Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , potřebovala bych pomoct už nevím co mám dělat. Můj mladší bratr pořád ze školy tahá vši a pak to máme celá rodina už mě to přestalo bavit , díky všem přípravkům se nám začínají lámat a padat vlasy ...je to strašné
Člověk se odvšivý a hned druhý den může znova
Jsem z toho vážně už bezradná nevím co mám dělat
Nějaké rady nebo tak?
Předem děkuji za odpověď
Vím, že je to blbé, ale co takhle změnit školu?
@anny: Pak se tedy rodičové spojte a důsledně trvejte na zjištění a důsledném odvšivení "pachatele". Oh, jak jednoduché, milý Watsone
Dobrý den. Odvšivovat, vyčesávat..Jinak se jich nezbavíte. Ale hlavně na toto upozornit paní učitelku. Ta by měla i ostatní rodiče informovat o tomto problému, aby dětem i oni prohlíželi hlavy.
To je právě ten problém
Páni učitelka pořád píše "upozorňujeme vyskytují se u nás vši" ale mám pocit že stím nikdo nic nedělá , stačí aby se na to vykašlal jeden a už je má celá třída .
Já už prostě nevím co mám dělat ...takhle zničené vlasy jsem snad ještě nikdy neměla a začínají mě po velkém množství padat a to samé se děje zbytku rodiny.
I když to říkáme paní učitelce pořád , i tak bratr nosí týden co týden domů vši a ruku na srdce ..kdyby si někdo každý týden odvšivoval vlasy různými šampony a spreji to by je měl zničené taky.
Pokud zůstanou hnidy, vši se líhnou dál...zřejmě špatně odvšivujete- dnes jsou k dostání v lékárně kvalitní šampony kdy stačí umýt 1x za týden -hlavně se musí dodržet doba působení na vlasecha správný postup dle návodu. Žádné poškození vlasů nehrozí. Netuším co tedy používáte na umytí.Stačí jedna hnida a vše jede znovu...
U nás pomáhal Orthosan na psy, kterého jsme si nakoupili do zásoby (3 dlouhovlasé školačky), než ho EU zakáže. S přípravky určenými pro lidi jsme totiž měli špatné zkušenosti. Byly tak ekologické, že neublížili ani mouše, natož vším. Nechci navádět k nepravostem, ale u přípravku záleží ne na jeho názvu, ale složení. V orthosanu to je Permethrin, cs.wikipedia.org/... Další účinný zabiják hmyzu je mediálně známý Fipronil cs.wikipedia.org/... Vesměs se jedná o látky, která savcům nevadí, akutní toxicita je srovnatelná s kuchyňskou solí. I biolit obsahuje pesticidy z řady Permetrinu. Do očí bych to nestříkal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.