Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych vás moc poprosit o radu. Moje matka má evidentně dlouhodobé gynekologické problémy. K lékařům příliš nechodí, na gynekologii nebyla řadu let. Dobře, je to její věc, její zdraví,ale...zkrátka a narovinu - nepříjemně zapáchá - a je to čím dál tím horší. Přijdete za ní do místnosti a zápach, že se vám až udělá špatně, matka se navíc často urputně škrábe. Co hůř - všimla si toho švagrová, a ptala se mě, jestli je tchyně nemocná? S matkou jsem se snažila citlivě promluvit, navrhla jsem jí, že bych jí mohla objednat k mému doktorovi, když ona žádného nemá. Agresivně mě odbyla, že je úplně zdravá a rozhodně nikam chodit nepotřebuje ! Štve mě, že takhle hazarduje se zdravím, chtěla bych jí dostat na vyšetření ale už nevím, jak argumentovat.
Děkuju moc za vaše odpovědi, jsou tady skvělé rady. Matka má hygienu dobrou, denně se sprchuje, prádlo také vyměňuje. Jenomže moc to nepomáhá. Domácí tepláky, noční košile, lůžkoviny, ručník, přehoz na křesle za pár dní opět zapáchají. Spodní prádlo jsem jí kontrolovala a výtok tam evidentně je. Matka se tváří, že nic, hlavně, že se pořád škrábe, což už mě úplně irituje. Zkusím s ní ještě promluvit a kdyžtak půjdu za obvoďákem. Bude se to muset řešit. Díky ještě jednou.
Dobrý den, argumentujte oním zápachem - normálně jí to řekněte. Ovšem, možná je zcela zdravá a jenom už nedbá tolik na svou hygienu (koupelna, spodní prádlo). Rozumím tomu, že pro Vás (jako pro dceru) to je těžké, ale nikdo jiný jí to asi neřekne do očí. Zdravím!
Já vím, je to hopdně citlivé téma, tohle s maminkou probírat. Nakoukněte mamce do prádelníku a podívejte se, v jakém stavu má kalhotky. Také se podívejte, jak ubývá toaletní papír na wecku. Utírá se i po "malé"? Kupte ji vlhčené ubrousky pro mimina a vložky, takové ty, co nejsou zas až tak vidět. A vysvětlete jí, jak se to používá, lepí na kalhotky. V jakém stavu má koupelnu? Není tam mýdlo rok staré? Donuťe ji umývat se. K čemu gynekolog, když se po wecku neutře a denně se neumyje, nevymění kalhotky. Píšu to, protože jsem tohle zažila, když staré paní to až zas tak nemyslelo. Smutný případ.
To, co je pro ženu normální, nemusí bý pro senilní mozek vůbec jasné.
A řekla jste jí o tom zápachu narovinu? Lidi po čase už svůj zápach nevnímají. Prostě mami, říká se mi to těžce, ale smrdíš tak, že se s tebou nedá vydržet v místnosti. Navíc se furt škrábeš mezi nohama a máš výtok, toho a toho jsem tě objednala k lékaři. Půjdu tam s tebou a nic nechci slyšet. Tečka. Nepíšete kolik mamince je let ale bohužel čím je senior starší, tím se většinou víc chová jako malé dítě a malým dětem je taky třeba věci zakazovat a nařizovat. Naše babka si zase spokojeně seděla v pokaděném invalidním vozíku s tím, že to je dobrý. Povídám no to teda neni dobrý, vy si teď stoupnete a já vám ten zadek umyju. Myjeme jí ho už sice rok, ale když sama nezvládá osobní hygienu, tak to jinak nejde. Nejdřív se styděla, ale pak si zvykla a už se nestydí ani když jí ten zadek myje její vnuk, můj partner. Možná by mohl pomoci někdo cizí, na koho maminka dá. Ona vlastní rodina se přeci jen odmítá líp a nadává se jí líp, než někomu cizímu.
Takže ani nevíte, zda má v pořádku cukr. Někdo tu zmínil kvasinky, pak je tu to svědění. Obojí by tomu nahrávalo. To by bylo to nejmenší, ale rozpadající se tkáň taky hnilobně páchne. Řekněte jí to. // A není to inkontinence?
Sice tohle je kdyby, ale člověk neví, co se kdy stane. Kdyby prostě byla v následující době pro cokoliv hospitalizována, tak je "lapena". Tam se domluvíte s lékařem a v rámci pobytu v nemocnici tam absolvuje i gynekologické vyšetření.
Než mamku dostanete k lékaři, kupte antibakteriální mýdlo Protex. Je účinné, pěkně voní a dá se koupit i v sámoškách zs 18kč. Má několik variant - fresch, krémovité, medové, bylinkové a ještě nějaké. Všechny jsou opravdu bezva.
Rizzlah, opravdu si myslíte, že tazatelka s matkou nemluvila? Mnohokrát?
Bude to těžké, jednozančně to bukde od výtoku a zřejmě ji ani nepostrašíte s tím, že to může přejít v rakovinu. Vidím to taky nma tu pozvánku na preventivní prohlídku na gyndu. a vaše upozornění na zápach Nejste sama, měla jsem tchýni, kteroui by na gyndu nedostal párem volů.
Ona ani není nikde registrovaná, nabízela jsem jí svého lékaře a agresivně mě odbyla. Kdysi jí přišly dopisy od pojišťovny na screeningové vyšetření, ona je vyhodila s tím, že to jsou blbosti a otravování lidí. Matčin přístup je otřesný a nic s ní nehne. Ale zařekla jsem se, že to budu řešit.
Dobrý den, někoho donutí k návštěvě lékaře až ten fakt, že mu pošta stále častěji doručuje parte jeho spolužáků či kamarádů z dětství . Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.