Nejste přihlášen/a.
Zdravím, pítám sa, že, mám před porodem, máme už zaplacený s partnerom, porod, že tam bude se mnou, chci se optat, má kamarádka mi říkala, že mňa nenechajů spať, že ma budou budiť. Chcem so optat, že keď tam bude mažel nebudou ma buďit, eť na kojení, ale inak nie, chcem se jednouducho zeptat na to aké to bude keď budem rodit s manželoum, který tam bude so mnou, Chcem aby to bolo tak ako já chcom. Máme zaplaconý přiechoď s manželom a manžiel má zaplaconý aj k pododě apod. Neviem, čo robiť aby neboli na mně hnusné sestry aj doktory.
Preto sa pítám, budem rodit v Ústí nad Labem.
Děkujem za vše.
Ženská neblátzněte, porod je sice zásah pro ženy ale odrodili ostatní a někteří i vícekrát, kdyby to byla až taková hrůza tak by tam žádná ženská 2x nešla.Rodila jsem před víc jak 30ti lety a žádné trauma z toho nemám, dcera rodila 2x a také v pohodě i když říká, že si užila až druhý porod, že při prvním měla strach a byla ze všeho vyhukaná. Před lety chlap k porodu nesměl, dcera manžela u porodu měla, nikdo na nikoko neřval, vše v pohodě. Budit na kojení vás nikdo nebude, dítě budete mít u sebe a nebojte ono vás spát nenechá.
Při produ se spát nedá, pokud tedy nemáte léky na bolest, takže buďte v klidu, při porodu vás budit nebudou muset. A po porodu pokud máte dítě u sebe, tak se staráte sama a ono si vás vzbudí samo, pokud by bylo slabé a nebudilo se samo na kojení, pak ho musíte budit sama. Pokud ho u sebe mít nebudete, pak je to v každé porodnici jiné, někde ho nosí na kojení co 3 hodiny, někde ne a matka ho dostane, až je schopná se o něj postarat. Každopádně kojení se rozběhne navzdory tomu, jestli dítě bylo přiložené už na sále nebo nebylo přiložené vůbec, protože laktace je v šestinedělí řízena hormony, po šestinedělí je to poptávka vs. nabídka. A konečně na oddělení šetinedělí panuje nějaký řád, nikdo nebude čekat, až se vyspinkáte. Prostě ráno je snídaně, pak dvě vizity od do, jedna na děti, druhá na rodičky, pak oběd, večeře, večer se střídaj směny, nad ránem cca v 5:00 zase přileze do pokoje sestra a na něco se ptá. Prostě jako v jakékoliv jiné nemocnici zdravotnický personál chodí a budí lidi, pokud potřebuje provést nějaká úkon. Ale navzdory tomu všemu jsem po druhém porodu odcházela z porodnice odpočatá a vyspalá, protože jsem prostě nakojila a spala, nakojila a spala. Jó po prvním, to byl fičák, to jsem tři dny nespala snad vůbec a šílenou únavu cítila několik měsíců. Po druhém docela pohoda.
Dobrý den. Doporučuji nečíst si na internetu diskuse maminek, jak přííííšeeernééé to bylo v porodnici. Je to nemocnice, kde je nastavený jistý režim. Není to vězení a většina personálu je opravdu hodně solidní. Budete-li mít miminko u sebe, tak se vyspíte podle toho, jak ho budete kojit. A jinak zbytečně plašíte.
Šmankote, je mi Vás líto, že tak panikaříte. Porod zase není taková hrůza, jak si myslíte (mám 2 děti). Nebojte se, všechno bude v pořádku. I když nerozumím přesně Vašemu dotazu a uvedenou porodnici neznám, uklidněte se. Za mých mladých let neexistovalo, abychom si poroučely, co a jak chceme. Byly jsme jak na běžícím pásu. Oholit, klystýr, tlačit, nástřih, odnesli mimino, za 2 hodiny nás převezli na pokoj (naposledy nás bylo na pokoji 7) a sestra mi řekla "hop!" v představě, že přelezu z vozíku přes dolní čelo postele, protože se s vozíkem nemohla vytočit rovnoběžně s postelí... A na kojení nás samozřejmě budili, přece nechcete nechat svoje dítě hladové!
Prostě řekli jste si, co chcete, a zaplatili jste. A teď to nechte běžet a uklidněte se.
Porod je přirozená věc, není potřebna se v tom takto pitvat, důležité je jak pro vás, tak pro dítě, těšení na miminko. Tím vaším strachem dětátku v podstatě ubližujete, takže žádné negativní myšlenky si nepřipouštějte, nebo budete mít nervozní, ukřičené miminko. Alespon jedna protivná sestra se vždy vyskytne, snad je to pravidlo, nebo co, ale však to vydržíte a nic si z toho nebudete dělat !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.