Nejste přihlášen/a.
Několikáté vánoce zkouším udělat sněhové pusinky.Sníh vařený a ušlehaný v páře je dokonale pevný a hladký,nastříkané pusinky ozdobnou špičkou také.A teď nastane problém...pusinky suším cca 2 hodiny.Po vyndání z trouby jsou suché a křupavé a po chvíli zvlhnou a začnou lepit.PROČ?
Lepivé jsou pro mě nejlepší - pokud lepí jen střed.
Když je vyndáte suché z trouby a rozlomíte, jsou celé suché? Myslím, že máte mokrý střed a od toho pak navlhnou celé. Musíte je sušit v troubě déle.
Pokud jsou po upečení suché celé vč středu, musí pohlcovat vzdušnou vlhkost při skladování a stačí je tedy uložit do neprodyšné nádoby, aby se tomu zabránilo.
Správná pusinka se peče (suší) tak, aby povrch byl suchý a nemohl se propadnout a přitom střed byl ještě vláčný, ale každý to má rád jinak. Ovšem někomu se z toho stane lepidlo z celého a to je už špatně - málo vysušené, moc zvlhnuté.
Připojuji se ke claymanovi. Nedosušené středy. Může to dělat vadný termostat. Příliš kolísá teplota při sušení.
Také jsem mívala tento problém. Myslím, že závada je v době šlehání na páře. Já ušlehám sníh, zašlehám cukr a potom postavím mísu na páru a šlehám nepřetržitě čtvrt hodiny na nejvyšší stupeň. Pak by se mělo šlehat ještě do vychladnutí, ale to většinou už nedělám. Voda pod mísou se mírně vaří celou dobu. Mísa plechová.
Možná záleží na skladování. My jsme kdysi měli takovou nevytápěnou verandu a tam mamka skladovala všechno vánoční cukroví kromě pusinek - ty měla tam, kde se topilo. Dnes už máme vše přestavěné, pusinky už nedělám a takové vláčné cukroví, jaké bylo z té verandy, už asi nikdy neochutnám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.