Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezlepkove testo nekyne?

Od: ren® odpovědí: 8 změna:

Ahoj, pokud by tu nekdo mel zkusenosti s bezlepkovym pecenim, uvital bych radu. Mam prisnou bezlepkovou dietu, ktera se mi dari drzet vcelku snadno, pokud nemusim jist venku a doma varime hodne a radi, takze si zas tak nestezuju. Je ale jedna vec, ktera se mi nedari at se snazim jakkoli. Zatimco krehka, maslova a nekynuta testa se mi bez problemu dari delat z bezlepkove mouky (aktualne pouzivam Doves farm), kdyz zkusim cokoli kynuteho, je to katastrofa. Typicky pripad, dneska jsem se snazil udelat k obedu burgerove housky, no dopadly stejne jako kdyz jsem zkousel chleb a v pul ctvrte jsem jeste porad hlady.:-/. Testo mi totiz nenakyne, ale vubec. Postup jsem zkousel tenhle, ale to je vcelku jedno, ruzna testa se mi chovala stejne. Testo uhnetu, ale ani za dve hodiny vubec nezmeni objem. Dneska jsem ho nechal proste dal, jestli se s nim neco stane treba za dalsi hodinu, ale nic. Ani jsem nemel chut tu hmotu pect. Znate to nekdo? Je snad neco, co musim udelat uplne jinak, kdyz pouzivam bezlepkovou mouku? Samozrejme rozumim tomu, ze bezlepkova mouka proste neni a nebude lepkova a ze treba o vlacnosti pizza testa si muzu nechat zdat, ale to prece neznamena, ze nemuze kynout, ne?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

athenaise*
hodnocení

0x

A zaděláváte těsto v domácí pekárně? A nebo ručně?

ren®
hodnocení

Normalne, rucne v mise, pak hnetu chvili na valu.

athenaise*

ono se tradičně bez lepku špatně zpracovává těsto, ale je třeba hodně rychle zpracovat těsto, protože lepek zadržuje v těstě bublinky vzduchu, proto se takové těsto nesmí opětovně zpracovávat jako klasické těsto a tak bych doporučovala po rychlém ypracování udělat hned bulky (raději menší) a nechat nakynout. Dále doporučuji raději suché droždí. Na půl kila mouky 1a1/2 sáčku droždí. A do třetice udělejte o trochu řidší těsto. A také bych napřed smíchala v míse suché věci a pak teprve tekuté. Budu držet palce. A.

ren®
hodnocení

Dekuji, to zni jako dobre a logicke rady, hlavne onen zakaz opetovneho zpracovani, urcite to vyzkousim. Zarazila me ale jedna vec, a to mnozstvi drozdi. Skutecne nejakych 15g sucheho drozdi na 1/2kg mouky? Daval jsem asi polovinu.

athenaise*

normálně se používá na klasické kynuté těsto 1 pytlík sušeného droždí na 1/2kg mouky. Jenže třeba na vánočku, která je hutnější tak dávám ještě trochu z druhého. Tady předpokládám, že je těsto hutné a tak bych také přidala z druhého pytlíku, stačilo by asi půl z toho druhého, ale vyzkoušejte. Já mám zkušenost jen z kynutého, které bylo napůl z mouky bezlepkové a napůl z mouky bílé...tak vyzkoušejte a uvidíte.

ren®
hodnocení

Rozhodne zkusim, a mockrat dekuji.

athenaise*

rádo se stalo

zouos*
hodnocení

0x

Doporučuju koupit domácí pekárnu. Kamarádka měla stejný problém, půjčila jsem ji svou a okamžitě bylo po problému. Bezlepkové těsto je prostě těžší a choulostivější. A když takto budete jíst nejspíš do konce života, tak dát dva,tři tisíce do pekárny, je dobrá investice :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]