Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Splihlé, mastné vlasy, nesjednocená barva

Od: klar* odpovědí: 8 změna:

Zdravím, mám problém s vlasy, už 3 měsíce si každý večer myju hlavu a dělam večer copánky. Večer po umytí mají vždycky větší objem, tak jsem to nikdy nějak nezkoumala. Ale včera jsem si hlavu umyla a copánky neudělala a dneska? Co to mám na hlavě sakra? Mám hrozně splihlé vlasy, jsou i hrozně mastné, někde rovné a někde zatočené, nahoře hnědé a dole blond, no hruuza. Nevíte co s tím? Chtěla bych větší objem, aby se tak často nemastily, zjístila jsem, že rovné mi nesluší, nebo aspon ne, když jsou splihlé, dohromady bych si napočítala tak 5 vlasů na hlavě, taky mi ted začaly hrozně padat.. A taky ta barva.. Spíš na blond bych jí chtěla, než na hnědou, takže nějaké přírodní maska na sjednocení vlasů na blond? Protože ke kadeříkovi se mi chodit nachce, abych tam vyhodila tisícovku

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Hezký den,já mám také nekvalitní vlasy-přírodní blond v zimě a na podzim dotónovanou melírem. Mně se nejvíc osvědčily krátké vlasy. Pořád jsem chtěla dlouhé a byla to katastrofa,musela jsem si je umývat každý den a stejně jsem vypadala,jak kdybych měla na hlavě vichřici. Tak jsem se nechala ostříhat na krátko,na střih,který mi sluší,do toho trochu melíru a jsem spokojená. Kvalita vlasů je pořád stejná,ale vypadají upraveně-ráno je lehce vyfoukám kulmofénem a za 10 minut je mám suché a upravené. Dlouhé mi schly dlouho a stejně pak vypadaly jak po výbuchu atomovky a nedržely tvar,nic. Nebojte se kratších vlasů. Dá se najít střih,který Vám bude slušet a vlasy se Vám budou lépe upravovat i při každodenním mytí. Jsem pro to,abyste se poradila s nějakou šikovnou kadeřnicí a investovala do ní. Tato investice se Vám mnohonásobně vrátí. Já dala za stříhání z dlouhých na krátké+melír něco kolem 400 Kč.

Kadeřnice jsem se ptala,jak na mastné vlasy a neradila mi,že se nemají umývat,naopak říkala,že každodenní mytí mastným vlasům vůbec nevadí,že si je umývá také tak. Ty copánky nejsou moc dobrý nápad,v gumičkách se vlasy lámou a pak padají. A jestli jdete spát s mokrou hlavou,vlasy se zapaří a zmastí ještě víc. Doporučuji nějaký šikovný střih,dobrý šampon a kulmofén.

klar*
hodnocení

Mam je dloué nějak nad prsa, možná bych trošku zkrátit mohla, ale tak 2cm max. A to myslím, že stejně nepomůže, protoze jsem nedávno střihala a nic
iz*

Kvalita vlasů se nezmění ze dne na den, chce to trpělivost.

A zamyslete se i nad svou výživou. Zdravá vyvážená strava má vliv i na kvalitu vlasů a nehtů. I zde bude potřeba mít dostatek trpělivosti.

Se zlepšením počítejte až po několika měsících.

Zkuste se zamyslet i nad svým přístupem. Podle mne by člověk měl účes (střih) volit podle kvality vlasů. I méně kvalitní vlasy mohou v případě vhodného střihu působit dobře.

liska*
hodnocení

1x

Příliš častým mytím provokuješ maštění. Copánky přeci jen trochu tahají a u každého vlasu je mazová žlázka, která ho mastí. Ta se touhle copánkovou metodou může dráždit k produkci mazu, ale také může uspíšit i to vypadávání. Chvíli to funguje, ale pak se to na vlasech projeví.

Kvalita vlasů i kvalita kůže závisí na tom, jakou máš životosprávu, zda Ti nechybí ve stravě nějaké prvky či vitamíny, jestli jsi ve stresu, zda kouříš, v jakém pracovním prostředí se pohybuješ, čím a jak je myješ a upravuješ. Padání vlasů znamená často, že nemáš dostatek hořčíku, zinku, křemíku nebo železa. Všechny tyto prvky obsahuje melasa. Dá se koupit ve zdr.výživě a pravidelně denně lžíci. Vlasy se mastí, když v těle chybí vitamin B2. Někdy je to rodové, někdy je to jen v určitém období /menses/.

Píšeš o barvě, Ty máš vlasy odbarvené? Existuje plno kondicionerů, balzámů. Dají se koupit přípravky na zábaly. Na to se ptej v drogerii nebo v lékárně..

Obecně potřebují Tvé vlasy odpočinek, laskavou péči a zdravé stravování.

klar*
hodnocení

To je pravda, az budu mít nějakou delší dobu čas, tak si je nechám bez umytí :) Copánky jsou teď můj stereotyp, protože jak jsem jsem psala, rovné vlasy mi fakt nesluší, takže jenom copánky, protože ní udělají krásný objem :) Vlasy jsem měla obarvené na hnědou noo.. Ale takhle nesjednocené to maam myslím přírodně. Odpočinek asi potřebují, ale teď ve věku 14let je důležité dělat na lidi dojem a nějak vypadat, takže se mi ven jak popelnice chodit nechce.Nemyslim to nějak namyšleně, ale snad to chápeš

Odpočinek asi potřebují, ale teď ve věku 14let je důležité dělat na lidi dojem a nějak vypadat
Za pár let už ani tím odpočinkem a drahými kúrami nemusíte dosáhnout patřičného "dojmu"- ale chápu, že to je ještě tak strašně daleko, že si to ani nedovedete představit. Stejně jako chápu, že tisícovka se dá utratit "smysluplněji", než za kadeřnici, která by dovedla poradit a pomoci.

Ale radu přidám - a doufám, že to nebude bráno jako reklama - mám dobrou zkušenost s tímto šamponem

zbozi.cz/...

klar*
hodnocení

Děkuju, šampon určitě vyzkouším :)

iz*
hodnocení

0x

Ve 14 letech bys neměla s vlasy takhle hazardovat, mohla bys potom mít s vlasy problémy dlouhodobě.

Nic přírodního na sjednocení a zesvětlení barvy zároveň neznám. Přesto bych doporučila přírodní hennu, která vlasy vyživuje. Budeš-li mít trpělivost, pomůže časem i s častým maštením.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]