Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Naložené maso - jak poznat že je v pořádku?

Od: malalusy* odpovědí: 5 změna:

Prosím o radu. Naložila jsem maso na grilování na 2 dny,je v něm mimo koření i ocet balzamiko. Jak poznám,jesti se mi maso nezkazilo?! Nerada bych někoho přiotrávila! Je možné to nějak poznat? voní to normálně...

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x

Pokud bylo v chladničce, nemělo by mu nic být. Barvu těžko postřehnete, ale pokud by maso bylo špatné, projeví se to po ohřátí pachem...

 

lidka*
hodnocení

2x

Já nemyslím, že by se naložené maso měla v lednici zkazit. Nakládám vždy na sobotní oběd, pokud dělám příroďáky, v pátek. Ale někdy mi nepříjdou všichni strávníci a nebo se přehlásí na neděli. Nakládám kuřecí nebo krůtí a i když je dělám až v neděli, je to v pohodě. Udělejte jednu věc, kousek si hoďte na pánev a udělejte ze sebe pokusného králíčka. Alespoň budete v klidu a pohodě. *placni* A vím, že někdo nechá naložené maso v lednici i delší dobu. A důležité je, aby bylo nakládané maso dobré. Já bych moc nevěřila marinovaným masům z marketů. I sekanou si melu raději sama. Jinak přeji dobrou grilovačku! *jasne*

my teď měli v lednici naložené kuřecí asi 4 dny a vše ok :) Ale záleží na lednici, v naší staré lednici byla šunka už druhý den nepoživatelná, v nové vydrží týden :)

 

limetka*
hodnocení

2x

Do ledničky odložím naložené maso ke grilování i na tři dny a nikdy se nezkazilo, musí být ovšem v pořádku v době, kdy ho nakládáš. Navíc ocet je konzervant, takže je ještě menší riziko. Jaké používáš koření? Mně se velmi osvědčilo od f. Avokádo koření "Rýže" - je úžasné i na všechny minutky. Mňam už se těším na všechny ty dobrůtky *tanec*

celp*

Nejdůležitější je teplota v lednici a kvalita masa.Teplota nesmí být vyšší než +5°C a nižší než +2°C.Pokud je teplota stabilní vydrží vám naložené maso klidně týden i déle.Jestli máte lednici místo televize(pořád se do nahlíží ) tak za dva tři dny je po pochoutce.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma naložené maso

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]