Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké těsto na sušenky?

Od: brunecova® odpovědí: 5 změna:

Jaké těsto je vhodné na přípravu sušenek? Mám takový lis (?), který se naplní těstem a poté se ho přímo na plech vytlačuje. Nedělala jsem je nejméně 10 let, recept se mi někde zatoulal. Děkuji za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Mě vyhovuje chuť tohohle receptu, dělám poloviční dávky. Co lze protlačovat lisem na česnek, to půjde i jiným strojkem. Já používám lis na česnek, tvary cukroví jsou vtipné. toprecepty.cz/...
Obecně lze omrknout podle původního receptu konzistenci těsta. Pak lze pomocí mírného přidání tuku, ale těsta jsou podobné měkká, vlastně lis - strojek, použít na řadu jiných těst. Myslela jsem, že mi strojek ušetří čas, ale mnohem více času mi nakonec šetří plech s vylisovanými formičkami rohlíčků Zenker. Plech používám na pracny, kokosové cukroví i oříškové rohlíčky. Akorát jsou tvary monotónní. To nám nevadilo. Strojek mi ale těsta zvládal bez problémů také. Foto plechu je jen pro zajímavost.
m.domacipotreby.cz/...
id

Kami děkuji za reakci. Já se asi špatně vyjádřila, ale to nevadí. Já používám LIS NA TĚSTO , mám upečeno linecké, vanilkové, kakaové i skořicové a ostatní druhy cukroví.

Vámi udaný recept je bezva, jde o základní recept 10 + 20 + 30, zde je trochu mouky nahrazeno podinkem, musí to být také výborné. Pro mne nová informace, že jde cukroví dělat i přes lis na česnek.

Jeden člen domácnosti si přeje upéct cestovní slané sušenky a já nevím jak na to. Nerada válím těsto, tak bych je chtěla protlačit lisem na těsto.

Kami, jde o starou otázku , pravděpodobně nejde obodovat, tak alespoň takto*palec*

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, např. viz odkaz. Zdravím!

recepty.vareni.cz/...

id
hodnocení

0x

25 let používám během roku list na sušenky, ale nikdy jsem nedělala SLANÉ sušenky.

Prosím, nemáte někdo recept na slané sušenky, které jdou vytlačovat z lisu na těsto? Net je plný receptů se srouhaným tvrdým sýrem, ale mám za to, že hrudky sýru přes lis nepřejdou a já se zblázním. Nebo se pletu? Děkui za rady.

id

Prosím, nemá někdo recept na slané sušenky bez strouhaného tvrdého sýru , tak aby mi to prošlo lisem na těsto?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]