Nejste přihlášen/a.
Co je kuskus?
Mnohé z vás překvapí (i ty, co o kuskusu už něco slyšeli), že kuskus je jemnozrnná těstovina ve tvaru drobných kuliček, která se vyrábí ze semoliny - druhu tvrdé bílé pšenice. Slovo kuskus (někdy také Couscous nebo Cous Cous) pochází z arabštiny. Do světa se kuskus dodává v průmyslově vyráběné instantní variantě, což mu neubírá na chuti ani na výživnosti. Je to z důvodu, že ruční výroba kuskusu je velmi náročná.
Koupit se dá běžně v potravinách.
A já radím, vykašlete se na kuskus a nahraďte ho jáhly. Vypadá to stejně, na chuti to nepoznáte, když kuskus neunáte a je to mnohem zdravější bezlepková obilovina. Kuskus je pořád jen pšeničná těstovina.
Jen si dovolím upřesnit - jáhly nutno aspoň 2x spařit, zamíchat a slít a i když se (někdy) nenechávaji namočené odstát, vaří se kolem půl hodiny. Kuskus se zalije vařicí vodou/vývarem, zakryje a za 5-7 minut je připravený k jídlu.
Jáhly mám ráda a jím je už léta. Nikdy jsem je ani nespařovala, ani nevařila půl hodiny. Propláchnu horkou vodou a vařím v nepřilnavé nádobě, jsou za pár minut hotové. Výživová hodnota oprotu kuskusu nesrovnatelná. Ono se toho v kuchyni navykládá...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.