Hrozí nějaké riziko při konzumaci tepelně neupraveného vepřového uzeného špeku, jako třeba tasemnice a tak? Díky doplněno 22.11.17 21:32: odpovědi jsou takové nejednoznačné. Jedná se o vakuově zabalený uzený vepřový špek prodávaný běžně v obchodech. Je riziko nákazy parazity? Zase by to mělo být snad veterinárně kontrolované...
Dobrý den, uzení je druh tepelné úpravy masa, tak kupujete sice studený, ale již hotový výrobek, který je možné ihned konzumovat. A jak se říká: "Tchyně a uzený, nejlepší je studený." Zdravím!
doplněno 21.11.17 19:50:
diesel - já bych to rčení moc nerozebíral. Přeci jenom jsme v rubrice Nejen pro ženy .
doplněno 22.11.17 22:43:
boban - když máte takovou obavu, tak to celé vyvařte ve vodě, ale možná to ztratí chuť.
Ano, pokud je správně vyuzeno, platí pro domácí uzení. Průmyslově jde o tepelnou úpravu s nástřikem barvy a chuťových přísad, tzv. tekutý kouř. Takovou dobrotu nepřežije ani tasemnice, to je jistota
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.