Nejste přihlášen/a.
Odpověď z mužského pohledu.
Kabát bych hádal na ženu o generaci starší.
A boty jsou tak na brané cvičení v terénu.
Zkus se poradit s někým v tvém okolí, kdo tě zná. Ten bude mít lepší přehled.
Já bych ty boty nechal jako pracovní na zahradu a vybral jiné boty. Pokud nebudou vhodné na zimu, tak přidej více vrstev ponožek.
Dobrý večer všem, chci Vám jen říci,že jsem v sobotu byla v Žatci u Vietnamců,kde jsem koupila tento kabát (obrázek výše) ... Vietnamci nám ze 600 Kč vrátili 500 Kč a kabát si vzali zpět (mám takový pocit,že kdybychom jsme jim řekli,že chceme vrátit celou položku takže by nám jí vrátili) a já jsem si u jiných Vietnamců v Žatci koupila tuto zimní bundu za 700 Kč,která se mi libí a řekla bych,že ke mně i jde (Jak barvou tak i velikostí) ... Takže jsem už konečně spokojená s tou zimní bundou a docela i překvapená z toho,že nám jí Vietnamci vzali zpět ... K této zimní bundě i ty máskáčské boty jdou že?
No... je... nositelná. Barva hezká. Ale ty boty k ní proboha nenos. Černé kozačky (nemusí být vysoké) se k této bundě budou hodit nejlépe.
Tady ta bunda je ok, ale proč jsi si nekoupila černou, kaki, béžovou apod. , když k ní chceš nosit ty maskáčový boty? Tady k té barvě nejdou. Mmch. ty co máš na sobě se k ní taky moc nehodí. K tvé postavě by se víc hodily kozačky aspoň pod kolena. Zlato, jsi mladá holka tak nechoď oblečená jak strašák. Je mi jasný, že asi nemáte moc peněz, když chodíte k vietnamcům / já si tam taky sem tam něco koupím / , ale třeba v sekáči se dají objevit za pár šupů luxusní kousky a myslím si, že i tu zimní bundu by jsi tam koupila levněji. Já si před časem koupila super koženou " džísku " a v práci se mě ptali kolik tisíc stála. Nikdo něchtěl věřit, že byla jen za 350,- kč a z frcu. Přeji ti víc štěstí v kombinaci barev oblečení a nezlob se na mne, že jsem tak upřímná. Nemyslím to špatně.
No, jako, moc nerozumím tomu chodit v dnešní době k Vietnamcům nakupovat takovéto oblečení kvůli penězům. Myslím, že za 700 by člověk koupil bundu i v H&M, New Yorkeru nebo nějakém podobném obchodě. Vietnamci hrozně podražili, dřív měli bundy třeba za 300 :D.
K tomu oblečení, co sis vzala na nákupy, by se hodil právě nějaký ten šedý delší kabátek (ne bunda). Ale jestli k téhle bundě budeš mít vhodné oblečení, tak pak ok. Ale ty maskáčové boty opravdu ne, ty by se k tomuto péřovému stylu bund nehodily nikdy.
Ale nejde jen o barvu, ale i o střih, jak oblečení sedí velikostně a typově a taky na ostatní oblečení k tomu a doplňky. Mnoho lidí tu poznamenalo, že barva zeleného kabátku je pěkná. Tady ta vínová barva je taky pěkná (i ta bunda ujde), ale kabátek byl velikostně a stylově mimo a ty maskáčové boty se nehodí ani k jedné z těchto bund.
Tato konkrétní výrazná barva se k vám moc nehodí (soudím podle fotky, která ale může zkreslovat). Mně osobně by se na vás z těch zářivých barev víc líbila jasně červená. Ta křiklavá růžová je hodně chladná.
Slaiso, vůbec ne. Kabát je vám velký a také stalem se k těm botám vůbec nehodí. Když už, tak kozačky.
Jojo, ta bunda vám velice sluší. To je jiné kafe než ten kabát. Ale maskáčovým botám se do smrti vyhýbejte. I na vandr potmě, ne!
