Nejste přihlášen/a.
Ahoj,slyšela jsem,že se dělá dobrá polévka z rajč.džusu.Našla jsem 2 recepty toprecepty.cz/...
ekozahrada.blog.cz/...
Má s tím někdo zkušenost?Nebo máte vlastní recept? Ráda bych zužitkovala kvalitní rajčatové džusy a teplá polévka mi připadá jako dobrý nápad.Děkuji
zde ještě ekozahrada.blog.cz/...
Dělám. A z džusu to jde dobře. Nejdřív cibulovou jíšku /olej, jednu cibuli/, dvě vrchovaté lžíce hl. mouky /asi/, až to bude zlátnout, tak to zalít celým džusem, přidat celerový list, bobkový list, pár kuliček pepře, trošku skořice, trošku soli. lžičku i víc cukru podle chuti. Když to probublává, tak si do toho zavařit kapání z vajec a polohr.mouky. Je možné v tom vařit ještě kolečka mrkve nebo přidat bujon.
A když to bude nevýrazné chuti, tak lžíce ostrého kečupu to vylepší.
A kdyby vám polévka či omáčka připadala nudná - vždycky je tady ještě Bloody Mary
Rajčatovou a citronovou šťávu nalijeme spolu s vodkou do vychlazené vyšší sklenice, přidáme několik kapek worcesterské omáčky, tabasca, osolíme a opepříme. Dozdobíme např řapíkatým celerem, proužkem pórku, olivou atd.
Danus. Lze použít i na přípravu omáčky (je to zajímavé, polévku nemáme rádi, ale po omáčce se můžeme utlouct . Udělám cibulovou jíšku (hodně moc), džus, perníkové koření (může se přidat ještě bobkový list, nové koření a pepř). Perník - nalámat nebo nastrouhat, to podle stavu, v jakém ho najdu
. Je možné přidat protlak, kečup, pyre - prostě co dům dá. Vše povařit, přisolit, přisladit. Pak písknu a kdo je první u kotlíku, ten vyhrává a jí
.
Polévku nevím, ale z rajčatového 100% džusu jsem dělala kečup a byl výborný, takže nevím, proč by se neměla povést polévka.
Conconi, kečup? Dejte, prosím, recept.
Conconi, to vypadá velice zajímavě. Děkuji vám.
Dělala jsem to ze 100% rajčatové šťávy od Rauchu a do litru jsem dávala 1/4 kg cibule, 1/4 kg jablek, 15dkg cukru, 3 hřebíčky, 3dkg soli, 4 lžíce octa, 1/4 lžičky skořice, 1 lžičku papriky a feferonky podle chuti. Bez cukru se to vaří 1/4 hodiny a po přidání cukru také. 1/2 hodiny sterilovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.