Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Belgické máslo chutná jako rostlinný tuk

Od: cesmina* odpovědí: 4 změna:

Nedávno jsem koupila v Penny máslo na kterém bylo napsané ,že je z Belgie,naše české neměli .Když jsem ho včera ochutnala tak mi přišlo jako bych jedla např.Heru a také tuhostí spíš připomínalo rostlinný tuk.Máte někdo podobnou zkušenost? Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

2x

Je to tak. Belgickému máslu se vyhýbám. Může být až dva roky staré, odpočívalo v mrazácích jako hmotná rezerva.

Rozmrazí se, přehnětá, aromatizuje a posílá do řetězců v České republice.

Bylo to máslo ve stříbrném obalu, s pasoucí se kravičkou, v oválku bývá myslím BG.

Je levnější, na podzim jsem ho dostala a cítila jsem nějakou pachuť, a na internetu najdete co je to za causu. Stačí zadat ,,belgické máslo,,.

I když Vy právě tohle nemusíte mít.

Přesto já dám raději 65 korun za snad poctivé z Madety, z farmářských trhů, nebo krájené.

Pokud není máslo, tak použiji sádlo a na naše si počkám. Na chlebě stačí tavený sýr, tvaroh, salám samotný, bez másla.

cesmina*
hodnocení

Tak jsem si jeden článek přečetla a prý by nemělo být závadné .Nejspíš skončí v těstě na vánočku.

pohanka*

Závadné dle hygienických norem není, to by snad nepustili do prodeje. Ale nepochutnáte si na něm.

Másla je dost. Dnes v Praze v Gran Moravia u Flory krájeli obrvelký blok másla na malé porce. Dobrý chléb - třeba Škvorecký pecen a na to kvalitní máslo, posolit a nepotřebujete již nic k tomu.

hodnocení

1x

Já tedy máslo z Belgie neznám, ale musím se smát.. Před nedávnem nám naši známí z Holandska při své návštěvě zde líčili, jaké výborné a levné máslo u nás máme a jak jim chutnalo :-D

Créme Bonjour kosik.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]