To rozhodně ne. Ta bunda je i barevně ok, ale ne k těm maskáčovým botám. Myslela jsem to tak, že černá je univerzální a kaki či béžová by se hodila k botám. A rifle k této bundě super, ale legíny ne ! Legíny buď do tělocvičny a nebo na běh po venku. Pokud je nosíš na běžné nošení, tak jen s halenkou nebo svetrem alespoň do půly stehen a k tomu vysoký kozačky. Jinak to totiž vypadá příšerně.
Dobrý den, tak, tedy, upřímně - vypadáte starší, tak kabát je OK (je pro starší slečnu či mladou paní). Také zrovna nemusím "děvče oblečené do stanu", ale na výlet či do přírody obecně jsou boty OK - ke kabátu této barvy a do města se to nehodí (možná na vesnici, kde je bláto nebo do Prahy, kde by to nikdo moc neřešil). Takže, buď kabát + jiné boty nebo boty + jiný kabát (např. hnědý) či bundu. Zdravím!
slaisa - pokud jsem to nepřehlédl, tak neuvádíte, jestli to má být kabát na denní nošení (škola) nebo jen občasné (ples, kultura, výlet). Také neuvádíte, co tomu oblečení říkají spolužačky nebo kámošky, resp. jak se oblékají ony. Hodně mladých lidí se obléka tak, že chtějí někam patřit (třeba podle stylu hudby, kterou poslouchají) a takto se prezentovat i začlenit do jejich kolektivu. Tento kabát na 17ti leté slečně mně přijde vhodný pro introvertní intelektuálku, která v něm jde na sjezd mladých intelektuálů se starým (konzervativním) myšlením. Jste mladá holka, tak se oblékejte mladě (jako kámošky - pokud nechodí do klášterní školy). Pokud jde o velikost kabátu, tak odhaduji, že v době focení nemáte pod ním např, svetr, který by mohl tělo "nafouknout" a kabát vyplnit, ale v zimě si ho pod kabát vezmete. Ty "křusky" jsou dobré, ale pro jiné oblečení. Takže, rady jste zde dostala, ale dejte spíše na své kámošky (a "jukněte" se na jejich styl oblékání, i když by se to mamince třeba nelíbilo).
ani jedno, kabat je velkej a s botama si snad děláš legraci před 17ti rokama by si je holka nevzala a ni n a zahradu, ty boty jsou tak na airsoft ...
Mezi mladezi budeš IN hlavne s botama, ale pro starsi generaci a mimo Prahu, kde se vzdy ztratiš v davu všehochuti a otrlosti, je to pro konzervativni spolecnost katastrofálne nápadne
Zdravím.
Nezlob se - hrozný outfit.Kabát ani mladá,ani stará...
Boty - army - do lesa.
Pokud nevíš,jak a čím se inspirovat,mrkni třeba sem.
Já souhlasím s každým slovem Wamp. Ani stará, ani mladá, boty příšerné.. Navíc, k vašemu typu? Vůbec!
Do takového kabátu bych obnlékla vysokou, štíhlou, s dlouhými vlasy, s nohama až na zem, v kozačkách..
Dobrý večer děkuji za odpověď mohla bych vás prosím poprosit o názor na červenou bundu s vločky dole? Předem děkuji za odpověď.
Mě to připadá, že se slečna nechala vyfotit v tomto úboru jen tak z legrace, že prolezla bud půdu, nebo skřín po babičce a nyní se baví u této diskuze.
"mý vrstevníci" nevím, co vám napíší, ale naše starší generace by napsala "mí vrstevníci". Jinak za mne i kdyby mi bylo o půl století méně, v budně s hvězdičkami bych ven nevylezla ani za nic. Leda, kdyby mi byly tři roky a narvali to na mne rodiče, to bych musela.
Maky, teď se tak také chodí (nevím, jestli se to nosilo už někdy předtím, ale podle toho, co zde píšou, asi ano). Boty "farmářky" jsou hodně moderní a ten kabát také není nijak mimo. Druhá věc je ta, že ne vše, co je moderní, musí být krásné/ vhodné pro každého... Slečně bych dala nějaký pěkný červený (ne růžový) kabát přiměřené velikosti a do města jiné boty než maskáčové (ale to už je záležitost osobních preferencí).
