Nejste přihlášen/a.
Rozhodně ne obalované jako řízek. Mořská štika po rozmrazení drží, ale kostky se rozpadají. Nejraději mám obalené jen v mouce s paprikou, ale nerozmražené se nepropečou, pustí strašně moc vody a když jsou napůl rozmažené, tak se rozpadají,Děkuji
V troub to samozřejeěm jde na různé způsoby, ejdnomže pro jednoho člověka se ta trouba nevyplatí zapínat, pro ty druhé, nepřilnavou pánev mám taky, ale rozodně nesouhalsím s tím, že filé bukde kvalitní, dálii se rozmrazit úplně.
Nikdy fille nerozmrazuji Kupuji od Nowaco ty draží bez kostí - na pánvičce s trochou másla opeču kostku , přihodím trochu drceného kmínu , sůl a nakrájený pórek najemno nebo jarní cibulku a opékám z obou stran. Je to brzy hotové a chutné a kostky se nikdy nerozpadnou ani nepouští žádnou vodu.Každopádně nejsou nikdy uvnitř syrové.
někdy koupím kostky file, někdy Panganius...vždy dám do kastrůlku sádlo a 3-4 větší stroužky česneku a pokladu zmrzlou rybou, nechám podusit, posypu kořením "čarodějka", ještě podusím, obrátím a posolím, nechám dojít. K tomu brambory, omastím co je po rybou, posypu strouhaným sýrem, obložím rajčaty, okurkou, manžel si dá trochu tatarky a mňamka je na stole...
Hezký den,mám pánev s nepřilnavým povrchem,,takže se mně kostky nerozpadnou a drží pěkně pohromadě. Den předtím,než je osmažím,je nechám rozmrazit. Pak posypu solí,kořením na ryby a provensálksým kořením a na pánvi na oleji nebo másle opeču. Někdy dělám i filé s nivou. Upeču filé v troubě a pak na něj dám nastrouhanou nivu a nechám ji trochu roztéct. Je to také moc dobré.
Není nad to koupit si čerstvou,nemraženou rybu. Z 200 gr. filé vám vyteče skoro polovina vody,takže zbyde tam 100-120 gr. masa.Máčejí ho ve vodě a pak to tak vypadá. Jinak,občas ho udělám naprudko s kmínem a zaleju vejci.
Dám péct do vyhřátí trouby na omaštěném plechu na kolečka brambory nebo cuketu a nakrájenou papriku na to položím porce ryby pokapané citronem a posypané nějakým kořením plus kousek másla.Ten raději ke konci pečení.. Někdy jen kmín a paprika, jindy třeba Nashi Goreng nebo grilovací, ale slabě. Cuketová kolečka zabrání připečení. Naopak ale vytvoří hodně šťávy, což někdy sleju.
Já jsem veliká vydra, ale pro tu vodu, mražené filé nekupuji. Myslím si, že když budu chtít vodu, koupím si vodu. Ale já chci rybu, Zaplatím za rybu a ten kousíček, co mi z celého, nekřesťansky drahého filé zůstane, ten mě naštve tak, že se zapřisáhám, že jsem ji koupila naposledy. Už se těším na vánočního kapra. Kus si ho mrazím sama.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.