Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polévka z rajčatového džusu?

Od: danuska* odpovědí: 12 změna:

Ahoj,slyšela jsem,že se dělá dobrá polévka z rajč.džusu.Našla jsem 2 recepty toprecepty.cz/...
ekozahrada.blog.cz/...

Má s tím někdo zkušenost?Nebo máte vlastní recept? Ráda bych zužitkovala kvalitní rajčatové džusy a teplá polévka mi připadá jako dobrý nápad.Děkuji *srdce*

zde ještě ekozahrada.blog.cz/...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska*
hodnocení

3x

Dělám. A z džusu to jde dobře. Nejdřív cibulovou jíšku /olej, jednu cibuli/, dvě vrchovaté lžíce hl. mouky /asi/, až to bude zlátnout, tak to zalít celým džusem, přidat celerový list, bobkový list, pár kuliček pepře, trošku skořice, trošku soli. lžičku i víc cukru podle chuti. Když to probublává, tak si do toho zavařit kapání z vajec a polohr.mouky. Je možné v tom vařit ještě kolečka mrkve nebo přidat bujon.

doplněno 18.11.17 13:12:

A když to bude nevýrazné chuti, tak lžíce ostrého kečupu to vylepší.

danuska*
hodnocení

dik moc,i ostatním!jste hodna,dik za tip

A kdyby vám polévka či omáčka připadala nudná - vždycky je tady ještě Bloody Mary :)

Rajčatovou a citronovou šťávu nalijeme spolu s vodkou do vychlazené vyšší sklenice, přidáme několik kapek worcesterské omáčky, tabasca, osolíme a opepříme. Dozdobíme např řapíkatým celerem, proužkem pórku, olivou atd.

Polévka z rajčatového džusu?
sebod*

Danus. Lze použít i na přípravu omáčky (je to zajímavé, polévku nemáme rádi, ale po omáčce se můžeme utlouct *cert**smich*. Udělám cibulovou jíšku (hodně moc), džus, perníkové koření (může se přidat ještě bobkový list, nové koření a pepř). Perník - nalámat nebo nastrouhat, to podle stavu, v jakém ho najdu ;). Je možné přidat protlak, kečup, pyre - prostě co dům dá. Vše povařit, přisolit, přisladit. Pak písknu a kdo je první u kotlíku, ten vyhrává a jí :-D.

hodnocení

2x
Nevím proč si to dělat složité nebo drahé, když existuje rajčatové pyré popř zavařená rajčata. Proč nepoužit raději tohle?
Polévka z rajčatového džusu? #2
danuska*
hodnocení

stačí číst dotaz...chci využít zásoby kvalitního rakouského bio džusu.dekuji

jabraka*
hodnocení

0x

Rajčatový džus často kupuji,tu polévku z něj určitě zkusím.

JB

hodnocení

0x

Polévku nevím, ale z rajčatového 100% džusu jsem dělala kečup a byl výborný, takže nevím, proč by se neměla povést polévka.

Conconi, kečup? Dejte, prosím, recept. ;)

doplněno 18.11.17 17:03:

Conconi, to vypadá velice zajímavě. Děkuji vám. *palec*

Dělala jsem to ze 100% rajčatové šťávy od Rauchu a do litru jsem dávala 1/4 kg cibule, 1/4 kg jablek, 15dkg cukru, 3 hřebíčky, 3dkg soli, 4 lžíce octa, 1/4 lžičky skořice, 1 lžičku papriky a feferonky podle chuti. Bez cukru se to vaří 1/4 hodiny a po přidání cukru také. 1/2 hodiny sterilovat.

Já jsem tu 100% šťávu dostala, nevím kolik stojí, ale levná asi nebude, nevím, jestli by se to vyplatilo. No každopádně si člověk ušetří rozvařování rajčat.

hodnocení

0x

Už jste se toho džusu napila? Já jsem poprvé byla nedůvěřivá, ale pak jsem se do něho zamilovala. Velice mi chutná. Myslím si, že polívka se dá udělat i ze sekyry, ale kvalitní džus ne. :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]