Nejste přihlášen/a.
Ahoj kuchařinky. Dnes jsme měli babinec a i když věnečky umím dost let (pochváím se), jsem zjistila, že každá z nás dělá odpalované těsto jinak. Jak jej děláte vy?
já dělám z oleje - někdo z Hery, másla, sádla
já dávám mléko - někdo je dělá z vody
já dávám hrubou mouku - někdo hladkou, jiný polohrubou a někdo míchá hladkou s polohrubou
Na délce pečení včetně teploty jsme se neshodli vůbec. To bych chápala, každá máme jinou troubu.
Voda, máslo, hladká mouka. Rozhodně ne Heru a ne polohrubou mouku a ne mléko. Z mléka jsou takové hutnější a těžší. Záleží na tom, jak dobře je těsto takzavaně "odpálené". Pak také záleží na vmíchávání vajec. Já dělám poctivě jedno po druhém, i když jsem četla recepty, že třeba vejce rozšlehají a vlévají najednou. Snad by to bylo dobré vlévat a zpracovávat po částech a to by nemělo mít žádný vliv na konečný výsledek. Pak je také velmi dobré a osvědčené, pokropit "bobky" před vložením do trouby vodou. Raději přestříknout rozprašovačem pro ty, kteří nemají zkušenost. Já je klidně pak dám do mrazáku a jsou po rozmrazení jako čerstvé. Ale ne na několik měsíců, samozřejmě, i když budou i tak stále jedlé, ale už to není ono.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.