Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na bílou čokoládovou polevu?

Od: suzymon® odpovědí: 9 změna:

Zdravím, děláte někdo polevu na cukroví ze sušeného mléka? Taková ta "bílá čokoláda". Hledala jsem na netu a recepty co se mi líbily obsahují kakaové máslo. Ale já ho doma nemám a v tuto dobu bych asi čekala několik dní na zásilku. Už jsem objednala v pondělí ořechy a stále zboží neodeslali. Píší, že toho mají hodně a že se čas dodávek prodlužuje. Tak tady sedím a přemýšlím, jak bych to vyrobila bez toho kakaového másla.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

van
hodnocení

2x

25 dk 100% tuku,15 dk cukru,15 dk suš.mléka,1lžíce škrobové moučky,trochu rumu na ovonění nebo i jinou příchuť-mandlové aroma.

Tuk rozpustit ve vodní lázni,přidat osotaní přísady a stále míchat do zhoustnutí.

hodnocení

Ano, to jsem také našla. Asi to jinak nejde. Vadí mi tam ten ztužený tuk, proto jsem chtěla to kakaové máslo. V každém případě si ho objednám a udělám si na Silvestra domácí čokoládu ;) a to cukroví holt poleji touto čokoládou s tím tukem.

liska*

Tak zkuste marcipán. Barvou je to podobné, dá se koupit, je z mandlí a chutná výborně.

charlie7
hodnocení

2x

V Bille jsem viděl bílou čokoládu od Lindt a myslím, že byla z kakaového másla, akorát Lindt jsou docela drahé, tak nevím, jak by vám to vyhovovalo. Pokud se tedy složení nezměnilo...:)

doplněno 08.12.17 08:02:

lindt.cz/...

hodnocení

Díky, Billu tady ve svém bydlišti nemám, ale zkusím to v Tescu. Ono je to kakaové máslo také dost drahé, 250g je za 290Kč. Takže podle mne vyjde ta čokoláda levněji. Kouknu se tam na složení.

doplněno 08.12.17 13:22:

Boba, tak to je jiná, ta by mohla být opravdu dobrá. Ale v tom Tescu ji teda neměli, protože jsem tam prohledala celý regál a určitě bych si ji všimla, jelikož jsem měla v ruce všechny druhy bílých čokolád. ;) Koupila jsem značku "Schogetten", také je v ní obsaženo kakaové máslo. Tak uvidím jaká bude.

doplněno 09.12.17 19:25:

No, tak teda ta "čokoláda" nešla ani rozpustit nad párou. Napřed to byla hustá sr.čka a nešlo to ani rozmíchat, přidala jsem kousek másla a okamžitě se to srazilo v hnusnou, navoněnou hmotu. A tohle lidé jedí za studena, jako čokoládu. Fujtajxl. Takže já jsem to vyhodila. Určitě si koupím to kakaové máslo a vyrobím si příště polevu sama.

Suzy, jí nakupuji na netu tuhle značku:

cokolady.heureka.cz/...

Jsou vynikající, jak ty na vaření, tak i ostatní ke konzumaci:)

doplněno 09.12.17 19:35:

Suzy, mně se takhle zdrcla loni přímo z pecek určených na polevu. Asi lžou o složení a musela obsahovat rostlinný tuk, když se po přidání másla srazí:

vitalia.cz/...

hahanaj*
hodnocení

0x

koupila bych bílou čokoládu a rozpustila v misce nad párou a nic bych nevymýšlela- když už tedy bílá musí být

Taky to tak dělám:)

hodnocení

Hahanaj, to já vím s tou čokoládou. Ale chtěla jsem si to prostě udělat doma sama. Dneska jsem tu bílou čokoládu držela v ruce a četla složení a zase ji dala zpět do regálu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]