---
Bunda je pro téměř dospělou dámu absolutně nevhodná. Trochu mi připomněla mou oblíbenou bundu se sovou, kterou jsem nosila asi v 8 letech.
Nedívám se, co napsali jiní, aby mne neovlivnili. Kabát s těmito botami né! Boty jsou tak do lesa nebo k turistickému max. sportovnínímu oblečení. Kabát mi připadá lehce retro a mohl by být o číslo menší . Barva fajn, ale k ideálně němu černé kotníčkové boty. Můžete o kabátu říct, že ho máte z Anglie, abyste si dodala sebevědomí. Někomu to tak funguje.
Celé se mi to nějak nezdá, neladí to k sobě, kabát se mi nelíbí, ale to je podle mého vkusu, je vám velký v ramenou. Boty bych si vzala na skautskou výpravu.
Kabát na fotce je variace na duffle coat. Klasický duffle coat má barvu velbloudí srsti a zapínání na olivky. Tyto kabáty, zejména v klasickém provedení, jsou oblíbené už velice dlouho. A nosí je ženy, muži i děti. Já měla svůj první někdy v deseti letech po někom z rodiny. Výhodou těchto kabátů je, že se hodí ke kalhotům i většině sukní. V posledních letech se objevují i jiné barvy a jiné zapínání, především přezkové. A právě o takový kabát má tazatelka zájem.
A proč by nedala?
Ty boty jsou perfektní, hodí se i k sukni, takže nejsou určeny pouze někam do lesa, ale nehodí se k tomu kabátu.
slaisa - boty super, kabát dobrý, ale k jiným botám. Odpovědi ber s rezervou, zde odpovídají převážně lidi, kteří jsou již dlouho v důchodu. Zkus se ještě obrátit s dotazem na své vrstevníky.
To není otázka věku, to je otázka vkusu, jaký má kdo cit pro to, zkombinovat jednotlivé kousky oděvů, není potřeba se otrocky řídit modními trendy, ale chce to takový osobitý styl, který má nějaký šmrnc a ne si navléknout hadry, co mi přijdou pod ruku.
slaisa, mně se to prostě k sobě nelíbí a kabát vůbec, jenomže každý má jiný vkus, co člověk, to jiný názor. Noste to, v čem se cítíte dobře a ne to, v čem jste celá nesvá.
Nevím, jak bys vypadala v kabátě o číslo menším. Nebo jak by to vypadalo, kdyby se zkrátily ty rukávy.
Ale jedno si pamatuj. Když budeš mít na sobě pytel od brambor a budeš se v něm cítit dobře, budeš sebevědomá, tak to z Tebe bude vyzařovat a bude Ti to slušet. Když se budeš ohlížet na jiné, tak i když budeš IN dle poslední mody, tak si stejně někteří na Tobě něco najdou a pomluví Tě.
Buď svá a nedej na lidi ! Ani na mě
Ten kabát je Vám moc velký → nejen v ramenou a délka rukávů. Potřebovala byste minimálně o číslo (možná i o dvě) menší. Nelíbí se mi barva ani zapínání, ale kabát má dobrý střih. Barva Vám sluší, ale na kabátu se mi nelíbí.
Boty se mi líbí, ale nebrala bych je do města (jen do přírody) a určitě ne v kombinaci s tímto kabátem. K němu bych volila černé kožené boty bez "traktorové" podrážky. Podrážka by navíc byla lepší ve stejné barvě jako bota.
Ovšem i já patřím ke starší generaci → zkonzultujte to ještě s vrstevníky. A souhlasím s názorem Sebod nade mnou. Oblékat byste se měla tak, abyste se cítila dobře, nikoliv podle názorů jiných neznámých lidí.
Kabát má hezkou barvu, ale je na tebe moc velký a nehodí se k tobě typově (barva vlasů, pleť). Víc by se k tobě hodila (podle mě) nějaká oranžová, červená, žlutá... Takže za mě kabátek spíš ne.
Boty jsou hezké, ale ne na tvou postavu. Jsou buď do lesa pro každého nebo pro nějakou hodně hubenou a vysokou "modelku", která je bude umět prodat (tj. vezme si k nim třeba kratší kalhoty a bílý croptop). Takže ani boty za mě spíš ne.
