Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,s přítelem se doma dohadujeme,tak bych chtěla znát názory ostatních.Máme bežnou mikrovlnou troubu a zajímá mne zda-li je nutné po ohřevu čehokoliv nechat pootevřená dvířka mikrovlnky aby vychladla.Přítel tvrdí že to nutný je,já si to nemyslím.Díky za odpovědi.
Ono je taky rozdíl, co a jak dlouho v mikrovlnce ohřívám. Když tam hodím cosi na pět minut bez toho deklu, nebo tam dám dvě nožky párečku na necelou minutu a poctivě přikryji talířek "poklopem", vlhkost v troubě je úplně jiná. Zrezlé mikrovlnky jsem viděl, stát se to může, ale není to otázka týdnů ani měsíců. Dva roky, co je záruka to vydrží, pak zaúřaduje jiné "kurvítko". Tak si nekažte hezké chvíle s příletem dohadováním o zavřených nebo otevřených dvířkách u MT. A mimochodem, kolik bere ten displej u tý trouby, a kolik ušetříte když ji vypnete ze sítě? Takový přístup se mi líbí, jsou lidi kteří řeší spotřebu displeje u MT, a pak když si vaří vodu na kafe v rychlovarný konvici, tak tam napustí litr vody na jedno kafe. , ale tím se tě nechci doktonout, to nědělají všichni.
Ono nejde tolik o zreznutí ale spíše o to,že máme kočku a už několikrát se stalo když nejsme doma a přijdeme,je mikrovlnka dokořán,protože jak jsem psala přítel ji nechává otevřenou a kočka si tam pak vesele úřaduje a to mi vadí.Nelze ji izolovat od kuchyně Jinak mikrovlnka je stará cca deset let.U rodičů jsme taky nikdy dvířka nenechávali otevřené a vydrželi hezkých pár let.Je to možná blbůstka čím se zabývám ale jen mne to zajímalo jak to mají ostatní.
...když tak máš naučenou kočku, tak je to tvá výchova. U mě to kočka nikdy neudělala, aby lítala po stole. Moc dobře věděla, co by se stalo.
Mám dva měsíce novou mikrovlnku, ale dalo mi to hodně sil vybrat takovou, která by nesvítila při otevřených dvířkách a nebusela se vytahovat ze zásuvky. Trouba má i tlačítko na mechanické vypnutí displeje a nebo po zavření dvířek sama za 10 minut zhasne. V popisu trouby jsu i hodiny, ve skutečnosti tam nejsou a jsem ráda neboť by to byly čtvrté hodiny v kuchyni.
Před 19 lety jsem odkoupil kombinovanou mikrovlnku s horkovzdušnou troubou od firmy, kde před tím běžela víc než nějakých 10 let. Takže cca 30 let stará. Displej svítí celou tu dobu trvale (jeho sotva měřitelnou spotřebu neřešim). Při otevřených dvířkách svítí světlo, takže se musí zavírat. Ze zásuvky jsem jí vytáhl za tu dobu snad jen při malování. Za těch 30 let v ní není ani náznak nějaké koroze. Je ovšem pravda, že v době vzniku byly výrobky mnohem kvalitnější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.