Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kohout na víně

Od: bimbam® odpovědí: 7 změna:

Zdravím všechny, znalce francouzské kuchyně zejména!

V jednom z dotazů si zde tazatel stěžuje na kokrhání kohoutů. Není normální chovat více kohoutů. Leda tak na kohoutí zápasy, nebo ke snězení. Jediný recept na pokrm z kohouta, o kterém jsem slyšela, je kohout na víně. Nikdy jsem to nejedla. Ale zajímá mě, v čem je tento pokrm tak jedinečný. Proč se nedoporučuje kuře na víně? Asi hormony atd. Ale chtěla bych, kdyby mi někdo lehce slovem vysvětlil rozdíl. Tuším, že nad talířem s kohoutem na víně bych to poznala nejlépe :).

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Někde jsem četla, že to kohoutí maso je trochu jiné jako ostatní drůbež a ta chuť se tím vínem ještě podtrhne.

jentak*
hodnocení

2x

je to jak píše sisi. mezi kohoutem a kuřetem je chuťově ještě větší rozdíl než mezi kuřetem a slepicí. Kdo si to neochutnal, tak neví. Je to dobrota. Ale sehnat dnes kohouta, je dost umění.

hodnocení

2x

Dobrý den, vždy přes vánoce u nás v albertu prodávají francouzskou drůbež,

mají kuřata, baby krůty, perličky, křepelky, jednou měli i kohouty, tak jsem ho zkusila

podle tohoto receptu apetitonline.cz/...

kromě onoho zahušťování kouhoutími játry a krví, ty jsem opravdu nesehnala:-D

Chuť kohoutího masa je velmi specifická a úplně odlišná od kuřecího v ní

bude asi ta jedinečnost. Jinak i z kuřete je to dobrota. Recept je téměř totožný

jako třeba Boeuf Bourguignon.

kohout
hodnocení

1x

Myslím, že ve Francii dělají spíše kapouna na víně. Kapoun je vykleštěný kohout a má prý daleko lepší maso i chuť.

hodnocení

Děkuji za všechny odpovědi. Sice mě to napřed zajímalo jen tak trochu :), ale teď se mi začínají sbíhat chutě. A asi se někdy, až budu v Praze nebo v Brně, pokusím najít restauraci, kde mi správně připraveného kohouta na víně předloží. A hovězí po burgundsku nebo alespoň kuře na víně si zkusím uvařit doma.

Dobrou chuť :)

"Coq au vin" kohout na víně 235,-
Universal Restaurant, V Jirchářích 6, 110 00 Praha 1

Kohout na červeném víně, žampiony, slanina, marinovaná šalotka 385,-
Argument restaurant, Bubenečská 19, Praha 6

STEHNO Z KAPOUNA NA VÍNĚ, RESTOVANÁ ZELENINA, CIPOLLINE A BRAMBOROVÉ PYRÉ 285,‒
Restaurant Sequoia, 275 03 Ratměřice 1

Kohout na burgundském víně s malými cibulkami a dvoubarevným bramborovým gratinem... 258,-
Fregatta Alba s.r.o.,Přístavní 1, 252 06 Měchenice, Praha - západ

hodnocení

Děkuji za tipy! *palec*

Ale pokud budou někteří z rádců kulinářsky stejně chytlaví jako já, může se počet kokrháčů na dvorcích zvýšit a počet stížností na ně také. *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]