Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Pstruh na grilu

Od: instalater* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, potřeboval bych poradit v jedné věci. Mám velice rád pstruhy , ale když ho dělám v alobalu na grilu, tak se mi při rozbalování neustále lepí kůže na alobal a na talíři to pak vypadá hrozně, zvlášť když mám hosty. . Zkoušel jsem natírat alobal olejem, laboruji s teplotami, ale stále stejný. Pokud ho dělám na pánvi, tak pod něj podložím kolečka cibule a je to v pohodě. Máte i nějaký zajímavý recept? Jaké bylinky? Děkuji za rady .

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x

Pstruha dělám zásadně na másle a na pánvi. Napřed pstruha lehce protáhnu polohrubou moukou, do které přidám koření které chci a také dám koření dovnitř ryby. V alobalu rozhodně ne, není to vůbec zdravé, zvláště když se potravina k němu přilepí. Alobal používám na zakrytí pekáče nebo třeba na pečenou červenou řepu a tak podobně. Nikdy nepodávám jídlo v alobalu přímo na talíř. To je to nejhorší co můžete udělat. Ale viděla jsem tento způsob mnohokrát v pořadu "Prostřeno", ale to jsou patlalové a ne kuchaři, takže u nich to je normální. Alobal se dá použít v kuchyni dobře, ale musí se vědět jak na to a nemá vůbec přijít na talíř. Jídlo se z něj musí na ten talíř přendat a dávat pozor, aby kousky folie neulpěly na potravině.

 

hodnocení

0x
avatar ernie

Nechápu, proč pečeš rybu v alobalu. Ryba se má dělat na grilu nebo pánvi a jen se solí.

instalater*
hodnocení

ernie -zkouším různé recepty, ale v alobalu se mi to zatím nejvíc líbí. Dělám si ho minimálně 2x do týdne . ( zdravotní problémy a za rohem je rybárna s čerstvýma rybama) V alobalu je to super , že si to na lince nachystám , zabalím a nemusím potom moc čistit plynový gril. Jako chlap jsem zastánce jednoho kastrólku a jednoho hrníčku. Když vaří ženská , tak myčka jede nadvakrát. :)

Tobě se to líbí. Ne tak hostům :) Jako kuchař stojíš zaprd. Správnej chlap, když vaří, tak po sobě zanechá bordel. Ženská naopak ne. Je vidět, že nejsi ženatej :)

Čerstvou rybu zprznit v alobalu, to je na zabití.

 

hodnocení

0x
avatar clayman
Pstruh moc nepotřebuje. Stačí sůl, snitka rozmarýnu možná na konci plátek másla.
Na alobal zapomeňte. Pstruha potřete olejem a dejte do kleští na gril. Prilepi se tak z 10% ale i bez potrhani jde odlepit.
Pstruh na grilu

 

hodnocení

0x
avatar zolik

Z praxe vím že pstruh se i na grilu přilepí ale když je správně upečen tak se sám odlepí bez porušení kůže zrona tak se dělá druhá strana. Koření: sůl, trocha mletého kmínu a na talíři na něj kousek másla a pokapat citronem.Skusil bych to i s alobalem.Udělat z alobalu pekáček...

 

instalater*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]