Asi bych ho zkusila zahustit trochou želatiny na polévání moučníků, nebo případně i na vaječnou tlačenku. V obou případech je návod na přípravu popsán na sáčku od výrobce. Jsou bez chuti a po přidání želatiny by džem barvu ani chuť neměl změnit. Ale taky se rozhodně přikláním pro použití rybízové nebo malinové marmelády a ne džemu, který obsahuje kousky ovoce..
Jahodová marmeláda je potvora. Když ji povaříte, aby zhoustla změní barvu na hnědou a i chuť bude mdlejší. Piškoty ji prisladi a chuť jahod taky rozredi. Kvůli malé sklenicce nemá smysl zahustovat pektinem na marmelády (jakobyste vařila marmeládu z ovoce). Jen si dovolím upozornit, že na spojování lineckeho se používá téměř výhradně rybizova marmeláda. Má krásnou barvu, strukturu a kyselou chuť, která zvýrazní chuť lineckeho. Pokud k ní nemáte averzi je to jasná volba!
nikdo*
Nejen rybízová. Dá se použít i višňová a brusinková. Ta višňová je špičková. Ale musí být kvalitní, opravdu z ovoce.
doplněno 17.12.17 22:01:
Tak já taky přihodím jeden zdroj opravdu dobrých. Ale letos to už asi nestihnete.
Od dětství jsem zvyklá na domácí marmelády. Jednou jsem do lineckého koláče z nouze koupila tu Vámi uvedenou lineckou smes a za mě obrovské zklamání. Podle mě má být marmeláda na linecké ostřejší aby vynikla a mně tedy vůbec nechutnala, dotahovala jsem ji kapkou griotky a citronem. Jinak na zahuštění jsem zkoušela jednou chia semínka, bylo to super. Ale bylo to pro rychlou konzumaci, nevim jak u cukroví
Když tazatelka džem koupila, asi ani domácí marmeládu nemá. Tahle aspoň nepoteče, což je jí požadovaná vlastnost.
lee*
Psala jste, ať raději koupí jinou a doporučila směs - lineckou. Na to jsem reagovala tím, že za sebe tuto "marmeládu" nemohu doporučit. Ne že by neměla dobrou konzistenci, ale dle mě chuť stojí za prd. A marmeláda, která drží, ale je hnusná, je v cukroví stejně tak na nic, jako ta co vytéká. Chuť je samozřejmě věc subjektivní. Přidala jsem jen svoji zkušenost a na místě tazatelky bych volila marmeládu klidně koupenou, ale určitě ne Hamé lineckou. Holt to dá trochu zkoušení najít tu pravou. Sama mohu doporučit třeba marmelády z Marmeládového mlýna, ale na ty už je teď pozdě. Též nemám špatnou zkušenost s marmeládami St.Dalfour, které jsou u nás v marketech běžně dostpné
Jestli vám mohu poradit, tak kupte malinovou marmeládu. Linecké cukroví s malinovou marmeládou předčí i tu vychvalovanou rybízovou. Přeji pěkné předvánoční dny
Souhlasím s tou malinovou. Dělám domácí marmelády. Na cukroví používám samozřejmě i rybízovou. To je zkrátka klasika. A ti,kdo mají rádi pikantnější a neokoukanou variantu,ti se zaboří do té malinové. Je vážně božská
Dám do diskuze mou zkušenost.Řídkou marmeládu jsem upravil tak,že jsem ji smíchal s naloženou dýní,a ve skleněné míse přidal želírovací cukr.V mikrovlnce uvedl do varu,zamíchal a přepasíroval přes síto.Množství cukru je podle hustoty asi 10 % původní směsi.
Už je pozdě, ale tuhle marmeládu bych do cukroví prostě nedala. Už ta její barva na foto, je strašně divná, taková zašedlá. Určitě jste se s cukrovím patlala a teď to celé zkazit nekvalitní marmeládou, je škoda. Já mám samozřejmě domácí rybízové a malinové i višňové, ale ne každý má tu možnost si dělat všechno domácí. Příště raději kupte nějakou z těch dražších džemů určených ke slepování lineckého a napřed ochutnejte. Já bych Vám klidně dala ze svých zásob, ale to samozřejmě nejde .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.