Takže - kabátek jiný, lépe padnoucí a v jiné barvě a k tomu kozačky nebo kotníčkové boty na podpatku (klidně širokém).
Opravdu bych kabát vrátila, kdyby to šlo. Vypadá velmi lacině a navíc Vám v tom hacafráčku bude zima. Ty boty jsou sportovní a k nim by to chtělo spíše nějakou prošívanou bundu. Ale ono je to hlavně všechno o penězích. Ale jestli máte možnost kabát vyměnit a i ty boty, tak to udělejte. K sobě se to rozhodně nehodí a ten kabát z Vás dělá takovou usedlou ..., ani nevím jak to napsat, abych se Vás nedotkla. To rozhodně nechci, protože cítím, že si opravdu nevíte rady. Ani ta barva není moc šťastná na zimní kabát pro každý den. Když si vybíráme takové barvy, tak máme v šatníku i jiné kabáty, nebo bundy, abychom oblečení mohli střídat. Ne všechny barvy se k této modré hodí. Je jich spíše méně než více. Navíc nebude stačit jenom zkrátit rukávy, kabát je Vám velký a visí na Vás jako na věšáku. Můj názor je, že Vám to nesluší a že Vás to dělá starší než jste a že je to škoda a přijde mi to vůči Vám nefér, kdybych napsala něco jiného.
A to já to klidně napíšu → "starou-mladou". Nevím, jestli je to tím, že ten střih dobře znám ze svého mládí, nobo čím. Dneska bych si u mladých představovala něco jiného.
Téměř stejný kabát jsem nosila na přelomu 70. a 80. let a ani tehdy se mi to zapínání nelíbilo. Jenže tehdy nebylo téměř na výběr, všechny kabáty měly pro mne moc krátké rukávy, tenhle jediný je měl akorát.
Kabát by podle mne měl být spíše neutrální, protože potom se dá nosit téměř ke všemu. S takhle zářivou barvou bude nositelka muset pořád přemýšlet, co si vzít na sebe.
Šla bych jej vyměnit, ale o tom, že už byl 4x oblečený bych nemluvila. Jen, to, že jste doma jistila, že je vám velký a chtěla by jste menší. A pokud menší nemají, tak vyměnit za něco jiného. Vietnamci neradi vrací peníze.
Boty jsou dobrý, ty se teď nosí. Co si k nim koupit / vyměnit ten váš kabát / za nějakou sportovní bundu? A nebo ten kabát v jiné barvě která by k botům ladila?
Ke kabátu nemáte doklad, navíc jste ho už měla 4 x na sobě, takže může být někde skvrnka, či být cítit Vaším parfémem apod. Myslím, že ho prodavačka zpátky nepřijme. A kdyby snad ano, určitě nevrátí peníze, ale bude Vám nabízet jiné zboží. Spíš bych ho zkusila prodat třeba na Bazoši či některém jiném inzertním portálu. Když ho nabídnete se slevou, za 400 - 500 Kč, myslím, že by se prodat mohl.
Tyhle boty jsou děsné pro každé děvče. Leda tak k vojenské uniformě. Tahle maskáčovina se mi na dívkách vůbec nelíbí, ať boty, kalhoty, bundy. Takto oblečeným ženám říkám v duchu "vojandy" . Boty bych používala nanejvýš do lesa na houby, na ryby, na rytí zahrádky...Ale vidím, že jsou nové, v krabici, nebyly nošené a pokud máte doklad, třeba Vám je v prodejně vymění. Líbily by se mi na Vás vyšší kozačky, trochu i podpatek, pokud jste na ně zvyklá. Prodlouží a zvýrazní nohu, lýtka. V těchto byste vypadala, jako když jde bába z řepy. Navíc dělají mohutnou "sloní" nohu. Žádné sexy nožky, za kterými by se kluci otáčeli.
Jste hezká, máte milý úsměv, oblečte se trochu žensky a moderně. V každém ženském časopise najdete plno nápadů. Pěkné kabáty, paleta...Tady jste šlápla vedle a to hned 2 x. A divím se, že to Vaše mamka neviděla, když vybírala s Vámi. Poraďte se s kamarádkami, jistě máte nějaké, které se v oblékání vyznají a mají dobrý vkus.
