Nejste přihlášen/a.
Zdravím, vařím si každé ráno rýži a pak jí uvařenou dám do pixlí a počas dne jí jím.
Cvičím, takže jím každé 2,5 - 3hodiny. Jenže mám problém, ta rýže, když jí dám do té pixle teplou, je po nějaké době taková smradlavá, nevím, ja to popsat, ale tak nějak divně smrdí. Mám na pixli i větrání, zkoušel jsem na dvou pixlích otevřít větrání a na dalších 2 to nechal normálně zavřené, ale ta rýže smrdí pořád stejně.
Dělal jsem si jí do nedávna vždy večer a potom na druhý den jedl, ale to potom byla už taková suchá, tvrdší, ale nesmrděla.
Máte nějaký tip, jak si uvařit rýži, abych jí mohl v průběhu dne normálně jíst a byla bez zápachu? Dost mi ten zápach kazí chuť k jídlu. Díky.
Pravděpodobně bude příčina v rýži samotné. Máme zkušenost s rýží, kterou kupujeme ve větším balení přímo u Větnamců (mají 1, 5 a 10 kg balení). Bereme jasmínovou rýži, doma ji připravujeme nejraději v troubě (na hrnek rýže 1,5 hrnku vody a vrazit do trouby v hrnci s pokličkou - poté co zmizí voda, je rýže hotová) a je vždy voňavá i druhý den. Dělám si s restovanou zeleninou také na druhý den (i na dva dny) a jde to jíst. Rýže kupovaná v marketech je pro nás nepoživatelná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.