Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy začínáte s pečením na Vánoce?

Od: rebela® odpovědí: 11 změna:

Už pečete? Není to ještě brzy?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Nepeču a maminka začíná týden před svátky, jeden den nadělá 10 těst, druhý den upeče a pak zase nadělá těsto a další den peče. Poslední den se dělají krémy a náplně, namáčí se do čokolády, slepuje a večer se vše skládá do krabic. Poslední den se u maminky sejdeme tři sestry a z mladých kdo má čas, večer odjíždí každý s krabicí cukroví, mamka peče asi 20 druhů, každé těsto je jiné ale je to normální cukroví jaké peče i na svatbu, kar, narozeniny nebo když má někdo chuť ( to mu ale upeče jen to co chce a ne vše). Mamince je 76 let a každoročně nám nutí svůj sešit receptů, až mamka nebude,nebude ani cukroví.

Máme to s maminkou podobně, má už 78 let a zdaleka nezvládne to co kdysi, ale vždycky nachystá těsta, pak jeden nebo dva dny spolu vykrajujeme a pečeme suché kousky. Míváme tak 13 - 14 druhů cca po 80 - 100 kouscích. Tak 14 dní před Vánoci to maminka všechno slepuje a zdobí a nakonec se rozdělíme. Bohužel si myslím taky, že až nebude maminka, nebude cukroví, a je mi to líto, ale žiju prostě nějak divně - nemám vůbec na nic čas a cítím se k smrti vyčerpaná.

doplněno 19.11.17 20:20:

Tohle je ukázka dva roky po sobě, naše čokoládové hvězdičky s citrónovou polevou nesmí chybět...

Kdy začínáte s pečením na Vánoce?
Kdy začínáte s pečením na Vánoce? #2

hodnocení

0x

Ano, osobně peču na všechno. A na to není nikdy brzy, na to je čas pořád*smich*

hodnocení

0x

Podle okolností, každý rok jindy, letos mám připravené jedno těsto, tak uvidím, žádná křeč.

aaa*
hodnocení

0x

Ještě ne. Právě jsem po večeři. *smich2*

hahanaj*
hodnocení

0x

já tak 14 dní před svátky

otka
hodnocení

0x

Okolo Mikuláše.Chvíli to trvá,než se do toho přinutím. Ze začátku se mi moc nechce,ale potom už to frčí a nevím kdy přestat. :-D

liska*
hodnocení

0x

Tradičně 10.12. To jsem kdysi začala péct a přitom odjela do porodnice.

hodnocení

0x

Například švagrová mi připadá "šílená" :-D chodí ještě do práce, peče po nocích miniaturní kousíčky, které pak různě slepuje a pracně naparádí, je to nádhera, asi jí to uspokojuje a naplnuje. A tak šikovná ženská a neumí vánočku, nechápu a nikdy nepochopím, holt jsme každý jiný. Vánočky peču moc ráda, už jich peču méně, moje i manželovi rodiče již nejsou.

hodnocení

0x

Do Štědrého dne je víc jak měsíc. Proč tedy péct? Ačkoliv fakt je, že v obchodech už jsou nazdobené stromečky minimálně měsíc. Nelíbí se mi to.

Pokud bych začala péct už nyní, předpovídám 2 věci:

1/ Buď mi ostatní cukroví snědí během pár dní a byla bych nucena péct znovu a znovu. Takhle: když není, nemůže se sníst! :)

2/ Cukroví pečené hodně dopředu je pak cítit starobou. Ano, je to tak. Byla jsem u jedné starší paní, nabídla mi vánoční cukroví. Měla ho v krabicích na skříni, prý asi 3 týdny. Bylo cítit jakoby ztuchlé, prostě ne čerstvé.

Je pravda, že některé druhy se musí trochu rozležet, ale začít péct 14 dní před Štědrým dnem bohatě stačí. Jaga.

hodnocení

0x

Upeču tak 10 dní před Vánocemi jen vanilkové rohlíčky a udělám rumové kuličky a nechala jsem si od známé mé dcery 2 kg. upéct.Rychlý recept na Rumové Mikuláše: nakoupíte malé čokoládové Mikuláše,ukousnete jim hlavu a nalejete do nich kvalitní rum a pak už jen :Dobrou chuť! :--))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]