspoň 5 dní dozrát. Pak začne vonět, což považuji za známku zrání. Ale tahat za střapce? Znáte tuto metodu? .

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tondac*
hodnocení

3x

Opravdu je to osvědčená metoda, věřte domorodcům. :) Zralé jablko taky poznáte, že vám při lehkém zatahání samo skočí z větve do dlaně a ne tím, že je nejčervenější a voní.

Když list jde z ananasu vytrhnou obtížně, tak je nezralý, když moc lehce, tak je přezrálý. Optimální je, když klade lehký odpor - asi jako když trháte list ze stromu. A pokud ananas hnije, tak většinou od místa řezu - odspodu.

Většina našinců třeba zápasí s kokosovým ořechem s pomocí vyspělé techniky. Navrtávají, řežou ... při tom stačí vzít kladívko, ořech chytit na výšku do jedné ruky a druhou několikrát klepnout kladívkem do středu výšky ořechu a při tom ho otáčet kolem dokola. Při 3-6 ráně kokos ve středu sám pukne, možná vyteče trochu mléka, ale většina ho zůstane ve spodní půlce. Mléko se slije do skleničky a příborovým nožem se kokos oddělí od slupky (vrazí se mezi ně a páčí). A ještě vám zbudou dvě půlky kokosové slupky na kokosovou podprsenku. :)

liska*
hodnocení

Děkuji,tak asi to tak bude.

K tomu kokosu. Na něco jsem přišla. Vždycky jeden z těch tří terčíků na ořechu v místech, kde měl stopku, tak vždy jeden je snadno propíchnutelný, měkký, když do něj rýpnete. Ten lehce provrtám až do dutiny a ořech pak postavím na skleničku a nechám vodu vytéct. Pak ořech zabalím do novin a bouchnu ho na zemi kladívkem "v pase". Nikde bordel a docela dobré misky. Z těch pak odkrajuji to dobré bílé.:-P

To mě připomnělo, že někde doma máme takovou misku z kokosu. Nechalo se mléko vytéct a pak to tatka pilkou rozpůlil, provrtal a sešrouboval. Vypadalo to pěkně.

tondac*

Já to dělám nad vanou bez vrtání. Toho mléka je v kokosu sotva ta půlka a zůstává ve spodní polovině. A nemusí to být velké kladivo ani velké rány. Spíš jde o přesné místo úderu a sílu v místě úderu. Možná jsem zapomněl napsat, že udeřit se má tou špičatou částí kladívka a čím víc je do špičky, tím líp a je třeba se snažit trefit jednu linii po obvodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]