Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych vědět jak byste na něco takového reagovali vy.
Moje dcera (15) si furt stěžuje, že má velký nos po tatínkovi. Taky bych řekla, že je trochu větší, ale samozřejmě myslím si, že je krásná taková jaká je. Furt mi říká, že až bude dospělá tak bude na plastiku, ale t se mi nelíbí. Chudinka je z toho někdy i špatná, furt říká, že si nikoho nenajde apod... Sama si myslím, že chlapům velký nosy nevadí, že? Jaký na to máte názor?
Taky jsem podědila výrazný nos a taky mi to od mládí vadilo. A tak jsem si v dospělosti našetřila na plastiku a zašla na konzultaci k plast. chirurgovi. Když ale začal zkoumat můj nos, a říkat, že kost je opravdu dlouhá a a kde bude se muset osekat , tak jsem najednou začla mít pocit, že na tom zase tak nezáleží a nějak to už s nosem vydržím
Dobrý den, tak dceři vysvětlete, že mužům je velký nos šumafuk, že se většinou dívají úplně jinam. Někteří na zadek, někteří na ňadra a nosu si ani nevšimnou. Jenže vaše dcera je puberťačka, která musí všechno moc řešit. Třeba z toho vyroste. Nikdo není dokonalý a řezat obličej jen kvůli nosu, je škoda. Je dost možné, že by ji to změnilo tak, že by to už nebyla ona. Možná, že ten její nosík k ní prostě patří. Určitě ji stále podporujte v tom, že je krásná i se svým nosanem.
"Až bude velká", ať si dělá co chce, když si na to vydělá. Je možné, že ji to do té doby přejde - nebo se zamiluje a přestane se zabývat "hloupostma".
Jen byste jí měla nějak šikovně vysvětlit, že kluci se na nedostatky (skutečné či domnělé) neupozorňují - často by si jinak ani nevšimli, že je něco "špatně"
Jedna kamoška, pěkná to holka, měla normální a fajn frňák Jenže ji taky hráblo (nějak ve 22 letech) možná to měla v sobě dýl, prostě si ho dala zmenšit. Operativně se zákrok povedl, což o to, ale už mi připomíná Michala Jacksona
prostě mi ten nos k ní nepasuje a to už ho má několik let udělaný.
Holky, jako sice je to vaše věc, ale kdo se má pak na to dívat To samé i s prsama..raděj hezké věšáky, než nějaká stojící umělotina, která jde tak či tak poznat a už není chut na to šahat, nebot víme že je to umělé, navíc něco přidané k tělu a už to nás to nevzrušuje...samozřejmě mluvím teď za sebe, ale myslím si, že to tak má většina chlapů.
Řekněte jí, že velký nos znamená velkou inteligenci! Ale hlavně : kluci a muži preferují úsměv a dobrou náladu, a na fyzické nedostatky kašlou. Tedy ti, co stojí za to. Takže, žádné fňukání a mindráky. Ať se soustředí na to, v čem je dobrá, třeba umí volejbal, nebo hrát na kytaru, nebo jezdit na koni...
A co třeba herečky Babčáková, Kretschmarová, Banášová, Polívková... Jaký mají nos a jak jsou úspěšné a oblíbené! Je fakt, že v 15 to asi taky řešily, ale pokud se s tím dcerka nesrovná, tak jsou různé způsoby, jak to řešit. Například jako celebrity: dama.cz/... Snad jí přečtení článku na chvilku uklidní...
Švagrová má velký nos, nosí pořádnou ofinu a moc jí to sluší, za mlada byl o ní ze strany mužů velký zájem, nevadilo jim to.
Dobrý den. Když to máte těžké. Pokud si vaše dcera umane, že to bude v dospělosti řešit, tak s tím nic nenaděláte. Teď se z takových chirurgických zásahů dělají "jen kosmetické", jako by se jednalo pouze o přepudrování. Zkrátka se to banalizuje. A to je špatně. Každý, kdo to chce podstoupit, by si nejdříve měl pustit video, jak taková operace probíhá. Žádná jemná modeláž, pěkně dlátko a majzlík. A výsledek? Ano, může být skvělý, jenže také nemusí. A představa, že se zbytek života budu dívat na pokažený výtvor někoho jiného, než byli mí rodiče...děkuji nechci.
Také jsem se nenarodila s malým pršáčkem, ale nikdy jsem z toho mindráky neměla. Naopak. Dokázala jsem si ze sebe dělat srandu a lidi to ocení. A čím jsem starší, tím víc v sobě vidím rysy svých rodičů a prarodičů a jsem ráda.
Takže, jak už jsem psala, pokud se vaše dcera zaměří na tento obličejový rys a usmyslí si, že jiný model bude lepší, nic nenaděláte. A čím víc ji budete přesvědčovat, tím víc bude v opozici. Nechte to být, nikdy před ní nekritizujte vzhled někoho jiného a ji ve správných chvílích chvalte, jak jí to sluší. Nos opravdu nemá vliv na oblíbenost či volbu partnera. Ale to konečné rozhodnutí bude jen a jen nyní. Snad bude správné, ať už bude jakékoliv. M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.