Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cukroví pravé hříbky - nafukují se

Od: janinan odpovědí: 2 změna:

Ahoj, ráda bych se zeptala, každý rok dělám toto cukroví -> toprecepty.cz/..., ale stává se mi pokaždé, že se mi tvary nafouknou, dělám různé tvary z vykrajovátek, ale toto těsto miluju. Tvary se nafukují (vyboulí) a některé ze spodu pak nejsou hladké, ale vyboulené. Mám horkovzdušnou mikrovlnku, peču na 170 stupňů, někde jsem našla i že se to nastavuje na 180, tloušťka je cca 3mm, nechávám to tam asi tak 6 minut, ale nikdy se mi to nepovede ke spokojenosti;-( Kde dělám chybu?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Problém je právě v tom horkovzduchu. Recept je podán pro přípravu v klasické předehřáté troubě! Snad by pomohlo snížení horkovzduchu o dvacet stupňů, ale v tomto případě vítězí klasická trouba bez proudění horkého vzduchu.

hodnocení

0x

Tak to samé se mi stalo loni u každého cukroví. Hlavně u lineckého, které je hodně podobné tomu Vašemu. Teda mimo ten med. Ale mám klasickou troubu horkovzdušnou. Loni jsem takto "zkazila" všechno cukroví a nakonec jsem po dlouhém pátrání přišla na to, že prý to bylo moukou, protože v tu dobu prodávali čerstvě namletou mouku a ta není na cukroví dobrá. Letos jsem na to myslela a koupila si mouku s předstihem a cukroví se opravdu povedlo. Žádné nepěkné vyfukování u žádného druhu cukroví se mi letos už nestalo. Ale můžete také zkusit vypnout ten horkovzduch. I když si myslím, že to tím nebude. Ale za zkoušku nic nedáte. Ale zaráží mne, že pečete v mikrovlnce. I když mám také docela sofistikovanou mikrovlnku, cukroví bych v ní nepekla. Pečete každý rok cukroví v té troubě, nebo je to letos poprvé? Pokud to tak děláte pokaždé a problém máte až letos, tak bych to typovala na tu mouku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]