Tak vyberte něco opravdu pěkného a pak se nám tady zase ukažte. Budeme se těšit, jak jste si vzala ponaučení. Jaga.
Slaisa, je mi líto, že Vaše matka neviděla, že Vám je kabát moc velký a že Vám nesluší. Tak co třeba aby si ho vzala ona, když se jí líbil a Vy si koupila něco jiného, v čem nbudete vypadat jako hastroš. Podle mne to nezachrání ani kozačky, které by byly vhodnější. Nevím jestli je na tom kabátě vidět, že jste ho měla 3x na sobě, ale jestli ne, tak to zkuste alespoň vyměnit za něco sportovního a v barvě hnědobéžové, aby to šlo k těm botám. A to Vám k tomuto kabátu doporučila maminka s prodavčkou i tyhle boty? Jestli ano, tak choďte příště nakupovat sama. A hlavně nedejte na rady prodavaček. Těm nejde o to, abyste dobře nakoupila, ale o to aby prodaly cokoliv. Jestli budete dávat zkracovat ty rukávy, tak to bude stát víc jak stovku, spíše dvě. Tím se kabát ještě prodraží a navíc to vůbec nic nevyřeší. Kabát se na Vás nehodí a budete se cítit mezi svými vrstevnicemi špatně.
Myslíte si,že tato bunda je na mě ještě vhodná kvuli těm sněhovým vločkám? Je lepší než ten kabát?
Jedná se o starší fotku(proto na ní mám jiné vlasy) ... Prosím o odpovědi mladou generaci ... PS:Nechci se tím nějak dotknout té starší,ale myslím si,že mý vrstevníci budou mít lepší přehled ...
Ne, tuto bundu rozhodně vyhoďte, je to kombinace barva-vzor tak do 6-7 let věku maximálně. Vždyť jste skoro dospělá ženská. Co něco jako: sea-beauty.cz/... imdm.cz/... dhresource.com/... im9.cz/... dhresource.com/... dhresource.com/...
Pokus o opravu posledních dvou odkazů, které ve zdejším systému asi splynuly dohromady:
teenage-girls-str/... (k "army"botám);
women-baseball-ja/... (podle mne "univerzální", téměř ke všemu)
Tak to se omlouvám za předešlé odpovědi. Jenomže ono to není o věku, ale o vkusu. A ten člověk má, nebo nemá a věk s tím nemá co dělat. Já znám ženy o hodně starší než jste Vy a jsou "šik, nebo in" podle dnešní mluvy a vůbec na svůj věk nevypadají. No a pak jsou mladé slečny, které vypadají neurčitě a nezajímavě. A přitom jste docela hezká holka.
Kup si nějakou bundu, která ti sedne, a ne která z tebe dělá neforemný tvar. Když pominu ty vločky, tak je to zase jakási bunda, která absolutně nelichotí tělu - žádnému. Chce to něco vypasovaného a ve správné velikosti. Barva - hnědá, tmavě oranžová (okrová), nebo jiná spíš přírodní. Ty vložené odkazy, to je přesně to, co by mladá holka měla nosit (i když ty bez pásku je potřeba umět nosit a mít k tomu správné boty atd.).
Jsem (zhruba) vrstevník. Tohle ale fakt ne.
bunda je jako na malé dítě
ty nemáš kamarádky-nevidíš co nosí mladé holky?
To chce opravdu pořádný kus odvahy nosit oblečení do cirkusu po venku.Méně extravagance by nebylo od věci
z pohledu chlapa, NE.
Tipoval bych ti nějaký červený, bílý, černý a možná ještě zelený kabát. Ale zajeď si do nějakého jiného obchodu. Raději si připlať za hezký kabát, který ti vydrží a budeš se v něm líbit. Vem si sebou někoho, kdo ti bude porotcem. Na tržnicích bacha, dokážou prodat i sud a říci, že člověka zeštíhluje nebo že je z něj zase dvacítka a podobně.
Co se týče kabátu, tak ho zkus vrátit. Za to nic nedáš. Boty bych ke kabátu zvolil jiné. Nejlépe kozačky. Ty co jsi koupila se nehodí.
Jseš pěkná holka, nač ze sebe dělat šedou myšku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.