Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak probíhá pánská obřízka?

Od: kasus* odpovědí: 11 změna:
Zdravím mám problém s kůžičkou často praská a přetažení bolí. Proto jsem se rozhodl že se nechám obřezat, líbí se mi to více a je to čistější proto se ptám má s tím někdo zkušenost? Jak to probíhá? Klid po operaci, musím do práce a citlivost díky za info

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Mám po zákroku 3 týždne.Najprv bolo vyšetrenie u urológa na odber krvi a moču potom som bol poslaný na urológiu,kde vlastne bola potvrdená diagnóza a dohodli sme termín zákroku.V deň D pred zákrokom oholiť od polky stehien až do polky brucha komplet.Prijatý na oddelenie,vyzliecť a odovzdať šaty manželke,na vozíku si ma už ležiaceho prykrytého zelenou plachtou odtlačili na operačku.dostal som lokálku.Počas zákroku som bol pri plnom vedomí.Komunikoval som s operačným tímom.Zákrok trval cca 1,5hod.Nevidel som nič a ani som nemal odvahu.Potom prevoz naspäť na oddelenie.Tu odporúčam už iba niečo voľnejšie-tepláky.Cestou domov už šoférovala manželka.Anestetikum prestalo účinkovať po cca.1hod,tak som ledva vystúpil z auta.Doma som to prebalil po 2 dňoch.Samozrejme repíkový kúpeľ 2x denne+ Betadine krém na šitie a ranu-mám 10 stehov.Mali by vypadnúť do 14 dní no veľa ich je tam aj teraz po 3 týždňoch.Prebaľujem gázu okolo penisu aj 3x denne.Jednak kvôli citlivosti jednak kvôli prítomnosti Betadine krému na rane.Posledné dni si zvykám na kontakt so spodným prádlom a gázu podľa možnosti nenosím.Prvý týždeň bol na zbláznenie.Potom už trochu lepšie ale stále iba tepláky.Pár dní dozadu som našiel odvahu aj na rifle.PN som 3 týždne či sa to niekomu páči alebo nie.Ale už sa viem prejsť na bicykli do mesta.Sexuálna abstinencia mi bola odporučená na 6 týždňov tak tu sa moja skúsenosť končí.
kasus*
A platil jste něco? Já totiž nevím co dělat nekdo tvrdil že to asi neuznaji to znamená platit si to sam a ceny od 9 do 20 tisíc me moc nenadchly ale prý když je to zadarmo tak to odflaknou a budu ji mít křivou
pb®

Co na obřízce může stát 9-20tis., když za porod včetně epidurálu a jiných driáků pojišťovna proplácí 2500Kč? Vždyť je potřeba jen injekce lidokainu, dezinfekce, skalpel a nějaký šicí materiál. Žádné přístroje, kdysi to dělali i bez toho lidokainu.

kasus*
Také nevím za co chtějí tolik ale stačí se podívat na ceník nejlevněji to mají nějaké obecní nemocnice za 7 až 9 tisíc ale zbytek prostě pod 10ku nejde

Neplatil som nič.Mal som na výber buď za 160 euro za privátny zákrok alebo preplatený poisťovňou v nemocnici na urológii.Tak snáď nebudem platiť zdravotné poistenie iba tak.O krivej obriezke som ešte nepočul.Nakoniec je to makké tkanivo a nie kosť že.Odfláknuť...takto, čo som sa pýtal tak tam tento zákrok je na dennom poriadku.Spolieham na prax.U mňa bola viacmenej nutnosť podložená diagnózou ..takže zvykám si na nové pocity.

hodnocení

0x

K předchozí vyčerpávající odpovědi zřejmě nelze moc dodat. Navíc nemám zkušenost.

Ale pro odlehčení... rabbi Tuckman

Hmm, takže i když je odkaz se spuštěním v určitý čas, tak nefunguje... Odpověď na otázku tazatele naleznete cca od 1:45

liska*
hodnocení

0x

Jen dodatek.Tekutiny! Pokud se upravuje předkožka dětičkám, tak se klade na srdce hodně pít, že ostrá koncentrovaná moč děti při čurání pálí.

jenda2*
hodnocení

0x

Viděl jsem jednu obřízku. Bylo to hnusné a zdravější také ne. Kromě nesmyslného rituálu vlastně ani zdravotní zdůvodnění není. Příroda nidky nedělá něco zbytečně a předkožka zbytečná určitě není. Jde to i jinak.

tomas11*

Tak moje zkušenost - jsem asi tři měsíce po operaci močáku ( takže jsem se s tímto případem , prý docela běžným setkal na urologii)- ale určitě vím že - obřízku ze zdravotních důvodů dělají zcela jistě zdarma , ale co mne zarazilo že u starších chlapů se prý najednou začne celkem rychle předkožka stahovat až najednou nejde přetáhnout a pak je nutná obřízka (jinak by asi došlo k velkému problému) , vždy jsem myslel že je to problém malých chlapců .

Pre "jenda2":Hej hej zrovna ani nosné mandle a ani krčné mandle...veď aj to je v súlade s prírodou...slepé črevo..odporúčam si niečo naštudovať o obriezke.Tých zdravotných pozitív je tam viac než negatív.Jde to i jinak--tak tu to zaváňa ešte dlhou debatou.Toto som nepochopil.Obriezka odstraňuje naraz hneď niekoľko problémov a je prevenciou pred mnohými rizikami.Klady a zápory som si naštudoval a konfrontoval s niekoľkými urológmi než došlo na zákrok.

hodnocení

0x

K tomu má coo říci i bible (jak jinak). V knize genesis (genesis 34) se dočteme:

24 Poslechli tedy Chamóra a jeho syna Šekema všichni, kdo měli právo vycházet k bráně jeho města; dal se obřezat každý mužského pohlaví, kdo vycházel k bráně jeho města.

25 Ale třetího dne, když byli v bolestech, vtrhli bezpečně do města s mečem v ruce dva Jákobovi synové, Šimeón a Lévi, bratři Díny, a všechny mužského pohlaví povraždili.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma obřízka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]