Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Menstruační nevolnost a bolest

Od: kristy* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,
už víc než půlrok, vždy první den, někdy i druhý den menstruace, trpím hroznou bolestí břicha, ale to by bylo to nejlepší, dále trpím i nízkým tlakem normálně, takže při menstruaci mi klesne mnohem níž a mám pocit na omdlení. Třeba na hodinu se i stane, že mám hrozné návaly horka, celý vršek těla se mi spotí a sotva dýchám, je to hrozná bezmoc v téhle situaci, klepou se mi ruce i nohy, tak, že na nich nejsem schopá vstát a nic udržet. Mívám i pocit na zvracení, kolikrát mě to dohnalo až k wc, ale ve skutečnosti jsem takhle zvracela asi jen jednou. Zabírá mi ibalgin a případně si na břicho či ledviny nahřívám hřejivý polštářek, to pomáhá, ale pouze na tu bolest břicha. Třetí den jsem obvykle už schopna fungovat normálně, někdy si vezmu ten ibalgin, ale nic než křeče a bolesti břicha nemám.
Menstruaci mám už víc než 4 roky a dřív jsem o ní skoro nevěděla, občas jsem měla jen bolesti břicha, nic víc, tak by mě zajímalo, co se mohlo stát a co by na to mohlo pomoct.
Jinak jím Euthyrox na štítnou žlázu 50mg, na začátku května jsem začala jíst Zoloft (původně jsem si myslela, jestli ty stavy nemůže zhoršovat ten Zoloft, ale po tom, co ho víc než měsíc nejím a stavy se opakovaly, tak si to nemyslím). Antikoncepci jsem nikdy nejedla.
Děkuji za rady a tipy a přeji hezký den.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Kristy, na dálku Vás nikdo nevyšetří a zkušenosti laiků, kteří Váš problém mohou snadno zaměnit s jiným, Vám pomoci nemohou. Obraťte se s důvěrou na své lékaře.

gbdy
hodnocení

0x
Můžete mít nějaký myom, cystu nebo něco podobného, nebo to prostě může být hormony a nepůjde s tím nic dělat. Často pomáhá antikoncepce, ale je otázka, jestli něco takového chcete. Na křeče je lepší než ibuprofen algifen. Poraďte se s doktorem, vyloučí myomy apod. a třeba vám napíše něco lepšího než ibuprofen - většinou právě ten algifen.

hodnocení

0x

Kristy, kd jste byla na gynekologii? Je potřeba tam zajít, abyste získala jistotu, že jste v pořádku. *hej* Neváhejte, objednejte se!

kristy*
hodnocení

Byla jsem tam asi před měsícem, vše bylo v pořádku, ale zapomněla jsem se na tohle optat, čím by to mohlo být, proto zjišťuji, jestli někdo nemá nebo neměl podobné problémy.

hodnocení

0x

Můžu se zeptat, jak se tak stalo, že jste jen tak začátem května začala jíst Zoloft?

kristy*
hodnocení

Měla jsem úzkostne stavy, problémy s větším počtem lidí, kolikrát vůbec jít do společnosti a jen vylézt z domu mezi lidi. Do teď navštěvuji psychiatra.

Kristy, také beru AD a od té doby, co je mám, má také různé problémy při menstruaci, které jsem před tím neznala, silnější bolesti, omdlévání, nechutenství při menstruaci a po ni. Může tedy na to mít vliv ten Zoloft. Rozhodně se zmiňte svému gynekologovi, že ho berete, a také se zmiňte o vašich problémech při menstruaci svému psychiatrovi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]