Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik přijmout bílkovin, sacharidů.. za den?

Od: natalie* odpovědí: 6 změna:
Ahok, potrebovala bych poradit.
Jsem holka a je mi 16 let, jsem dost hubena (47kg na 161cm) ale chtěla bych svou postavu zpevnit a začít jist zdrave.
Stáhla jsem si aplikaci Kaloricke tabulky, kde mi to ukazuje, ze bych za den měla přijmout 89g bílkovin, 215g sacharidů, 49g tuku a 5g vlákniny.. Jaký na to mate nazor? Jak zjistit, kolik bílkovin, sacharidů... mam přijmout? Te vlákniny mi totiz přijde malo, jen 5g za den?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x
To muze odpovidat. Ale nezapomenout cvicit. Dlouhodobou předpověď by prijem velkeho mnozstvi bilkovin (pres 2g/kg/den) muze poskodit jatra a ledviny.
Je toho celkem dost. Tech 90g bilkovin odpovida cca 0.5kg hovezimu steaku. A pozor, v udelanem stavu. Klidne to kuze byt i 600g syroveho masa. Cukry odpovidaji skoro 5ti sackum ryze. Furt se ti to zda malo na jeden den jidla? Je to priklad, realne jis vide druhu zvance. Ale i tak je toho dost. Hlavne je takove jezeni celkem financne narocne.
natalie*
hodnocení

Ne, všechno ostatni je OK, ale někde jsem se docetla, ze vlákniny by mělo byt cca 40g denne..
paw*
Tak ji jez tech 40g. Nic tim nezkazis. Vlaknina je jenom do strev, tu netravis. Kdyz dene zblajznes tak pul kila zeleniny a budes snidat vlocky, tak se o vlakninu nestarej
loliha

vajíčka, šumka, odpoledne kuře, večer klidně luštěnina, příloha řejže, brambory, těstoviny, a další altrnativy .. normální jídelníček za pár korun .. já mám denně 160g ale já má o 40 kg víc a rozhodně denně nespráskám, půl kila hovězího ..

luliha
hodnocení

0x

asi se špatně díváš, ale mě kalorické tabulky ukazují 28g vlákniny, zbytek sedí a je v pohodě pro lehce aktivního člověka v tvém případě pro nabírání na 55 kg, dle tabulek máš podváhu :)

liska*
hodnocení

0x

Kalorie nepočítej. Každý máme jiné spalování. Tobě nejde o to zhubnout, ale přibrat s vynecháním vyloženě nezdravých jídel, jako jsou levné uzeniny, chipsy, trvanlivé majonézové saláty, paštiky, sladké tyčinky, zákusky, tavené sýry, coly, sladké barevné limonády. Obecně omez smažená jídla, cukr, sůl, bílou mouku, margariny.

Jsou jídla, ve kterých je kalorií hodně, ale jsou výborné pro zdraví, třeba ořechy, mandle, avocado, za studena lisované oleje, banány, fíky, sušené meruňky, švestky, rozinky, luštěniny, cereálie - jáhly, bulgur, pohanka, vločky, kroupy, brambory, hokkaido, hořká kvalit. čokoláda. Dostatek zeleniny vařené i syrové, ovoce,ryby, kvalitní maso / králík, krůta,ale i červené /.

Pořádně snídat, pravidelně jíst celý den, pitný režim a cvičit, sportovat.

Uvádí se, že ideální strava má být pestrá, čerstvá, sezonní, místní, nezdevastovaná přípravou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]