Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Chtěl bych poradit. Nechal jsem si poradit od kolegů a po vyškvaření sádla, když jsem škvarky vyndal jsem do oleje po mirněm zchladnutí nalil asi 2 dcl. mléka .Prý ,že to bude mít lepší barvu. Barvu bych řekl,že to lepší nemá akorát to mléko se asi srazilo na dně hrnce ! Co s tím?
Děkuji
Dobrý den. My tam také dáváme trochu mléka, ale když se to sádlo vyškvařuje, aby měly lepsí barvu škvarky. Tedy nikoli proto, aby mělo lepší barvu sádlo.
Děkuji ale myslíte,že to sražené mléko bude mít nějaký vliv na chuti toho mého sádla? Mám obavu aby tam neproběhla nějaká reakce tzv. plíseň anebo něco podobného
Nechte sádlo povolitt, vlažné nalijte do sklenice (klidně od kompotu) abyste viděl vrstvy, a až se usadí, slijte čisté sádlo do jiné nádoby. Zbytek vyhoďte. Vliv to na nic mít nebude, jestli se hodně bojíte, nechte ho ještě lehce přeškvařit.
A jak bylo řečeno - mléko se přidává opatrně během škvaření.
Za mého života jsme sprovodili ze světa hodně prasat. Dneska už ne. Sádlo se škvařilo na plotně ve velkých hrncích. Mléko jsme nedávali. Jen do hrnce trochu vody, aby se kostky sádla nepřichytly na dno a stěny hrnce. Často míchat a dělat zvolna, ne zprudka. Když bylo sádlo v barvě "světlejšího piva", slévalo se. Škvarky se nemačkaly, jen se volně slilo, pokud z nich šetrná hospodyňka vymačkala všechno sádlo, nebyly to potom škvarky, ale suché piliny. Bez chuti.
To Vaše kuchařské umění bych napravila tím, že bych to slila a škvarky zkusila vyprat pod proudem teplé vody. Pak, až se zbavíme toho mléka, znovu rozehřát a doškvařit. Mělo by se to spravit. A příště žádné mléko nedávejte, to patří do krupičné kaše. Jen trochu vody /2 - 3 deci/ a uvidíte, jak se Vám pěkně škvarečky povedou. Musíte ale míchat, dělat pozvolna a prostě "dát tomu tu lásku". Stejně jako každému jinému jídlu. Jaga.
Já jsem člověk moderní.Prasata nechovám,v paneláku by to nebylo ono.Abych získal škvarky,koupím syrové sádlo v Kauflandu.Občas mívají i pěkné,silnější.Samozřejmě bez kůže.Pokud na něm zbudou kousky masa,odříznu je.Pak sádlo nakrájím na kostky,dám do skleněné misky s víkem a vložím do mikrovlnky.Víko nadzvednu o 5 mm vloženým prkénkem..
Do misky vložím ještě kostku vylisovaného sádla,aby ho bylo víc.Po 10 minutách odeberu první vyškvařené sádlo.Pokračuji pžídavkem pěti minut a znovu odeberu sádlo.Pak přidávám po 3 minutách tak,aby škvarky dostaly barvu.Mléko není potřeba přidávat.Z jedné dávky získám dvě půllitrové sklenice sádla.Škvarky slupnu hned.Obvykle mi je po nich blbě.Ale hezky blbě.
JABRAKA
Nevím jak kde,ale pokud bylo menší množství (myšleno ne z celého prasce) tak se sádlo podlilo místo vodou trochou mléka,při velkém množství se podlilo vodou.PŘED zahájením škvaření! K závěru NIKDY! Ale dost možná že jinde se to dělá opačně?!
Asi jak doplnila Babajaga a taky Babkazov
. Jinak u nás se po "pohřbu " (druhý den) se škvařilo na dvorku v kotli -byla to specialita otce-dokod vše nevyškvařil tak stále byl u kotle-hlídal,míchal ...!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.