Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neustálý hlad

Od: dewice odpovědí: 13 změna:

Dobrý večer. Chtěla bych poradit, co se děje s mým tělem. Je pořád hladové.
A teď trochu historie.
Byla jsem akorát, poté jsem začala jíst zdravě a hubnout. Poté po zdravotních problémech a psychém zatížení jsem zhubla přes 10 kg. Až na nezdravou váhu. Ztratila jsem menstruaci. Netrpěla jsem žádnou anorexií nebo žádrnými jinými poruchami příjmu potravy. Okamžitě jak jsem to zjistila, začla jsem jíst více. Pamatuji se, že předtím mi stačilo k večeři salát nebo pár rajčat... Přes den jsem nebyla hladová. V tu dobu mi začala váha klesat. Teď jím ale jako blázen. Mám pořád hlad. Nejsou to chutě, ale opravdový pocit hladu. Rodiče na mě civí, jak mohu taková porce jídla vůbec sníst a ještě si jít přidat. Ale mě to pořád nestačí a stejně i po večeři před spaním si musím dát ještě alespoň pár ořechů abych nebyla hladová. Nechápu, co se to děje s mým tělem, předtím ani zmínka o hladu a teď ho cítím skoro pořád.
Neporadi by někdo?
PS: Věk nechci sdílet, ale nejsem plnoletá.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nedávno jsem přišla na to, proč je tolik vyžraných lidí. Pokud člověk není v psychické pohodě, tak má hrozný hlad. Před 100 lety by takoví lidé umřeli na tuberu, protože byla bída, dnes se každý vykrmí za pár kaček a pak to kolem sebe vidíme. Někdy stačí, když člověk má před sebou něco, na co se těší, nějaký cíl a nemusí vůbec jíst. Navíc někteří lidé víc vnímají okolní energie - nevím, jak to napsat, ale třeba po návratu z Kauflandu mi bylo ve čtvrtek až fyzicky špatně, jak tam ti lidi blbli. Pak dostanu tak strašný hlad, že jen koukám. Nemůžu nikomu radit, sama mám velké rezervy, ale jen tak, pro doplnění.

hodnocení

0x

Zvracíváš občas?

dewice
hodnocení

Ne :) nejsem anorektik

hodnocení

0x
Pokud jste se tímto dostala na "zdravou" váhu, nevidím problém. Co by za to jiní dali. :)

hodnocení

0x

Nevidím žádný problém. Píšete, že jste nyní v pohodě, jen máte pořád hlad a tak jíte a na váze to vidět není. Tak není co řešit. Když mám hlad, tak se najím. A zrovna ořechy jsou právě zdravé.

2kedar*
hodnocení

0x

Zdravím.!

Chybí mi vcelku zásadní údaje...

Kolik vážíte, kolik měříte... Apropo já, když mi bylo nějakých 15-18. let, jsem žral, jak "malý cirkus".

Matka ze mě byla nešťastná, jelikož jsem byl schopný sežrat obsah ledničky, sporáku i trouby, než

se ostatní rodinní příslušníci vrátili z práce. Nedokázal jsem si zkrátka pomoci. Byl jsem "sekačka".

Dnes, když je mi přes padesát, jsem rád, že něco pozřu a není mi hned blbě.

Samozřejmě to má souvislost s asi "vagonem" prášků na klouby (Ibalgin) a jiných, proti bolesti.

Dnes se snažím to nebrat. :(

hodnocení

0x

Kolik vážíš a kolik měříš? Líbíš se sama sobě nebo se nemáš ráda? Co to znamená, když řekneš málo, normálně, hodně? Já, když jsem měla před spaním hlad, uřízla jsem si krajíc chleba se sádlem. A to jsem měla 173 cm a 55 kg. Pár ořech? Neblázni! Umřela bych hlady.

doplněno 18.12.17 11:19:

Sisi, někdy to vypadá, že plný teřich nahrazuje spokojenou, plnou duši. *zmateny*

isteron
hodnocení

0x

Podozrenie na štítnu žlazu. V každom prípade kontrola u internistu, enterológa.

hodnocení

0x

Potřebujeme vědět další údaje. Kolik měříte a vážíte nyní? Váha dále kledá/stoupá? Jak rychle? Pociťujete nějaké další podívně tělesné projevy (častější močení, únava, cokoliv podobného)? Mátě třeba nějaké vyrážky na těle? Jaká je stolice (četnost, konzistence, barva). Jaká je moč? Bolesti v břišní oblasti nebo jinde? Byla jste vyšetřena na parazity (helminti, tasemnice atp.)?

iz*
hodnocení

0x

Věk je v tomto případě dost podstatná informace. Ale ani v případě, že byste jej uvedla, Vám tu nikdo poradit nedokáže → toto není otázka pro laiky, ale pro odborníka, který dokáže odpovědět až po řádném vyšetření (což přes internet zatím nikdo neumí).

fram

Vždyť věk tazatelka uvedla: není plnoletá. Takže v růstu, a tudíž baštit jako nezavřená je normoš. Stejně jako se bezzuzdně smát.

Fram, ještě jednou si přečti otázku! Na večeři salátek nebo pár rajčat?! Hladové dítě ve vývoji? Ne ne, dívka s problémem s příjmem potravy.

liska*
hodnocení

0x

Tohle znám, to je tak trochu můj případ. Jestli Ti je 17, tak mně je 4x tolik a nikdy jsem nebyla tlustá. Jím ráda a často. Jde o to, co jíš, jak se hýbeš, jaké máš spalování. Koukni na prarodiče a rodiče, jak ti na tom jsou. Když dodržíš správný výběr jídel, tak neztloustneš ani při té žravosti. Ideální si najít dobrého výživového poradce nebo si aspoň o tom číst. Píšeš, že jsi začala zdravě jíst a zhubla jsi. Pak tam něco chybělo.Třeba některé tuky, které umožňují vstřebávání určitých vitaminů a minerálů. Ztráta menses znamená většinou nedostatek bílkovin a železa. Teď zase chybí vůle. Určitě si uvědomuješ, že velkými porcemi trápíš svůj trakt a může nastat zase nějaký zlom. Nech si vyšetřit krevní cukr. Jeho hladina může rychle klesat a to vyvolává pocit hladu. Pak bys sladkosti měla omezit a energii čerpat z něčeho" pomalejšího", jako jsou např.cereálie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]