Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plíseň na nohou

Od: edit* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, jak se zbavit plísně na nohou.Děkuji za odpoveď

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xy
hodnocení

1x

babičce velmi pomohla chytrá houba - Biodeur

jp

... chytrá houba mi nepomohla ani trochu.

liska*
hodnocení

1x

Koupat nohy v růžovém roztoku hypermanganu. Omezit ve stravě cukr! Vynechat sladké nápoje. Zařadit do jídelníčku hodně zeleniny, cereálie, luštěniny, ořechy. Ideální je podstoupit očistu střeva. Tyto plísně jsou přenosné. Často se přinesou z bazénu / vlhko a teplo jim svědčí/. Prodává se desinfekční spray na nohy po koupání v bazénech. Mějte své ručníky sólo, nepůjčujte své pantofle. Masti Vám nabídnou v lékárně. Je to dlouhodobá léčba.

doplněno 19.12.17 22:38:

Poslední dobou v reklamě vede prý nejúčinnější přípravek na plísně nohou - Onycosolve.

kepler*
hodnocení

0x

Léčba plísňového postižení by měla být vedena odborníkem - dermatologem. Onemocnění je velmi svízelné, často se vrací a ani při zdánlivém ústupu příznaků nebývá vyhráno. K léčbě jsou hojně používána celková (tablety) a lokální (roztoky, krémy) antimykotika (léky bránící růstu a množení plísní). Bohužel však, obdobně jako u bakterií a antibiotik, narůstá rezistence (odolnost) houbových organismů vůči těmto lékům a léčba je pak téměř neúčinná. Proto je nutné vhodně volit antimykotikum dle výsledků mikroskopického a kultivačního vyšetření odebraných vzorků postižené tkáně a klinického obrazu u nemocného jedince.

Jak si mohu pomoci sám:

Záleží, jakým typem plísňového onemocnění trpíte. Zda je postižena kůže, nehty, vlasy či pochva. Obvykle jsou předepisována léčiva s klotrimazolem, terbinafinem či itrakonazolem, některá jsou i volně prodejná v lékárnách (krém Klotrimazol AL či dražší Canesten, Terbisil a mnohé další). Více na:

nemoci.vitalion.cz/...

hodnocení

0x

Dobrý den. Zajděte si na kožní, lékař jistě doporučí vhodné léčivo až Vás vyšetří. Každý jsme jiný a těch přípravků by Vám i v lékárně doporučili jistě dost. Zde nikdo nevíme co zabere právě Vám. V rodině máme vyzkoušený protiplísňový sprej Ziaja a spokojenost. Ale není plíseň jako plíseň, proto se v první řadě obraťte na kožního lékaře.

hodnocení

0x

Jiné nelékařské rady - přezouvat se i doma, mít pantofle nebo vzdušnější boty, pokud pracujete vevnitř, měnit a důkladně prát ponožky. V létě si naordinujte moře a střídavě choďte bosky v horkém písku a ve slané vodě.

hoststary*

platiplot: kdybych mohl, dal bych vám bod. Pravdu díte.

Jenom dodám, vyhodit nevhodné boty (z umělé hmoty jako býval Barex, nebo jiných neprovzdušných materiálů), ve kterých se paří nohy, vyhodit nevhodné ponožky, vyzkoušet si ponožky, které odvádějí pot od nohou, aby mohly "dýchat".

hodnocení

0x

Já už min.20let používám KASTELÁNKU běžně koupenou v každé lekárně je to taková vodička ve skleničce na kožní plíseň, podle balení asi za 60Kč a mám ji na půl roku.Když to začne tak to mažu 2-3* denně a na dlouho mám pokoj. Ani nohy po tom nesmrdí. Poradil mi to jeden starý doktor. a spokojenost.

barbakan*

20 let? *sok* To není žádný zázrak.

hodnocení

0x

Asi se budete muset obrátit na lékaře. Ale než tam půjdete, můžete zkusit rozdrtit hlavičku česneku, myslím tím stroužky z celého česneku rozmačkat a zalít horkou vodou, chvíli počkat, až bude voda teplá tak, abyste mohla strčit nohy do lavoru. No a pak nohy do lázně a nechat v ní, třeba půl hodiny. A tohle dělejte každý večer. Myslím, že do 14 dnů by měla plíseň zmizet, nebo se výrazně zmírnit. Já totiž nevím přesně jak dlouho se to má dělat. Zkuste to, za to nic nedáte.

hahanaj*
hodnocení

0x

zajít si na kožní a lékař vám doporučí co pomůže

hodnocení

0x

Jestli se nemůžete objednat na kožním a čekat cca čtvrt roku, zastavte se v lékárně. Nabídka je veliká. A vlastně v té nabídce je totéž, co by vám napsal i kožař. Zajděte do lékárny a dejte si poradit.

barbakan*
hodnocení

0x

Aspoň 2 x denně po dobu 2 týdnů koupel v octové horké vodě 1:1 (co vydržíš), max 1/2 hod denně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]