Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mikrovlná trouba

Od: miruse odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,s přítelem se doma dohadujeme,tak bych chtěla znát názory ostatních.Máme bežnou mikrovlnou troubu a zajímá mne zda-li je nutné po ohřevu čehokoliv nechat pootevřená dvířka mikrovlnky aby vychladla.Přítel tvrdí že to nutný je,já si to nemyslím.Díky za odpovědi.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Není to nutné. Trouba má větrání. Naše trouba by navíc zůstala svítit.

doplněno 02.12.17 16:02:

Máme trouby dvě, jednu desetiletou, druhou asi sedmiletou, ale ani jedna, ačkoliv je zavíráme, nezačala reznout. Slyším to poprvé. A to ta starší trouba jede po celou dobu několikrát denně!

Přikláním se k názoru viz výše.Opravdu to není nutné ;)

jabraka*
hodnocení

2x

O vychladnutí ani nejde.Někdy se spíše usadí kapičky vlhkosti z vařeného jídla.Pak skutečně neuškodí nechat skříňku otevřenou pár minut.

JB

hodnocení

0x

Nutné to není, moje trouba navíc při otevření také svítí. Podívejte se do návodu k obsluze, pokud by výrobce něco takového předepisoval, muselo by to tam být napsané.

Já si koupila takovou, která po otevření dvířek nesvítí.

miruse
hodnocení

Děkuji za názory,naše také svítí ale vypínáme ji ze zásuvky kvůli úspoře (i když neběží,svítí displey).Jdu to slavnostně oznámit příteli :-D

ccc*
hodnocení

0x

Rozhodně nechat otevřenou kvůli vlhkosti. Zrezne. Já jsem jich pár reklamoval a vždy se ptali, jestli byly dvířka otevřený.

Tak zase nejásej! *nene*

hodnocení

0x

My ji necháváme mírně pootevřenou stále. Krom ohřevu pochopitelně. A po použití ji také vytahujeme ze zásuvky.

hodnocení

0x

Ono je taky rozdíl, co a jak dlouho v mikrovlnce ohřívám. Když tam hodím cosi na pět minut bez toho deklu, nebo tam dám dvě nožky párečku na necelou minutu a poctivě přikryji talířek "poklopem", vlhkost v troubě je úplně jiná. Zrezlé mikrovlnky jsem viděl, stát se to může, ale není to otázka týdnů ani měsíců. Dva roky, co je záruka to vydrží, pak zaúřaduje jiné "kurvítko". Tak si nekažte hezké chvíle s příletem dohadováním o zavřených nebo otevřených dvířkách u MT. A mimochodem, kolik bere ten displej u tý trouby, a kolik ušetříte když ji vypnete ze sítě? Takový přístup se mi líbí, jsou lidi kteří řeší spotřebu displeje u MT, a pak když si vaří vodu na kafe v rychlovarný konvici, tak tam napustí litr vody na jedno kafe. :-D , ale tím se tě nechci doktonout, to nědělají všichni.

miruse
hodnocení

Ono nejde tolik o zreznutí ale spíše o to,že máme kočku a už několikrát se stalo když nejsme doma a přijdeme,je mikrovlnka dokořán,protože jak jsem psala přítel ji nechává otevřenou a kočka si tam pak vesele úřaduje a to mi vadí.Nelze ji izolovat od kuchyně :) Jinak mikrovlnka je stará cca deset let.U rodičů jsme taky nikdy dvířka nenechávali otevřené a vydrželi hezkých pár let.Je to možná blbůstka čím se zabývám ale jen mne to zajímalo jak to mají ostatní.

vvv*

...když tak máš naučenou kočku, tak je to tvá výchova. U mě to kočka nikdy neudělala, aby lítala po stole. Moc dobře věděla,*hej* co by se stalo.

miruse
hodnocení

Ona to ví moc dobře že tam nesmí a stejně to udělá.Je to 8 měsíční kotě.Když jsem doma ohlídám si to ale když doma nejsem,nezmůžu nic.

hodnocení

0x

Já ji zásadně nechávám otevřenou, jinak nějakou části mohou zreznout.

mikrovlnka
hodnocení

0x

Mám dva měsíce novou mikrovlnku, ale dalo mi to hodně sil vybrat takovou, která by nesvítila při otevřených dvířkách a nebusela se vytahovat ze zásuvky. Trouba má i tlačítko na mechanické vypnutí displeje a nebo po zavření dvířek sama za 10 minut zhasne. V popisu trouby jsu i hodiny, ve skutečnosti tam nejsou a jsem ráda neboť by to byly čtvrté hodiny v kuchyni.

mikrovlnne-trouby.heureka/...

hodnocení

0x

Před 19 lety jsem odkoupil kombinovanou mikrovlnku s horkovzdušnou troubou od firmy, kde před tím běžela víc než nějakých 10 let. Takže cca 30 let stará. Displej svítí celou tu dobu trvale (jeho sotva měřitelnou spotřebu neřešim). Při otevřených dvířkách svítí světlo, takže se musí zavírat. Ze zásuvky jsem jí vytáhl za tu dobu snad jen při malování. Za těch 30 let v ní není ani náznak nějaké koroze. Je ovšem pravda, že v době vzniku byly výrobky mnohem kvalitnější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]