Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, co byste řekli bezvadnému kamarádovi, se kterým si deset let povídáme a doposud jsme si vždy přáli, jenomže letos zapomněl na můj svátek v květnu, jste mi radili, at to přejdu. Měl velké starosti, tak jsem to přešla. V neděli jsem mela narozky, vidíme se často, ale nic. V neděli hodne sms i emaily, od něho ani čárka. Dnes zase nic, jen přeposlal nějakou legraci do emailu. To už me hodně mrzí. Zítra se uvidíme, řeknu mu to, jinak to bude mezi námi tak jako viset. Ale nevím jak reagovat. Napadá vás něco vtipného? Děkuji.
pokud Vás to tak trápí, tak bych mu to samozřejmě řekla. A pokud jste opravdu dobří kamarádi - tak třeba i "nevtipně" .
Já osobně jsem ráda, když mi to nikdo raději ani nepřipomíná - co je na tom ke slavení? ...
culdabulda1, trápí mě to, máme to jinak, doposud jsme se vždy těšili, jak jeden druhého překvapíme nějakou vtipnou maličkostí. Vůbec nepotřebuji slavit, ani dárky nejsou důležité, ta jedna sms mi hodně chyběla. Nebudu se přetvařovat, ale co ze mne vypadne, to sama nevím, tak to nechám koňovi.
maky -
tak co mu dát kytičku, nebo čokoládičku a říct : všechno nejlepší k narozeninám ! - to by mu mohlo docvaknout, ne? - a třeba by to bylo i vtipný - alespoň já bych se zasmála i můj partner - my ovšem už léta nic neslavíme a je to fajn, rádi se máme i tak ...
lopata
- no, když mne nic lepšího nenapadne ... mého partnera to alespoň trklo ! - když jsme ještě takové věci slavili.
Co je tak důležitého na narozeninách (svátku, jiném výročí), že nevzpomenutí si na ně je považováno za přinejmenším nevychovanost? Myslím, že kamarádství, přátelství i partnerství stojí na jiných trámech, než ne/vzpomenutí si na "významný" den - on nakonec pro nikoho jiného, než oslavence (a jeho maminku ), zas tak významný není.
Mnohem víc by mě mrzelo, pokud by si kamarád/ka nevzpomněl/a na to, že mi s něčím třeba slíbila pomoci.
Chlapům to myslí úplně jinak. Oni jsou fakt z Merkuru a ženy z Venuše. Ženská nesmí, co se týče mužského, cokoliv předpokládat, spoléhat na jeho jasnozřivost. Mužskému se musí říci přímo! K tomu poznání došla moje maminka po mnoholetém manželství, po mnoha zapomenutých narozeninách a svátcích a následně proplakaných a naštvaných dní. Snažila se mi tuto moudrost předat, ale bylo to marné. Musela jsem k tomu dospět sama.
Mamka si časem vybudovala strategii. Včas hodila do prostoru: "Potřebovala bych nový 1 2 3." Na druhý den:"Ten 1 2 3 by se mi fakt hodil". Další den: "Až budu mít narozeniny, přála bych si 1 2 3" A zakončila: "Víš ty, jak čas letí? Představ si, že v pátek už budu mít XX let!"
Navíc, tohle všechno nesmělo být příliš v předstihu, protože táta stejně zapomněl. Táta maminku miloval, vím, že jí byl celý život věrný. A že zapomněl, tím se strašně dlouho trápil.
babkazov, já to všechno chápu, co mi tu všichni píšete a máš samozřejmě pravdu, že nějaká maličkost nemůže zničit velké přátelství, to je jasné. Mormálně, obyčejně mi to bylo líto, protože nejsem u neho na to zvyklá.To je přesně to, že "očekávání ničí vztahy" - citát. Díky všem a pak písnu, jak to proběhlo.
Maky, vykašlete se na to a přejděte to. Mně taky nepřejí a k svátku mi přeje kamarádka v jiný den a ostatní taky. Kamarádce jsem to říkala, že ho mám jindy, ale stejně si to nepamatuje. Tak už to neřeším. Nechávám je v tom. Stalo se mi několikrát že se druhá strana ještě urazila, když jsem řekla, že ho mám jindy. Nebo dokonce vypekla.
Také se přikláním, abyste mu neříkala, že Vás to mrzí. Ale když máte pocit, že to bude mezi Vámi viset, tak být Vámi na to zavedu nějak nenápadně řeč. Zeptá se, jak se máte - odpovíte, že jste si užila oslavu, že jste si byla na narozeniny s někým sednout, že máte něco nového, co jste dostala k narozeninám...
Tak mně se to stalo přesně včera to samé. Tak jsem kamarádovi (letitému) zavolal sám a hned jsem spustil že má hrozný průůůůůser a ať se podívá na kalendář .Okamžitě mu docvaklo - srdečně jsme se tomu zasmáli a vyřešeno.Tak to praktikuji už pár let , je přece jasné že o nic nejde a není to vůbec důležité .Důležité je být rád na světě a být ještě na živu. a že vám někdo v tom shonu zapomene pro své starosti nebo zapomnětlivost popřát to je prkotina.
tomas11, díky za návod, přesně tak to udělám, tak, jak jste to vyřešil vy, je to bezva řešení.Akorát osobně, dnes se setkáme.
elisa24, přesne to mám v plánu, jedu na kole, tak si dnes narazím novou čepici od dcery k narozkám a mezi řečí upřesním, že je to dárek.
Hlásím, že všechno dobře dopadlo a je to smazáno. Se smíchem jsem spustila, že má hodně velký průšvih a že je jasné, že nemá doma kalendář...hned mu to došlo. Tak jsem dostala na každou tvář asi dvacet pusinek a myslím, že i na čelo jako omluvu. Děkuji za rady všem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.