Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak zahustit džem na cukroví

Od: abcde* odpovědí: 13 změna:
Dobry den,poradite mi cim by se dal zahustit koupeny dzem od hame tak aby s nim slo lepit cukrovi?
Jak zahustit džem na cukroví

 

 

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x
avatar zmatenka

Asi bych ho zkusila zahustit trochou želatiny na polévání moučníků, nebo případně i na vaječnou tlačenku. V obou případech je návod na přípravu popsán na sáčku od výrobce. Jsou bez chuti a po přidání želatiny by džem barvu ani chuť neměl změnit. Ale taky se rozhodně přikláním pro použití rybízové nebo malinové marmelády a ne džemu, který obsahuje kousky ovoce..

 

hodnocení

1x
avatar babajaga

1/ Dát do rendlíku a za mírné teploty nechat povařit /stále míchat, rádo se napaluje/, aby se voda částečně odpařila. Marmeláda pak zhoustne.

2/ Nebo přidat trochu podrcených piškotů, či postrouhaný perník. Dobře rozmíchat, aby v tom nebyly kousky. Jaga.

 

hodnocení

1x
avatar clayman
Jahodová marmeláda je potvora. Když ji povaříte, aby zhoustla změní barvu na hnědou a i chuť bude mdlejší.
Piškoty ji prisladi a chuť jahod taky rozredi.
Kvůli malé sklenicce nemá smysl zahustovat pektinem na marmelády (jakobyste vařila marmeládu z ovoce).
Jen si dovolím upozornit, že na spojování lineckeho se používá téměř výhradně rybizova marmeláda. Má krásnou barvu, strukturu a kyselou chuť, která zvýrazní chuť lineckeho. Pokud k ní nemáte averzi je to jasná volba!
Jak zahustit džem na cukroví #2
nikdo*

Nejen rybízová. Dá se použít i višňová a brusinková. Ta višňová je špičková. Ale musí být kvalitní, opravdu z ovoce.


doplněno 17.12.17 22:01:

Tak já taky přihodím jeden zdroj opravdu dobrých. Ale letos to už asi nestihnete.

drhlavac.cz/...

drhlavac.cz/...

 

hodnocení

1x

Nezahušťovala bych, nechla pro jiné použití. Hamé prodává i směsi speciálně na slepování cukroví

hame-eshop.cz/...

Jak zahustit džem na cukroví #3
lee*
Od dětství jsem zvyklá na domácí marmelády. Jednou jsem do lineckého koláče z nouze koupila tu Vámi uvedenou lineckou smes a za mě obrovské zklamání. Podle mě má být marmeláda na linecké ostřejší aby vynikla a mně tedy vůbec nechutnala, dotahovala jsem ji kapkou griotky a citronem.
Jinak na zahuštění jsem zkoušela jednou chia semínka, bylo to super. Ale bylo to pro rychlou konzumaci, nevim jak u cukroví

Když tazatelka džem koupila, asi ani domácí marmeládu nemá. Tahle aspoň nepoteče, což je jí požadovaná vlastnost.

lee*

Psala jste, ať raději koupí jinou a doporučila směs - lineckou. Na to jsem reagovala tím, že za sebe tuto "marmeládu" nemohu doporučit. Ne že by neměla dobrou konzistenci, ale dle mě chuť stojí za prd. A marmeláda, která drží, ale je hnusná, je v cukroví stejně tak na nic, jako ta co vytéká. Chuť je samozřejmě věc subjektivní. Přidala jsem jen svoji zkušenost a na místě tazatelky bych volila marmeládu klidně koupenou, ale určitě ne Hamé lineckou. Holt to dá trochu zkoušení najít tu pravou. Sama mohu doporučit třeba marmelády z Marmeládového mlýna, ale na ty už je teď pozdě. Též nemám špatnou zkušenost s marmeládami St.Dalfour, které jsou u nás v marketech běžně dostpné

 

kik
hodnocení

0x
Já zahušťuji trochou strouhaného kokosu.

 

cukrovi
hodnocení

0x

Jestli vám mohu poradit, tak kupte malinovou marmeládu. Linecké cukroví s malinovou marmeládou předčí i tu vychvalovanou rybízovou. Přeji pěkné předvánoční dny:)

Souhlasím s tou malinovou.
Dělám domácí marmelády.
Na cukroví používám samozřejmě i rybízovou.
To je zkrátka klasika.
A ti,kdo mají rádi pikantnější a neokoukanou variantu,ti se zaboří do té malinové.
Je vážně božská *mnam*

 

jabraka*
hodnocení

0x

Dám do diskuze mou zkušenost.Řídkou marmeládu jsem upravil tak,že jsem ji smíchal s naloženou dýní,a ve skleněné míse přidal želírovací cukr.V mikrovlnce uvedl do varu,zamíchal a přepasíroval přes síto.Množství cukru je podle hustoty asi 10 % původní směsi.

 

hodnocení

0x

Už je pozdě, ale tuhle marmeládu bych do cukroví prostě nedala. Už ta její barva na foto, je strašně divná, taková zašedlá. Určitě jste se s cukrovím patlala a teď to celé zkazit nekvalitní marmeládou, je škoda. Já mám samozřejmě domácí rybízové a malinové i višňové, ale ne každý má tu možnost si dělat všechno domácí. Příště raději kupte nějakou z těch dražších džemů určených ke slepování lineckého a napřed ochutnejte. Já bych Vám klidně dala ze svých zásob, ale to samozřejmě nejde :).

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]