Nejste přihlášen/a.
Zdravím, děláte někdo polevu na cukroví ze sušeného mléka? Taková ta "bílá čokoláda". Hledala jsem na netu a recepty co se mi líbily obsahují kakaové máslo. Ale já ho doma nemám a v tuto dobu bych asi čekala několik dní na zásilku. Už jsem objednala v pondělí ořechy a stále zboží neodeslali. Píší, že toho mají hodně a že se čas dodávek prodlužuje. Tak tady sedím a přemýšlím, jak bych to vyrobila bez toho kakaového másla.
25 dk 100% tuku,15 dk cukru,15 dk suš.mléka,1lžíce škrobové moučky,trochu rumu na ovonění nebo i jinou příchuť-mandlové aroma.
Tuk rozpustit ve vodní lázni,přidat osotaní přísady a stále míchat do zhoustnutí.
V Bille jsem viděl bílou čokoládu od Lindt a myslím, že byla z kakaového másla, akorát Lindt jsou docela drahé, tak nevím, jak by vám to vyhovovalo. Pokud se tedy složení nezměnilo...
Díky, Billu tady ve svém bydlišti nemám, ale zkusím to v Tescu. Ono je to kakaové máslo také dost drahé, 250g je za 290Kč. Takže podle mne vyjde ta čokoláda levněji. Kouknu se tam na složení.
Boba, tak to je jiná, ta by mohla být opravdu dobrá. Ale v tom Tescu ji teda neměli, protože jsem tam prohledala celý regál a určitě bych si ji všimla, jelikož jsem měla v ruce všechny druhy bílých čokolád. Koupila jsem značku "Schogetten", také je v ní obsaženo kakaové máslo. Tak uvidím jaká bude.
No, tak teda ta "čokoláda" nešla ani rozpustit nad párou. Napřed to byla hustá sr.čka a nešlo to ani rozmíchat, přidala jsem kousek másla a okamžitě se to srazilo v hnusnou, navoněnou hmotu. A tohle lidé jedí za studena, jako čokoládu. Fujtajxl. Takže já jsem to vyhodila. Určitě si koupím to kakaové máslo a vyrobím si příště polevu sama.
Suzy, jí nakupuji na netu tuhle značku:
Jsou vynikající, jak ty na vaření, tak i ostatní ke konzumaci
Suzy, mně se takhle zdrcla loni přímo z pecek určených na polevu. Asi lžou o složení a musela obsahovat rostlinný tuk, když se po přidání másla srazí:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.