Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dobře dochutit hovězí guláš?

Od: sisi® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, dlouhá léta mi manžel vytýká, že neumím udělat dobrý guláš, jakoby mu tam pořád něco chybělo. Máte někdo nějakou dobrou vychytávku? Děkuji za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dlouhá léta? To už si mohl zvyknout, ne? ;) Ať laskavě upřesní, proč mu ten guláš připadá málo gulášovatej - slovo "něco" není údaj.

Jak ho vaříte?

doplněno 16.10.17 19:13:

Jen dodám - jako "hospodský" nebude v domácích podmínkách nikdy. Probírala jsem s několika kuchaři z hospůdek i restaurací - a i když to většinou nepřiznají, používají přípravky a dochucovadla, která v maloobchodě nekoupíte.

A jestli budete zkoušet tu "připálenou" cibulku, doporučuji osmahnout zvlášť a pak teprve přidat k masu opečenému jen na tuku.

hodnocení

0x

Mám. Řekni manželovi, ať ti poradí, co mu tam chybí nebo ať tě rovnou ten guláš naučí vařit. Kritizovat umí každý, takže ať ti předvede, jak se to správně dělá.

Nebo mu tam rovnou přidej švestková povidla (to není vtip, to se často normálně dělá). A další možnost: Najdi si na netu návod na "Pečený guláš". Moje žena ho dělá, není zdaleka tak pracný, jako klasika a je to mňamka.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, také mám radu - cibulku nechat trochu připálit, resp. celý guláš, nechat ho potom rozležet a jíst až druhý den. Dalším ohříváním guláš získává na chuti a budete manželem, který uznává asi jen ten guláš hospodský, následně chválena. Zdravím!

doplněno 16.10.17 19:46:

Maso a cibule v poměru 1 : 1 je skutečně základ úspěchu. A ta cibule nesmí být potom nasládlá, tak se musí trochu připálit (nebo ztmavit, což je to samé, ale lépe to zní).

nox®

Ona by neměla být připálená, ale osmažená co nejvíce do tmava. Osobně dělám cibulku na sádle a smažím ji pozvolna za častého míchání, aby se udělala rovnoměrně. Třeba i 20-30 minut. Ještě dávám po osmažení masa do guláše černé pivo.

albatros498022*
hodnocení

0x

Zkoušet, zkoušet a zase zkoušet, jinou radu moc nemám, hlavně opravdu kolik masa, tolik cibule a nechat ji hezky ztmavnout.

kepler*
hodnocení

0x

Půlka tajemství dobrého guláše je v tom, že se do základu dává na váhu stejně cibule jako masa. Tak to dělala i moje švagrová a guláš byl vždy výtečný. Žádné obavy, cibule se úplně rozvaří a ztratí. Druhá půlka úspěchu je koření (já třeba mám rád hodně majoránky), ale to už si každý musí trefit sám.

hodnocení

0x

Toto je ofocena receptura někdejší státní normy, z knihy "Receptury teplých pokrmů" podle níž se dřív vařil pravý "hospodský guláš".

Jak dobře dochutit hovězí guláš?

hodnocení

0x

Já do guláše před koncem, přidám Vitana ksotku na guláš, to je jediné kostka, kterou kupuju, ty do polévek nikdy.

sebod*
hodnocení

0x

Hodně moc cibule, osmažené do více než zlata. Maso osmáhnu na sádle a také nechám šťávu pořádně vydusit. Musím mít v rendlíku tmavě hnědou šťávu. A potom dám už jen sůl a pepř. Máme rádi čistou chuť masa. Zahušťuji tou cibulí, když se mi nechce dělat tolik cibule, tak zahustím chlebem (tmavá kůrka je nejlepší).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]