Nejste přihlášen/a.
V práci jeden chlap (50) bezvadně voní po ovoci. Občas se pracovně potkáme, ale je z jiného střediska a moc se neznáme, takže společenské konvence mi nedovolují se jeho přímo zeptat, co a kam si cáká
Je to taková svěží až rozverná vůně, jako voněj třeba ovocné bonbóny, když se roztrhne pytlík.
Takže ani nevím, jestli je to parfém nebo nějaká toaletní voda.
Poradíte ovocnou vůni?
Dobrý den, ovocnou vůni Vám neporadím - jen si myslím, že co je možná zajímavá vůně pro někoho, se nemusí hodit pro jiného (každý je jiný typ muže). Muž nemusí smrdět, ale sladká vůně cukrárny pro něho není vhodná (jenom názor),. Volil bych vůni decentní (koření, tabáku či sportovní - svěží). Zdravím!
Můžete se mrknout třeba zde,ale podotýkám,opravdu můžeme pouze spekulovat
Ano, zeptala bych se přímo. Pokud je dotaz v pozitivním smyslu (líbí se mi to, chtěl bych také), nemůže se tázaný zlobit. V opačném případě (co to smrdí) se otázka klade mnohem hůře.
Ale možná bych se zeptala i v parfumerii. Zkušená prodavačka by mohla podle popisu vědět, o jakou vůni se jedná. A protože v parfumeriích mají vzorky, můžete to hned vyzkoušet.
No, já bych asi při setkání s ním začala rozhovor stylem: "Tady nějak pěkně voní banány - nevíte, co to je?"Když bude chtít, sám prozradí název.
Jinak já už dlouho používám místo parfému vonné oleje do aromalamp. Vydrží dlouho vonět - klidně několik dní, a jsou levné. Už pár lidí se mě ptalo, kde jsem sehnala takové nádherné vůně (růže + lilie + konvalinky - samostaně namíchané mnou apod.). Je docela možné, že nejsem sama: phytos.cz/... .
Tak teď nevím, proč jsem v názvu četla, že hledáte banánovou vůni.
Nejlepsi bude az se priste potkate, zeptat se ho. Za prve prolomis ledy, za druhe budes vedet co je to za vune. Pak jen skocis do parfumerie, vyzkousis jak ti to sedí na kůži a treba koupis.
přejmenováním otázky ztratila otázka smysl. Odborník v parfumerii by věděl, ale radit kdejakou ovocnou vůni na světě.. těžké.
Tak dík za rady, asi se budu muset zeptat přímo toho vonícího dotyčného
Ale chtěl jsem to ňák obejít, abych nemusel vystupovat z anonymity davu.
ildika: jo, otázka původně zněla takto: "chci vonět jako banán".
Ale přejmenovali to. Takže tady vidíte, jak jsou konvence důležité.
Tak potom nechápu, proč to je tímto nesrozumitelným způsobem přejmenováno... Ovoce je třeba i švestka (přičemž švestková a banánová vůně se od sebe dost liší). Takto vám někdo může v dobré víře radit i něco úplně jiného, než hledáte.
Máte pravdu, Claymane, já jsem si té poslední věty ani nevšimla. Stejně si však myslím, že nejdůležitější je nadpis (zvlášť jednoznačný). Teď je to opravené správně.
Tak je to tohle:
Ale byla to fuška zeptat se přímo toho, co voněl. Von si totiž nemohl vzpomenout, jak se to jmenuje .
A jo, makáme i v neděli.
Tak to by mě ani náhodou nenapadlo, a pochybuji že by to napadlo některou z dam z parfumerie. Takže už ji máš doma? Běžel si po práci hned pro ní? Já se na to musím v drogerce podívat a počuchat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.