Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vši ! Jak se jich zbavit jednou provždy

Od: anny* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den , potřebovala bych pomoct už nevím co mám dělat. Můj mladší bratr pořád ze školy tahá vši a pak to máme celá rodina už mě to přestalo bavit , díky všem přípravkům se nám začínají lámat a padat vlasy ...je to strašné

Člověk se odvšivý a hned druhý den může znova

Jsem z toho vážně už bezradná nevím co mám dělat

Nějaké rady nebo tak?

Předem děkuji za odpověď

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vsi
hodnocení

2x

Ostříhat bratra do hola.

hodnocení

0x

Vím, že je to blbé, ale co takhle změnit školu?

doplněno 10.12.17 20:40:

@anny: Pak se tedy rodičové spojte a důsledně trvejte na zjištění a důsledném odvšivení "pachatele". Oh, jak jednoduché, milý Watsone*smich**smich**smich*

anny*
hodnocení

Kdybych to navrhla rodičům tak mi to asi neprojde :((

pt®
hodnocení

0x

Pokud nemá vši celá třída, tak ať učitelka bráchu ve třídě přesadí...

anny*
hodnocení

On sedí ale sám

hodnocení

0x

Dobrý den. Odvšivovat, vyčesávat..Jinak se jich nezbavíte. Ale hlavně na toto upozornit paní učitelku. Ta by měla i ostatní rodiče informovat o tomto problému, aby dětem i oni prohlíželi hlavy.

anny*
hodnocení

To je právě ten problém

Páni učitelka pořád píše "upozorňujeme vyskytují se u nás vši" ale mám pocit že stím nikdo nic nedělá , stačí aby se na to vykašlal jeden a už je má celá třída .

Já už prostě nevím co mám dělat ...takhle zničené vlasy jsem snad ještě nikdy neměla a začínají mě po velkém množství padat a to samé se děje zbytku rodiny.

I když to říkáme paní učitelce pořád , i tak bratr nosí týden co týden domů vši a ruku na srdce ..kdyby si někdo každý týden odvšivoval vlasy různými šampony a spreji to by je měl zničené taky.

hahanaj*

Pokud zůstanou hnidy, vši se líhnou dál...zřejmě špatně odvšivujete- dnes jsou k dostání v lékárně kvalitní šampony kdy stačí umýt 1x za týden -hlavně se musí dodržet doba působení na vlasecha správný postup dle návodu. Žádné poškození vlasů nehrozí. Netuším co tedy používáte na umytí.Stačí jedna hnida a vše jede znovu...

pb®
hodnocení

0x
Vši se šíří přímým kontaktem. Prostě musí přelézt z hlavy na hlavu. Nebo když rodina používá jeden ručník, hřeben atd. Výhodou je, že veš nepřežije dlouho mimo vlasy a bez sání krve. Do pár hodin bez krve je dehydratovaná a do 24 hodin umírá. Takže i když necháte vešku na polštáři, než si večer do postele zase lehnete, je po vešce. Důležité je vyčesávat hnidy, na ty většina preparátů nestačí. Já jsem kdysi vši chytla z půjčeného kostýmu. Zbavila jsem se jich veterinárním šamponem Orthosan za pár korun. Ať brácha k nikomu ve škole nestrká hlavu a vy si v rodině taky udržujte odstup. Každý vlastní hřeben, ručník a čepici pěkně daleko od sebe, ne na jedné hromadě.
anny*
hodnocení

Dobře děkuji moc
No já zkusila snad už všechno... šampóny z lékárny, psí šampóny , různý zábaly , dokonce obarvit si vlasy že to prý taky pomáhá ale nefunguje nic
Tak nevím
Je vážně na nic že stačí aby to tam měl jeden a pak to mají všichni
I tak moc děkuju zkusím ještě jednou něco od veterináře :))
iz*

Bratr přinášející co týden ze školy další vši mi připomíná někdejší "snahu o ulejvání ze školy", kdy si žáci mezi sebou vši prodávali á 10 Kčs...

hodnocení

0x

Veš dětská potřebuje vlasy dlouhé aspoň 15 mm, v kratších se nedrží. Což je námět na řešení :)

cesmina*
hodnocení

0x

Nakapejte buď do šamponu,kterým se normálně myjete nebo do oplachovací vody pár kapek Tea tree oil(u).Doporučili mi to před lety v lékárně jako prevenci.Pozor na oči a sliznice.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

ostrihal bych brachu na minimum a hotovo, kdyz se malemu ve skolce objevi vsi tak jde hned pod strojek a nikdy nic nepritahl

marfusa*
hodnocení

0x

www.bezvsi.cz

vina
hodnocení

0x

Zavolat na sociálku,píšete,že rodiče nic neřeší. Nechtějí přepsat své dítě na jinou školu,ale proč nechtějí. Hlavně by to měli řešit rodiče.

mnd®
hodnocení

0x

Zbavit se vší jednou provždy? - I holá hlava může být IN.To,že bratr má vši každý týden nahlaste na hygienickou stanici a sociálku ať udělají v té škole šetření.Dnes nosí vši a zítra si v aktovce donese domů potkana.

Vši ! Jak se jich zbavit jednou provždy

rv*
hodnocení

0x

U nás pomáhal Orthosan na psy, kterého jsme si nakoupili do zásoby (3 dlouhovlasé školačky), než ho EU zakáže. S přípravky určenými pro lidi jsme totiž měli špatné zkušenosti. Byly tak ekologické, že neublížili ani mouše, natož vším. Nechci navádět k nepravostem, ale u přípravku záleží ne na jeho názvu, ale složení. V orthosanu to je Permethrin, cs.wikipedia.org/... Další účinný zabiják hmyzu je mediálně známý Fipronil cs.wikipedia.org/... Vesměs se jedná o látky, která savcům nevadí, akutní toxicita je srovnatelná s kuchyňskou solí. I biolit obsahuje pesticidy z řady Permetrinu. Do očí bych to nestříkal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]